noodles volos banner

Χρ. Σπαθής: «Παιχνίδι-γιορτή για μας με Ολυμπιακό»

Πως η πίεση είναι στον Ολυμπιακό Βόλου και ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα θελήσουν χωρίς άγχος να τo διασκεδάσουν σ’ ένα ματς-γιορτή, δηλώνει στο magnesiasports ο αρχηγός του Ρήγα Φεραίου, Χρήστος Σπαθής, ενόψει του κυριακάτικου μαγνησιώτικου ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό.

Ο αριστερός μπακ και στόπερ της βελεστινιώτικης ομάδας έχει ζήσει στο παρελθόν ανάλογα ματς, αφού έχει αγωνιστεί δύο φορές σε αναμετρήσεις με τον Εθνικό Ολυμπιακό στη Δ’ Εθνική σε νεαρή ηλικία, έχοντας ευχάριστες αναμνήσεις, αφού και από τα δύο είχε φύγει νικήτρια η ομάδα του με 1-0 στη Χλόη ως γηπεδούχος το 2005-06 και 1-3 στον Βόλο ως φιλοξενούμενη το 2006-07.

Ο Χρήστος Σπαθής μίλησε στο magnesiasports για:

Το παιχνίδι της Κυριακής:

«Είναι ένα παιχνίδι με ομάδα από τον ίδιο νομό, θεωρητικά ντέρμπι. Εμείς το περιμένουμε το παιχνίδι αυτό και δεν έχουμε καθόλου άγχος. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Γ’ Εθνικής, που κάνουν πρωταθλητισμό. Δεν έχουμε καθόλου πίεση και δουλεύαμε όλη τη βδομάδα πολύ στο τακτικό κομμάτι. Θα κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται και ανταγωνιστικότεροι. Θεωρώ ότι για μας είναι ένα παιχνίδι-γιορτή, θέλουμε να το διασκεδάσουμε, με την έννοια ότι την πίεση την έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς είναι αυτός που επιτακτικά χρειάζεται τους τρεις βαθμούς.

Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα παρουσιαστούμε αδιάφοροι ή ότι δε μας νοιάζει το παιχνίδι. Και εμείς θέλουμε να πάρουμε κάτι θετικό απ’ αυτό, να βελτιώσουμε τη θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά η πίεση είναι στην ομάδα του Ολυμπιακού».

Το αν βελτίωσαν στη διακοπή τις αδυναμίες του και ειδικά το αμυντικό κομμάτι: «Σίγουρα η διακοπή λειτούργησε θετικά ως ένα βαθμό, αλλά η παρατεταμένη διακοπή που προέκυψε στην πορεία λόγω των καιρικών φαινομένων με τα χιόνια, δε μας επέτρεψε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα και στο επιθετικό κομμάτι όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. Σίγουρα το έχουμε δουλέψει το ανασταλτικό κομμάτι και προσπαθούμε να βελτιωθούν κάποια πράγματα, καθώς φάνηκαν κάποια κενά διαστήματα κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι, αλλά ήταν λίγο δύσκολο λόγω των καιρικών φαινομένων να δουλέψουμε, καθώς δεν είχαμε τη διαθεσιμότητα του γηπέδου. Ακόμη έχουμε χιόνι στο δικό μας γήπεδο και προπονούμαστε σε άλλα γήπεδα, όπως στο Αερινό ή σε πλαστικά στον Βόλο. Άρα δεν είχαμε το γήπεδό μας να δουλέψουμε περισσότερο στο τακτικό κομμάτι. Είχαμε δείξει σίγουρα κάποια σημάδια βελτίωσης στον Πιερικό, αλλά δουλέψαμε ακόμη περισσότερο μέσα στις γιορτές και θεωρώ ότι είμαστε αρκετά βελτιωμένοι, ωστόσο θα φανεί στα επόμενα ματς».

Την εικόνα που έχει για τους ερυθρόλευκους:

«Από την αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός, ακόμη κι όταν παίξαμε φιλικό, που ήταν μία καινούρια ομάδα, είχε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Έχει ποδοσφαιριστές που έπαιξαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα και οι παίκτες που ήρθαν ανήκουν σε ανώτερες κατηγορίες. Θεωρώ ότι θα παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι και οι προσθήκες που έγιναν θα τους κάνουν ακόμη πιο δυνατούς. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με ταχύτητα, κινητικός, μία καλοδουλεμένη ομάδα, θα έλεγα».

Για τον τίτλο του φαβορί που έχει ο Ολυμπιακός Β.:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σίγουρα το φαβορί. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο, να δείξουμε ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, δυναμική και μία αρκετά δεμένη ομάδα, να είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που μας αναλογούν και από κει και πέρα, αν παρουσιάσουμε καλή εικόνα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν εμείς είμαστε καλοί και δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, γιατί να μην πάρουμε κάτι θετικό;»