noodles volos banner

Νίκησε κατά κράτος Δωτιέα και απουσίες

Τρία γκολ, δυο δοκάρια και πολύ καλή εμφάνιση από τον Ρήγα Φεραίο που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στην Κατερίνη. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη σαφώς ανώτερη του Δωτιέα πήρε δίκαια τους τρείς  βαθμούς ενώ καλύφτηκαν απολύτως επιτυχημένα οι δυο σημαντικές απουσίες που είχαν οι “κυανόλευκοι” των Γκάγκα και Χατζή. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Σέττος που σημείωσε δυο γκολ, και έδωσε την ασιστ στον Κορέτα ο οποίος πέτυχε το δοκάρι στο 63΄. 

Αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι ο Ρήγας κατάφερε κι επέβαλλε τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε τις πρώτες φάσεις για γκολ. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όλοι όσοι βρέθηκα ν στο Στάδιο του Βελεστίνου “πάγωσαν”, όταν είδαν τους Χατζηαθανασίου και Ντακούλα να συγκρούονται στην προσπάθειά τους να πάρουν κεφαλιά με τον παίκτη του Ρήγα να μένει για αρκετά λεπτά πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο  όπως και ο παίκτης το Δωτιέα.  Ο Χατζηαθανασίου ωστόσο φάνηκε να χτυπάει πιο άσχημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου για προληπτικούς κυρίως λόγους  αφού φάνηκε να ξεπερνάει τον τραυματισμό του. Από την άλλη ο Ντακούλας του Δωτιέα  συνέχισε κανονικά στο παιχνίδι. Ο Ρήγας απείλησε στο 11ο λεπτό όταν από κόρνερ του Σπαθή ο Ζενούνι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ. Στο 22 ατομική προσπάθεια του Σέττου που απέφυγε δυο αντιπάλους του έκανε το σουτ υπό πίεση με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα σέντρα του Τσίπι για τον Ρήγα, κεφαλιά από τον Βουραζέρη και η μπάλα στην γωνία της εστίας του Παϊτέρη και 1-0 για τους γηπεδούχους.  Ο Ρήγας ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι είχε το σκορ υπέρ του και στην συνέχεια έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους οπισθοχωρώντας όμως ελεγχόμενα και χωρίς να κινδυνέψει στα μετόπισθεν.  Αντίθετα, στις αντεπιθέσεις τις οποίες επιχείρησε η ομάδα του Βελεστίνου ήταν “κίνδυνος – θάνατος”. Στο 33΄σουτ του Κορέτα από το ύψος της περιοχής η μπάλα μόλις άουτ και στο 37΄σούτ του Σέττου η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη καλή φάση για τον Ρήγα όταν στις καθυστερήσεις ο Σέττος βγήκε κερδισμένος από τις αλλεπάλληλες κόντρες βρέθηκε τετ α τετ αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα, και μάλιστα νωρίς, στο 47΄, κλειδώνοντας κατά κάποιο τρόπο τη νίκη τους. Σέντρα του Κορέτα κεφαλιά του Σέττου και 2-0 για τον Ρήγα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη δεν έχασε σε κάποιο σημείο του αγώνα τον έλεγχο και συνέχιζε να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 51 ο Γκίκα το τεχνικό σουτ η μπάλα άουτ, από το ύψος της περιοχής. Στο 60΄μακρινό σουτ από τον Ζενούνι ο Παϊτέρης έδιωξε με γροθιές. Τρία λεπτά αργότερα πάσα του Σέττου σουτ από τον Κορέτα η μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Παϊτέρη. Ο 67΄ο Ρήγας τριπλασίασε τα τέρματά του με τον Κορέτα να  δίνει  στον Σέττο αυτός να αποφεύγει έναν αντίπαλό του και  να χρίζεται σκόρερ για να διαμορφωθεί το 3-0 για τον Ρήγα ο οποίος μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης έχασε ακόμη τρείς πολύ καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 70΄στη κεφαλιά του Σέττου όπου η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, στο 83 με σουτ του Γουτούλη με την μπάλα να καταλήγει επίσης άουτ και στο 86 με τον νεαρό Αποστολίδη ο οποίος στο  ντεμπούτο του με την φανέλα του Ρήγα είχε δοκάρι στην κεφαλιά που έκανε μετά από σέντρα του Τσατσαλίδη.  Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους όταν στο 74΄ο Τσιρογιάννης επιχείρησε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, στο 88΄, ο Τσατσαλίδης έπιασε το ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή του Ρήγα με την μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ.

Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου (λ.τρ. 5΄ Γουτούλης) Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Γεωργαντζής, Σέττος (78΄Αποστολίδης), Τσίπι, Κορέτα, Ζενούνι, Γκίκα
Δωτιέας Αγιάς: Παϊτέρης, Παπάς, Γούτος, Τσακάλι, Κόκκας, Μεζήνι (61΄Ιωαννίδης), Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Ραμάϊ (51΄Τσιρογιάννης), Κορλός, Καρβούνης (57΄Καφούσιας)

Διαιτητές: Λάμπρου (Εύβοιας), Περιβολάρης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας).