noodles volos banner

Πρώτη απώλεια και πρώτη ήττα για Ολυμπιακό Β. (photos)

Στιγμιότυπο από τον σημερινό αγώνα (πηγή φωτό larissasportnews.gr) Στιγμιότυπο από τον σημερινό αγώνα (πηγή φωτό larissasportnews.gr)

Μπροστά σε πολύ κόσμο στο γήπεδο της Φιλιππούπολης Λάρισας, μέσα στον οποίον ήταν και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη την πρώτη του απώλεια βαθμών και την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν με γκολ που δέχτηκαν στην εκπνοή του παιχνιδιού με 2-1 από τον γηπεδούχο Απόλλωνα και πλέον απέκτησαν πάλι συγκάτοικο στην κορυφή τον Διαγόρα Σεβαστής, ενώ μείωσαν την απόσταση τόσο η Νίκη στους δύο βαθμούς όσο και οι Απόλλων και ΑΕ Καραϊσκάκης στους τρεις.

Ο Απόλλων δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια μετά την ήττα στο Βελεστίνο και ξεκίνησε το ματς, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αφού αρχικά ο Καμπλιώνης έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στον αγώνα, σουτάροντας άστοχα, χωρίς να ανησυχήσει τους φιλοξενούμενους, στο 9’ ήρθε το 1-0. Το γκολ ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας Σουλίδη, Καμπλιώνη και Σαχινίδη. Ο τελευταίος πήρε την παράλληλη πάσα από τον Καμπλιώνη, που αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ, και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση, με συνέπεια ο κ. Τζαναβάρας να αναθεωρήσει γρήγορα το πλάνο του με δύο επιθετικούς, βγάζοντας τον Αναστασίου και περνώντας στο γήπεδο τον Ευθυμιάδη, καθώς υπήρχε εμφανές πρόβλημα στη μεσαία γραμμή.  Ο νεοεισελθών πήγε στ’ αριστερά, ο Σταύρου ήρθε ως κεντρικός χαφ, ενώ μέχρι τότε αγωνιζόταν μαζί με τον Δωματά στα πλάγια.

Οι δυνατές μονομαχίες ήταν αυτές που κυριάρχησαν, ενώ σε ό,τι αφορά την παραγωγή φάσεων ούτε λόγος. Εξαίρεση η καλή στιγμή στο 39’ με τον Σαχινίδη, που σε γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας. Ο σκόρερ μέχρι τότε του αγώνα προσπάθησε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά η μπάλα στο σουτ περιοχής που έκανε, πέρασε εκτός εστίας. Τρία λεπτά πιο μπροστά, αποσοβήθηκαν τα χειρότερα και ο Απόλλωνας δεν ολοκλήρωσε την επίθεσή του με ένα τετ-α-τετ, καθώς την τελευταία στιγμή ο Τέλλος ανέκοψε τον Σουλίδη, που, αν τον είχε ξεπεράσει, θα είχε ως μόνο αντίπαλο τον Κατσούλη. Έτσι, ο στόπερ του Ολυμπιακού διόρθωσε το λάθος του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Κωστόπουλου, που έκανε λανθασμένο γύρισμα.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του στην πρώτη φάση του στην αναμέτρηση κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε ένα κομβικό σημείο. Στο 42′ ο Οικονόμου εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο μετά την αρχική ατυχία, η τύχη χαμογέλασε στους Βολιώτες, αφού η μπάλα βρήκε αμέσως μετά στο κεφάλι του Φιρινίδη που αιφνιδιάστηκε και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 1-1.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους καταγράφηκαν τρεις τελικές προσπάθειες για τους γηπεδούχους. Αρχικά στο 49′ το φάουλ του Πέντα πέρασε κοντά στο αριστερό δοκάρι του Κατσούλη, ενώ τα μακρινά σουτ του Καμπλιώνη στο 52′ και στο 56′ δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αν και ειδικά το πρώτο ήταν επικίνδυνο, φεύγοντας λίγο πάνω από την εστία.

Στο 86′ πάντως ο Θοδωρής Παπαδόπουλος βρήκε με συρτή σέντρα τον Γεωργίου, αλλά αυτός δεν έβαλε δύναμη στο σουτ που επιχείρησε και η φάση πέρασε ανώδυνα για τον Ολυμπιακό, όπως το ίδιο συνέβη και στο 88′ σε προσπάθεια του Παπαδόπουλου, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι στη μέτρια μέρα του ο Ολυμπιακός θα έφευγε με την ισοπαλία και θα διατηρούσε τουλάχιστον το αήττητο, στο 90’ έγινε το μοιραίο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τ’ αριστερά, η μπάλα έμεινε αρκετή ώρα μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων και τελικά έφτασε στον Σάββα. Ο Καρδιτσιώτης δεξιός μπακ, αφού γύρισε το σώμα του νίκησε με σουτ τον Κατσούλη και έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Κυριάκος (71′ Γεωργίου), Πέντα, Σαχινίδης, Σουλίδης (69′ Ανδρέου), Καμπλιώνης.

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος, Στουρνάρας, Πότσι (46′ Κολημήτρας), Δωματάς (70′ Μπρίτος), Οικονόμου, Φλίγκος, Σταύρου, Αναστασίου (30′ Ευθυμιάδης).

*Δείτε στην παρακάτω image gallery φωτογραφικά στιγμιότυπα του αγώνα, όοπως τα δημοσίευσε το σάιτ larissasportnews.gr/