noodles volos banner

"Το περίμενα αυτό το γκολ!"

Αναζητούσε το γκολ από το ξεκίνημα της σεζόν και το πέτυχε στη μεγάλη νίκη του Ρήγα Φεραίου επί του Αιγινιακού. Ο λόγος για τον Σπύρο Γκάγκα, ο οποίος με ωραία κεφαλιά στο 10ο λεπτό άνοιξε το δρόμο για το 2-0 των "κυανόλευκων". Ήταν το πρώτο του φετινό τέρμα και όπως εξηγεί στο magnesiasports, το περίμενε.

Αρχικά ερωτηθείς για το γκολ, ο 25χρονος αμυντικός απάντησε: "Το περίμενα από την αρχή του πρωταθλήματος! Πέρυσι είχα βρει δίχτυα στις πρώτες αγωνιστικές και ήθελα να σκοράρω και για τον Ρήγα Φεραίο. Προωθούμαι σε όλες τις στημένες φάσεις, τα κόρνερ και τα φάουλ, έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις σε αυτό και ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που σκόραρα σε ένα σημαντικό παιχνίδι που κατέληξε με μια μεγάλη μας νίκη", ενώ για το 2-0 κόντρα σε μια ομάδα που φαντάζει φαβορί για την άνοδο, σχολίασε: "Εμείς δεν κοιτάμε ονόματα κι αντιπάλους, σε κάθε αγωνιστική παίζουμε το παιχνίδι μας για τη νίκη. Σίγουρα όταν κερδίζεις έναν αντίπαλο όπως ο Αιγινιακός που είχε στη σύνθεσή του παίκτες που πέρυσι έπαιζαν στην παραπάτω κατηγορία και έχουν περάσει από τη Σούπερ Λιγκ, τότε η νίκη αποκτάει μεγαλύτερη σημασία. Όπως λένε, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή! Είδατε πως ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την εμφάνισή και το τελικό αποτέλεσμα και αυτό μας χαροποίησε".
Σχετικά με την έως τώρα πορεία του Ρήγα Φεραίου, ο Σπύρος Γκάγκας επισήμανε: "Ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση και έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας. Κερδίσαμε Αιγινιακό και Θεσπρωτό που είναι στις πρώτες θέσεις, πήραμε ισοπαλίες στα δύο μαγνησιώτικα ντέρμπι που δώσαμε εκτός έδρας. Η βαθμολογική μας θέση είναι κάπως άδικη διότι χάσαμε πολλούς βαθμούς σε ματς που δεν αξίζαμε κάτι τέτοιο, όπως με τον Φωκικό, τον Οπούντιο, τον Αχέροντα, τον Πύρασο. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και σημασία έχει πάντα το τελικό αποτέλεσμα. Δείξαμε ωστόσο πως κάποια άτυχα σκορ στο ξεκίνημα οφείλονταν καθαρά στον παράγοντα της τύχης και η ομάδα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη".
Αναφορικά με τη δική του προσωπική παρουσία στο σύλλογο, όπου πήγε το φετινό καλοκαίρι προερχόμενος από τον Πύρασο και την αμυντική λειτουργία της ομάδας που είναι από τις καλύτερες στον όμιλο, τόνισε: "Ο Ρήγας Φεραίος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως διαθέτει σταθερό κορμό παικτών. Εγώ στην ουσία αντικατέστησα στο κέντρο της άμυνας τον Ναουμίδη που αποχώρησε. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι οι ίδιοι. Έχω άριστη συνεργασία με τον Νίκο Βουραζέρη αλλά και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, που με δέχθηκαν πολύ καλά στο Βελεστίνο. Πράγματι η ομάδα μας έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά δεν θα ήθελα να εστιάσουμε μόνο στην αμυντική τετράδα. Είναι ομαδική προσπάθεια που ξεκινάει από την επίθεση. Ο Ρήγας Φεραίος αγωνίζεται με πειθαρχεία και ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζουμε πώς να "χτυπήσουμε" τα παιχνίδια, έχουμε αγωνιστική ταυτότητα. Αποτελεί προϊόν δουλειάς πολλών ετών του προπονητή μας, ο οποίος γνωρίζει το σύλλογο και την κατηγορία".
Τέλος, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ήταν σαφής: "Μένουν άλλα τέσσερα ματς για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Κοιτάμε το επόμενο που είναι με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Στόχος μας η παραμονή και πιστεύω πως έχοντας διανύσει μεγάλο μέρος της σεζόν, δείξαμε πως έχουμε τα φόντα να την πετύχουμε. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".