noodles volos banner

Έσωσε το βαθμό ο Πύρασος

Ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα ήταν αυτό που έγινε στο Μαρτίνο, με τον Πύρασο να παίρνει θετικό αποτέλεσμα, ισοπαλία 2-2, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ εις βάρος του. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου αντέδρασε σωστά και κατάφερε να σώσει το βαθμό, σε δύσκολο αγώνα που θα είχε διαφορετική εξέλιξη, εάν λίγο πριν το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων, καταλογίζονταν πέναλτι υπέρ του Πυράσου.

Στο 20ό λεπτό, από κόρνερ του Κοτζαθανάση, κεφαλιά του Μπασδάνη από τη μικρή περιοχή έφυγε λίγο άουτ, ενώ ακολούθησε ευκαιρία για τον Οπούντιο όταν από επέλαση και σέντρα του Θαναηλάκη, ο Νίκος Κωτσάλας σούταρε στην κίνηση δίχως στόχο. Δύο καλές στιγμές για τους “κυανόλευκους” στο τρίλεπτο 30-32, αρχικά με σουτ του Μαλακασιώτη που μπλόκαρε ο Καρανάσος και έπειτα με σουτ του Κοντοβά, από μακρινή μεταβίβαση του Στεφανή, που απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ομάδας του Μαρτίνου. Γυριστή κεφαλιά του Δέδε στο 40' έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, για να φθάσουμε στο 42ο λεπτό. Από σέντρα του Μαλακασιώτη, ο Κοντοβάς σούταρε και η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού, με τους παίκτες του Πυράσου να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι (μετά κατέληξε στον Τσιουρέλη που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ). Έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και το πλήρωσαν στην αντεπίθεση, καθώς από σέντρα του Κόκα κι αδράνεια της άμυνας, ο Καντού με σουτ έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις, καλό σουτ του Δέδε πέρασε δίπλα από τη δεξιά συμβολή των δοκών.
Η επανάληψη ξεκίνησε με μια προσπάθεια του Κοντοβά με το αριστερό πόδι που μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Καρανάσος, αλλά ο Οπούντιος γρήγορα πέτυχε δεύτερο τέρμα. Σε μια παραπλήσια φάση με αυτή του άλλου γκολ, ο Καντού έκανε το γύρισμα και ο Κόκα με σουτ σκόραρε στο 55'. Μάλιστα λίγο αργότερα, λίγο έλειψε να γίνει το 3-0 όταν ο Θαναηλάκης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και νικήθηκε από τον Χαλάτση στο τετ-α-τετ. Στέφανος Ξηρόφωτος και Στέλιος Αρσένος προχώρησαν σε εσωτερική αλλαγή βάζοντας τον Αναστασίου ως αμυντικό χαφ, ενώ έκλεισαν τις αλλαγές με την είσοδο του Θωμά Μυργιώτη, που έκανε το φετινό του ντεμπούτο, έξι μήνες μετά την εγχείρηση στο γόνατο.
Στο 68' από ωραία εναλλαγή της μπάλας των Μυργιώτη, Κοτζαθανάση, ο τελευταίος πάσαρε στον Αναστασίου που έδωσε την ασίστ και ο Κοντοβάς μείωσε σε 2-1 αφού πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ. Σουτ του Μυργιώτη στο 76' εκτός μεγάλης περιοχής έδιωξε δύσκολα ο Καρανάσος και το 2-2 σημειώθηκε στο 78ο λεπτό. Ο Κοντοβάς ανατράπηκε από τον Καρανάσο και κέρδισε πέναλτι. Εύστοχος ο Στεφανής από την άσπρη βούλα, έκανε το 2-2 (είχε σκοράρει με πέναλτι και την προηγούμενη Κυριακή κι άλλη μία φορά στο πρωτάθλημα). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Οπούντιος απείλησε με σουτ του Θαναηλάκη που εξουδετέρωσε ο Χαλάτσης και μακρινό δυνατό σουτ του Δέδε που δεν βρήκε στόχο.
Ο Πύρασος ταξίδεψε στο Μαρτίνο με επιδίωξη να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφερε, προσθέτοντας έναν σημαντικό εκτός έδρας βαθμό, κόντρα στον Οπούντιο που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά είναι μαχητικός και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εύκολο αντίπαλο.

Συνθέσεις:
Οπούντιος: Καρανάσος, Κουτσούμπας, Γ. Κωτσάλας, Σπυριδάκης, Καταραχιάς (84' Κακκαβάς), Δέδες, Καντού, Πέππας, Θαναηλάκης, Ν. Κωτσάλας (70' Ζαχαρόπουλος), Κόκα.
Πύρασος: Χαλάτσης, Χατζητρακόσιας (48' λ.τρ. Χρ. Δαμάσκος), Καψιώτης (46' Δημητριάδης), Μπόρας, Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Μαλακασιώτης, Τσιουρέλης (62' Μυργιώτης), Κοντοβάς, Αναστασίου.

 

Last modified onSunday, 13 December 2015 20:31