noodles volos banner

Πέρασε από το Κανόνι χάρη στον … κανονιέρη του

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Κανόνι της Κέρκυρας, επικρατώντας με 0-1 του Αστέρα Πετριτή, χάρη στο 18ο φετινό τέρμα του κανονιέρη του Κώστα Φλίγκου, που εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και στους τέσσερις ομίλους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή τους, συνεχίζοντας το κυνήγι της πρώτης θέσης, όντας δύο βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα Λάρισας. Η βολιώτικη ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της σημερινής αναμέτρησης, ενώ θα μπορούσε αναμφίβολα να πετύχει περισσότερα τέρματα, χάνοντας ορισμένες κλασικές ευκαιρίες κυρίως πριν σημειωθεί το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

Η διάταξη

 Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε τους φιλοξενούμενους έχοντας τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, με τους Ιωαννίδη, Ζώνα και Ντόικιτς να αποτελούν την τριάδα στην άμυνα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Πότσι και Οικονόμου και πιο μπροστά απ’ αυτούς με δημιουργικά καθήκοντα ο Μασάντο. Στις πτέρυγες χρησιμοποιήθηκαν οι Μουκάμ και Δωματάς στα δεξιά και τα αριστερά αντίστοιχα, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σουάνης και Φλίγκος σε ένα καθαρό 3-5-2. Με την έξοδο του Πότσι στο 54’, ο Μασάντο οπισθοχώρησε δίπλα στον Οικονόμου και ο Ευθυμιάδης έπαιξε πίσω από τους Σουάνη και Φλίγκο.  

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας από πολύ νωρίς να θέσει στέρεες βάσεις για μία εύκολη νίκη. Μόλις στο 5’ έφθασε κοντά στο γκολ, όμως ο Φλίγκος μέσα στη μικρή περιοχή νικήθηκε από τους αμυνόμενους, οι οποίοι απομάκρυναν σε νέο κόρνερ μετά το σουτ εξ επαφής που έκανε ο φορ των ερυθρολεύκων. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ του Μασάντο και κεφαλιά πάσα του Οικονόμου.

Λίγο αργότερα, στο 9’, πάλι ο Μασάντο σε εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά ανάγκασε τον τερματοφύλακα να απομακρύνει με τις γροθιές, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στον Δωματά που σήκωσε την μπάλα με προβολή, η οποία κατέληξε στον ευρισκόμενο μέσα στη μικρή περιοχή και μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία Σουάνη. Αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, από αντικανονική θέση όμως, με το γκολ να ακυρώνεται.

Στο 12’ πάλι από στημένη φάση, ο Φλίγκος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Μασάντο, πήρε την κεφαλιά, αλλά αυτή κατέληξε λίγο άουτ. Στο 24’, σε νέο κόρνερ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Δωματάς, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρά με τον Μουκάμ από το 20’, επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι, το οποίο κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αυλωνίτη σε μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία και μάλιστα διπλή για τον Ολυμπιακό ήταν αυτή του 32’, καθώς ο Μασάντο εκτέλεσε απευθείας φάουλ κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Φλίγκος από δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε ένα διαγώνιο χαμηλό σουτ, που σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού. Τέλος στο 44’ και από πιο μακρινή απόσταση ο Μασάντο επιχείρησε σε ακόμη ένα φάουλ να νικήσει τον Αυλωνίτη, που δε χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο μέρος

Το σκηνικό στη επανάληψη δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο του Ευθυμιάδη στον αγωνιστικό χώρο, που έκανε ακόμη περισσότερο επιθετικό τον Ολυμπιακό, έφεραν και το γκολ στο 58’. Ο Μασάντο πάσαρε στα δεξιά για τον Δωματά, ο οποίος επιχείρησε τη σέντρα, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά και η μπάλα κατέληξε στον Σουάνη, που μέσα από την περιοχής εξαπέλυσε έναν κεραυνό, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Φλίγκος ήταν στο κατάλληλο σημείο για να εκμεταλλευτεί την αδράνεια των παιχτών του Αστέρα και να σημειώσει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με το κεφάλι ουσιαστικά σε κενή εστία.

Στο 62’ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος, αλλά μετά την ατομική ενέργεια του Μουκάμ, που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν τρεις Κερκυραίοι, ο Ευθυμιάδης πήρε την πάσα του Γάλλου, αλλά το σουτ στην κίνηση που έκανε, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με την μπάλα να περνά μεν λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, χωρίς όμως ιδιαίτερη δύναμη και τον Αυλωνίτη να ελέγχει.

Απ’ αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός Βόλου προχώρησε σε διαχείριση του παιχνιδιού, ενώ όσο κι αν προσπάθησε να πιέσει ο Αστέρας Πετριτή, δεν κατόρθωσε να απειλήσει, με συνέπεια το 0-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος .

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Αυλωνίτης, Καλούδης, Π. Λέσσης, Πολύζος, Σπ. Στούπας, Καρβούνης (78' Λέσης), Γαστεράτος, Τόμπρος, Ρούμπος (42' λ. τρ. Δ. Στούπας), Μάμαλος, Χρ. Γεωργοπάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Ντόικιτς, Πότσι (54' Ευθυμιάδης), Οικονόμου, Δωματάς (90' Στουρνάρας), Μουκάμ, Μασάντο, Σουάνης (69' Αναστασίου), Φλίγκος