noodles volos banner

Καθοριστικός Δεκέμβριος για Πύρασο

Ο Πύρασος προέρχεται από ήττα με σκορ 4-0 στην Άρτα, φυσιολογική καθώς η ομάδα πήγε στην έδρα του πρωτοπόρου με αρκετές βασικές απουσίες και με αυθημερόν ταξίδι. Άλλα είναι τα παιχνίδια που οι "κυανόλευκοι" θέλουν να κερδίσουν και έχουν τέσσερις αντιπάλους τον μήνα Δεκέμβριο από τους οποίους εφόσον μαζέψουν διψήφιο αριθμό πόντων, τότε θα στεθεροποιηθούν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Δεκέμβριο για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ο Πύρασος παίζει την Κυριακή με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου και μετά έχει τρία ματς σε μία εβδομάδα, δύο σερί εκτός έδρας με Οπούντιο (13/12), Τύρναβο (16/12) και κλείνει ο πρώτος γύρος εντός με Φωκικό στις 20/12. Ο μήνας μπορεί να χαρακτηριστεί καθοριστικός για την αγχιαλίτικη ομάδα καθώς σε λίγες ημέρες αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία συγκατοικεί στην 6η θέση και τους 18 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια παίζει με τις τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη ύστερα από δεκατρείς αγωνιστικές.
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Νίκη Βόλου, ο Πύρασος κέρδισε Αχέροντα και Θεσπρωτό κι από το ξεκίνημα της περιόδου βρίσκεται πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Τώρα έχει διαφορά τεσσάρων πόντων από τον ένατο Πιερικό και πέντε από τον δέκατο Δωτιέα. Στόχος όταν θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του προγράμματος, αυτή η διαφορά να έχει μεγαλώσει. Οι αναμετρήσεις που ακολουθούν προσφέρονται για κάτι τέτοιο, αλλά έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας διαθέτει τη χειρότερη επίθεση (6 γκολ) αλλά και την καλύτερη άμυνα (4 γκολ) του ομίλου (!!!), ο Τύρναβος μετράει μόνο μία νίκη, αλλά τις περισσότερες ισοπαλίες (επτά), οι Φωκικός, Οπούντιος ακόμη δεν έχουν κερδίσει αλλά δεν αποτελούν εύκολους αντιπάλους. Πρόσφατο παράδειγμα το 2-2 που πήρε η ομάδα του Μαρτίνου στην έδρα της Πύδνας Κίτρους. Συν τοις άλλοις, το γεγονός πως τα τρία τελευταία ματς του α' γύρου θα διεξαχθούν σε διάστημα μιας εβδομάδας (λόγω της τέταρτης εμβόλιμης αγωνιστικής) αποτελεί μια ιδιατερότητα που παίζει το ρόλο της.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος αρχίζει σήμερα την προετοιμασία για τη συνάντηση με τον Εθνικό Φιλιππιάδας όπου επιστρέφουν από τιμωρία οι Κοντοβάς, Κοτζαθανάσης, Βαγγελάκος, ενώ από ματς στην Άρτα δεν προέκυψε κάποια απουσία λόγω καρτών ή τραυματισμού.