noodles volos banner

Πλήρωσε το κακό ξεκίνημα ο Ρήγας, ήττα 3-1 από τον Θεσπρωτό

Η στιγμή του 1-0 για τον Θεσπρωτό, μόλις στο δεύτερο λεπτό. (Πηγή: thesprotiaball) Η στιγμή του 1-0 για τον Θεσπρωτό, μόλις στο δεύτερο λεπτό. (Πηγή: thesprotiaball)

Ο Ρήγας Φεραίος πήγε στην Ηγουμενίτσα με βλέψεις για κάτι καλό, μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη του στο Βελεστίνο κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά «προδόθηκε» από το νωθρό του ξεκίνημα, καθώς στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης βρέθηκε να χάνει με 2-0. Μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με γκολ του Γκίκα στην αρχή της επανάληψης (50’), δίχως να καταφέρει τίποτα παραπάνω, αν και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει, πριν το τρίτο γκολ της ομάδας της Ηγουμενίτσας στις καθυστερήσεις.

Οι Βελεστινιώτες, οι οποίοι ταξίδεψαν στην πόλη της Ηπείρου, δίχως τους Γκάγκα (τιμωρημένος), Μπόρα, Χατζή, Δημητρίου (τραυματίες) και τον Γουτούλη (στρατευμένος), μπήκαν με τον χειρότερο τρόπο στο παιχνίδι, δεχόμενοι τέρμα από τα… «αποδυτήρια». Συγκεκριμένα, στο 2΄ο Θεσπρωτός κέρδισε το φάουλ από τα δεξιά, με τον Μηνά να το εκτελεί, βρίσκοντας τον Νάκο εντός περιοχής, που είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να κοντρολάρει και να σουτάρει την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Παπαγιάννη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν καλά - καλά ο Ρήγας συνέλθει από αυτό το γκολ, ήρθε ακόμα ένα δέκα λεπτά αργότερα που έκανε το έργο των φιλοξενούμενων να μοιάζει… «βουνό» στη συνέχεια. Ήταν το δωδέκατο λεπτό, λοιπόν, όταν ο Χύσα ανέτρεψε τον Μπίκα εντός περιοχής, με τον διαιτητή της συνάντησης να υποδεικνύει την «άσπρη βούλα». Το πέναλτι για τους γηπεδούχους εκτελέστηκε από τον Ντόκο, που δεν αστόχησε, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Λάκη Μπακάλη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στο ξεκίνημα να κυνηγούν να καλύψουν μία διαφορά δύο τερμάτων, δεν πτοήθηκαν, κερδίζοντας μέτρα στη συνέχεια του πρώτου μέρους, δημιουργώντας ορισμένες καλές στιγμές να επιστρέψουν στο ματς, αλλά ούτε το πλασέ του Γεωργατζή (16’), ούτε το σουτ του Γκίκα (25’), που φάνηκε να χτυπά και σε χέρι αμυνόμενου του Θεσπρωτού, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, να κάνει ο Ρήγας στο πρώτο μέρος, το έκανε στην αρχή του δευτέρου. Ήταν, συγκεκριμένα, το 50ο λεπτό, όταν ο Ζαχαράκης έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά και «σέρβιρε» στον Γκίκα έτοιμο γκολ, το οποίο δε θα μπορούσε να χάσει ο μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων, γράφοντας το 2-1. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, αναζητούσαν με αξιώσεις την ισοφάριση κι έφτασαν μία «ανάσα» από αυτήν στο 73’, με το γυριστό σουτ του Κυπτίου, εντός περιοχής, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντάκου.

Μετά τη φάση αυτή, ο Ρήγας φάνηκε να μένει από δυνάμεις, ο Θεσπρωτός ανέλαβε ξανά τα ηνία του αγώνα, προειδοποίησε με το οριζόντιο δοκάρι του Μηνά (91’) και «χτύπησε» για τρίτη φορά στο παιχνίδι, στην τελευταία φάση του, με τον άτυχο, πριν δύο λεπτά, Μηνά (93’), ο οποίος με μία ασίστ κι ένα τέρμα, ήταν ένας από τους κορυφαίους της αναμέτρησης.

Θεσπρωτός: Κωνσταντάκος, Ηλίας, Ντινιωτάκης, Νόνης, Πάνος, Νάκος, Τζιάλλας (63’ Σούκιας), Μπίκας (91' Μπλέτσας), Ντόκος (88’ Γιάκος), Μηνάς, Πέντσας

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Λάμπρου (82’ Τσελεπής), Αλεξίου, Κυπτίου, Γεωργαντζής (82’ Τζοβάρας), Χύσα (46’ Ζαχαράκης), Γκίκα, Σέττος

Last modified onMonday, 31 October 2016 01:13