noodles volos banner

Έχασε το…τρένο της ανόδου ο Ολυμπιακός Βόλου

  • Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 0-1 στο Πανθεσσαλικό από τον Καραϊσκάκη

Απογοητεύοντας με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε στο Πανθεσσαλικό με σκορ 1-0 από την Α.Ε Καραϊσκάκης, που παρουσιάστηκε πολύ σωστά διαβασμένη, εξανεμίζοντας ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες των ερυθρόλευκων απέμεναν για άνοδο. Το νικητήριο τέρμα για την ομάδα της Άρτας σημείωσε στο 19ο λεπτό ο Γυφτοκώστας. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Δωματά στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη.

 

 

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Οι «ερυθρόλευκοι» του Σάκη Παπαβασιλείου ξεκίνησαν με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια και τους Ντόϊκιτς, Ζώνα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Από τα δεξιά κινούνταν ο Στουρνάρας, ενώ από την αριστερή πλευρά ο Βασίλης Ιωαννίδης. Στο χώρο του κέντρου και συγκεκριμένα στον άξονα ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου είχε παρτενέρ του τον Ούγκο Μασάδο, ενώ στις πτέρυγες ο Δωματάς από τα αριστερά και ο Μουκάμ από τα δεξιά ήταν αυτοί που πλαισίωναν τους Ευθυμιάδη και Φλίγκο, οι οποίοι και αποτέλεσαν την «αιχμή του δόρατος» για τους Βολιώτες.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Θεοδοσιάδης για τον φιλοξενούμενο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με τον Ανδρούτσο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Παπανίκου και αριστερά τον Λάμπρου. Το δίδυμο στα στόπερ αποτέλεσαν οι Αβραμίδης και Καραγιαννίδης, ενώ πιο μπροστά ως αμυντικοί χαφ κινούνταν οι Βελέτης και Ντατίδης. Στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Γυφτοκώστας, δεξιά ο Χαρτσιάς, ενώ ο Κόλλινς είχε ελεύθερο ρόλο ακριβώς πίσω από τον Ζυγκερίδη, που ήταν και ο μοναδικός προωθημένος.

Χωρίς καθαρό μυαλό ο Ολυμπιακός, γκολ ο Καραϊσκάκης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να θέλει να αναπτύξει πρωτοβουλία κινήσεων από τα πρώτα κιόλας λεπτά, προσπαθώντας σε πρώτη φάση εκμεταλλευτεί την παρουσία του Ευθυμιάδη μπροστά από τα στόπερ των φιλοξενούμενων, ώστε να ανοιχθούν περισσότεροι χώροι για τον Φλίγκο. Το πρώτο δεκάλεπτο ωστόσο κύλησε χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (11ο) ο Καραϊσκάκης επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ του Κατσούλη, με το πλασέ όμως του Χαρτσιά να μη δυσκολεύει τον γκολκίπερ της βολιώτικης ομάδας, που μπλόκαρε εύκολα.

Οι Βολιώτες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους μπροστά από την περιοχή του Ανδρούτσου, ο Καραϊσκάκης είχε κλείσει σωστά τους χώρους, με αποτέλεσμα να κερδίζει εύκολες μπαλιές και να βρίσκει αρκετό γήπεδο, ώστε να βγει στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο 19ο λεπτό, σε γύρισμα από τα δεξιά ο Γυφτοκώστας μέσα από την περιοχή πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έκανε το 0-1 για τους Αρτινούς.

Μετά την επίτευξη του γκολ υπήρξε εκνευρισμός στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και του κόσμου, καθώς κάποιες αποφάσεις του διαιτητή Αγγελάκη με συνεχή σφυρίγματα δεν άρεσαν καθόλου και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως από το 20ο λεπτό μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους παιχνίδι δεν παίχτηκε, με πολλά λάθη από την πλευρά των γηπεδούχων ειδικά στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα το Σάκη Παπαβασιλείου «φόρτωσε» τη δεξιά πλευρά της με τον Μουκάμ να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό, όντας ωστόσο απελπιστικά μόνος.

Σε δύο περιπτώσεις  ο Ολυμπιακός απείλησε με αξιώσεις την εστία του Ανδρούτσου Στο 39’ το σουτ του Ευθυμιάδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους σουτ του Μουκάμ από πολύ πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Στουρνάρα εξουδετερώθηκε εύκολα από τον πορτιέρο της αρτινής ομάδας.

«Φλύαροι» οι γηπεδούχοι, κράτησαν το «μηδέν» οι φιλοξενούμενοι

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σάκης Παπαβασιλείου προσπάθησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του βγάζοντας τον Ευθυμιάδη και περνώντας στη θέση του το Σουάνη. Παρόλ' αυτά και σε αυτό το δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Καραϊσκάκη με τον  Ζυγκερίδη να σουτάρει από θέση μέσα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Κατσούλη.

Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν την εστία του Ανδρούτσου στο 55’ με την εκτέλεση φάουλ του Μασάδο από θέση μέσα αριστερά να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της φιλοξενούμενης ομάδας κι ενώ προηγουμένως είχε σκάσει στο έδαφος, χωρίς κανείς να μπορέσει να μπει στην πορεία της.

Στο 58’ κεφαλιά του Ντόϊκιτς έπειτα από κόρνερ του Κέρι, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 61’ μακρινό σουτ του Γυφτοκώστα για τους φιλοξενούμενους δεν ανησύχησε τον Κατσούλη που μάζεψε εύκολα.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά, με την έλλειψη συγκέντρωσης να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η εξέδρα να εκδηλώσει πολλές φορές τη δυσαρέσκειά της προς τους παίκτες των ερυθρολεύκων.

Μάλιστα ο Καραϊσκάκης απείλησε με το 0-2 στο 72’ με τον νεοεισελθόντα Μπεκατώρο να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ο Αναστασίου στο 75’ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντόϊκιτς με τους Βολιώτες να τα παίζουν όλα για όλα, ώστε να φτάσουν σε κάποιο τέρμα. Στουρνάρας, Ζώνας και Ιωαννίδης αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας μετά την έξοδο του Σέρβου.

Ο Κόλλινς για τον Καραϊσκάκη απείλησε εκ νέου την εστία του Κατσούλη με σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι έφυγε άουτ. Καλή ευκαιρία έχασε και ο Ολυμπιακός στο 85’ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, έπειτα από σέντρα του Στουρνάρα, να μπλοκάρεται από τον Ανδρούτσο, ενώ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Φλίγκου από μακρινή απόσταση είχε την ίδια κατάληξη.

 Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Ντόϊκιτς (75’ Αναστασίου), Ζώνας, Οικονόμου, Μασάδο, Δωματάς, Μουκάμ (57’ Κέρι), Ευθυμιάδης (46’ Σουάνης), Φλίγκος.

Α.Ε Καραϊσκάκης: Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς (90’ Μαζιώτης), Ντατίδης, Γυφτοκώστας (70’ Μπεκατώρος), Βελέτης, Ζυγκερίδης (81’ Ευαγγέλου).

 Κίτρινες: 30’ Μασάδο, 57’ Δωματάς, 68’ Ζώνας  - 32’ Κόλλινς, 45’ Βελέτης, 58’ Ζυγκερίδης

Κόκκινες: 90+ Δωματάς.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονία)

Βοηθοί: Πάτρας, Αιναλής (Μακεδονία)

Last modified onThursday, 13 April 2017 17:35