noodles volos banner

Θ. Τζήμας: «Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι μία αγκαλιά»

Ότι τη Δευτέρα όλοι οι Νικιώτες θα είναι αγαπημένοι και μία αγκαλιά, τόνισε σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης ο Θανάσης Τζήμας, ο οποίος επισήμανε ότι στην έκτακτη Γ.Σ. θα γίνει μόνο μία συζήτηση, καθώς η πρόταση μομφής είναι εκτός νομικού πλαισίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι η ομάδα πήγε καλά και πως δεν κινδυνεύει να πέσει (;), ενώ πρόσθεσε ότι πολλές υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν, καθώς υπήρχαν αληθινοί λόγοι, τους οποίους δεν μπορούσε να αποκαλύψει, εφόσον έρχονταν σημαντικά παιχνίδια και η Νίκη έκανε πρωταθλητισμό.

 απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

 Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων του κ. Τζήμα έχει ως εξής:

«Τα χρήματα δε ζητούνται από τον Ερασιτέχνη. Έχουν δοθεί τα ονόματα των ανθρώπων, που βάσει του καταστατικού, όταν ζημιώνουν την ομάδα, πρέπει να διαγράφονται. Θα ξημερώσει μία Δευτέρα με πολλές εκπλήξεις.

Σεβαστές οι απόψεις του κόσμου, αλλά όταν δεν ξέρει… Θα πω μόνο την κουβέντα, που θα ακούσει ο κόσμος «ή εσύ ή εγώ». Τη Δευτέρα θα δείτε ποιον εννοώ και ποιος είμαι εγώ. Τελείωσαν τα ψέματα. Η Νίκη Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα. Την αγαπώ και θέλω την εντιμότητα και την ειλικρίνεια.

Μας βοήθησε ο Θεός να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αδικούμαστε από τη βαθμολογική μας θέση. Εμείς χάσαμε το πέναλτι και δεν κερδίσαμε τον συμπολίτη, εμείς χάσαμε στους Μαύρους Αετούς και όσον αφορά τους παίκτες πάντα υπήρχε εμπιστοσύνη, αλλά σαν πρόεδρος νομίζω ότι μπορώ να έχω απαιτήσεις, όπως κι αυτοί είχαν τις εύλογες απαιτήσεις.

Ο κόσμος να είναι ήσυχος και θα μάθει την αλήθεια.  Αυτό που κάναμε εμείς ήταν για το καλό της ομάδας να διαφυλάξουμε την αγωνιστική και τη διοικητική ηρεμία. Από δω και πέρα νομίζω ότι υπάρχει ένα καταστατικό, το οποίο το έχουμε παραβλέψει πολλές φορές. Θα σας πω ένα παράδειγμα: αν θυμάστε πανηγύριζαν κάποιοι για τη μομφή στο πρόσωπό μου, όταν οι ίδιοι έλεγαν τον Ιούνιο ότι παίζει μπάλα ο Τζήμας μόνος του. Δεν μπορείς να έρχεσαι μετά και να λες “και να μην τον είχαμε όλα θα ήταν καλά”.

Σχετικά με τις απόψεις ότι η ομάδα πρέπει να πάει στον Ερασιτέχνη, θα τα πούμε και τη Δευτέρα, γιατί το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε, καθώς όλα τα άλλα είναι εκτός νομικών πλαισίων και δεν τίθεται θέμα μομφής. Πετάς μία λέξη, όπως μομφή, χωρίς να δίνεις στα Μ.Μ.Ε. το γιατί. Εκεί είναι η μεγάλη αστοχία και παρανομία. Με τα υπονοούμενα νομίζει ο άλλος ότι έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα και διάφορα άλλα πράγματα. Το νοικοκυριό της Νίκης Βόλου δεν μπορεί να το φτάσει κανείς, τη στήριξη των χορηγών και όλο αυτό που έχει γίνει για πρώτη φορά.

Ο κόσμος να είναι ήρεμος. Να αφήσουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι άξιοι και το έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Όταν έχεις ένα σύνολο δεμένο, είναι δύσκολο να κάνεις μία προσθήκη. Έχουν μπροστά μας τον καιρό να διορθώσουμε τα λάθη και φυσικά να μην ξανακούσουμε για θέματα οικονομικά. Η Νίκη δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Οι πληροφορίες είναι ότι άλλες ομάδες έχουν μεγάλα προβλήματα.

Εμείς δε φτάσαμε στο σημείο να πάει ποδοσφαιριστής να φάει και να τον διώξουν. Δε φτάσαμε στο σημείο να διώξουμε επτά παίκτες και να λέμε ότι πήραμε άλλους, για να λέμε ότι πήραμε.

Το πρόβλημα ήταν καθαρά κάποιου εκβιασμού, για τον οποίον θα εκπλαγεί όλη η Νέα Ιωνία. Έχω δύο κινητά και το ένα είναι καταγραφικό. Κατέγραψα τη συνομιλία και την κατέθεσα στον Άρειο Πάγο. Αυτή εξετάζεται μαζί με τη αγωγή μου κατά των διαιτητών (σ.σ. του αγώνα με την Πύδνα).

Να δείτε ότι θα είμαστε μία αγκαλιά όλοι τη Δευτέρα. Δε φεύγει κανείς παίκτης. Κανείς δεν περισσεύει από τη Νίκη. Οι παίκτες που απομακρύνθηκαν ορθώς απομακρύνθηκαν. Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Η Νίκη στάθηκε τυχερή, γιατί η αναβολή μας ευνόησε πολύ.

Τη Δευτέρα παίκτες από τη Β’ Εθνική με συγκεκριμένο μάνατζερ, κι αφού όλα πάνε καλά, θα ανήκουν  στη Νίκη. Υπάρχουν τα χρήματα και όλοι οι οιωνοί είναι καλοί. Λάθη κάνουμε όλοι. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Ένα πράγμα που με στεναχωρεί είναι ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω σε ύβρεις και σε απειλές και έχω μία άλλη παιδεία, είμαι ένας άλλος άνθρωπος κι αυτό το πλήρωσα στη ζωή μου πολλές φορές με κίνδυνο την ίδια μου τη ζωή. Η μαγεία της Νίκης Βόλου είναι αυτό που είδαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε και οικονομικά και διοικητικά, όσο κι αν πίστευαν άλλοι ότι είμαστε αδύναμοι. Έχουμε το άστρο. Μας βοήθησε το άστρο με την αναβολή.

Πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα βγούμε όλοι αγαπημένοι. Λύσεις υπάρχουν πάντα. Ο κόσμος έχει τα δίκαιά του, όπως και εγώ. Δε θέλω να με δικαιώσει κανείς, αλλά να πιστέψουν όλοι ότι όσο παράξενο και να τους φαίνεται ότι αυτήν την ομάδα την έχω αγαπήσει πολύ. Θα κάνω τα πάντα και να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι δεν υπάρχει δύναμη να μην υλοποιηθεί ό,τι έχουμε υποσχεθεί τουλάχιστον για τα μικρά παιδιά μας.

 Το γνωρίζετε ότι με δύο τηλεφωνήματα αυτά μπορεί να λυθούν. Δε θέλαμε να διαταράξουμε άλλα θέματα. Συνέστησα στους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν στις υποδομές να το αφήσουν λίγο πιο πίσω να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα, γιατί κάναμε πρωταθλητισμό, και να δώσουμε όλοι μαζί αγαπημένοι στα παιδιά μας αυτή τη χαρά. Είμαστε πέντε άνθρωποι που έχουμε τη δύναμη να ολοκληρώσουμε τα έργα».

Για τα 40.00 ευρώ, που ανέφερε ότι έχει βάλει ως ταμειακές διευκολύνσεις, τόνισε:

«Το είπα με την έννοια ότι έχεις έναν πρόεδρο και αν θεωρητικά απομακρυνθεί, πρέπει να τα δώσεις. Ο πρόεδρος δε βγήκε να ζητήσει τα 40.000 ευρώ. Είναι μία ερμηνεία του νόμου και της νομικής προστασίας, η οποία πατάει πάνω σε ένα καταστατικό και σε μία υπόσχεση ενός επενδυτή, γιατί εγώ δεν είμαι ούτε καν μέλος του Ερασιτέχνη. Εγώ είμαι ένας επενδυτής που είχα τη διαβεβαίωση για έναν χρόνο να μην αφήσω ακέφαλη την ομάδα και να την πάμε εκεί που πιστεύουμε ότι μπορούμε να την πάμε.  Νομίζω ότι πήγαμε καλά. Η ομάδα δεν κινδυνεύει να πέσει (!), η ομάδα έχει μικρά παιδιά, έχει ακόμη αξιόλογους παίκτες, έχει αξιόλογους φιλάθλους. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Δε θα αφήσουμε την ομάδα. Θα δούμε πράγματα, που μπορεί εδώ και δύο μήνες να μην τα έχουμε υλοποιήσει, υπήρχε όμως σοβαρός και αληθινός λόγος. Δεν μπορείς όμως να βγεις και να πεις την αλήθεια, γιατί είχαμε μπροστά μας ματς σοβαρά.

Το να πει ένας ποδοσφαιριστής “έχω να πληρωθώ έναν μήνα” ή να ερμηνεύσει τον μήνα διαφορετικά με την προκαταβολή συμβαίνει. Νομίζω ότι τα παιδιά δεν το έκαναν από κακία. Ήταν πολλές οι αναταράξεις που οδήγησαν σε βεβιασμένες δηλώσεις, παρακάμπτοντας τον γενικό αρχηγό, τον προπονητή, τον αντιπρόεδρο και τον πρόεδρο. Γίνονται αυτά. Παιδιά είναι. Και εμείς κάναμε λάθη απέναντι στα παιδιά. Ίσως με τις ανακοινώσεις ότι η ήττα δεν έπρεπε να έρθει. Άλλοι πρόεδροι φτάνουν σε χειρότερο σημείο από τις δικές μου δηλώσεις, όπως “να γυρίσετε με τα πόδια”. Αυτά συμβαίνουν, ποδόσφαιρο είναι, δεν είναι εκκλησία.

Μίλησα με άλλους πρόεδρους και μου είπαν “σιγά ρε πρόεδρε, και να έχουν τα παιδιά να πάρουν ένα μήνα εγώ τους έχω τρεις και τέσσερις μήνες απλήρωτους, είναι δύσκολες οι εποχές”.

Ούτε έγινε σύγχυση ότι ο πρόεδρος δε γνώριζε τις συμφωνίες. Υπάρχει το χαρτί, το οποίο θα δείξουμε στον φίλαθλο κόσμο, στο οποίο ήταν αναγραφόμενες οι προκαταβολές και ο μηνιαίος μισθός. Λύθηκε αυτό το θέμα με τους ποδοσφαιριστές, άρα η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα και είμαστε η πιο ισχυρή οικονομικά ομάδα.

Είχαμε πρωτοφανή εισοδήματα για το τετράμηνο, που τα πρόσφερε ο κόσμος και οι χορηγοί. Αυτό που μας έκανε περισσότερο περήφανους ήταν η μεγάλη εμφάνιση με τον συμπολίτη και η καθαρότητα του παιχνιδιού με τον Καραϊσκάκη κι εκεί δείξαμε ότι η Νίκη Βόλου είναι τεράστια ομάδα και οι παίκτες είναι καθαρότατοι. Στο τέλος θα μας βρουν όλους μονοιασμένους, για να επενδυθεί ένα μεγαλύτερο ποσό, για να βουλώσουμε και στόματα κάποιων που μας έχουν ξεγραμμένους.

Από Δευτέρα θα υλοποιήσουμε αυτά που περιμένει ο κόσμος και με βεβαιότητα μπορούμε να τα υλοποιήσουμε».

 

Last modified onFriday, 13 January 2017 20:36