noodles volos banner

Έχασε το ντέρμπι στο 93' η Νίκη

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τη Νίκη Βόλου και τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οι «κυανόλευκοι» στο ντέρμπι της αγωνιστικής, προηγήθηκαν με πέναλτι του Κρεββατά, αλλά ηττήθηκαν 2-1 στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων από την ΑΕ Καραϊσκάκης στο ντεμπούτο του Κώστα Βελιτζέλου στον πάγκο τους. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, διατηρούσε τον έλεγχο του ματς που είχε γρήγορο ρυθμό και πήρε προβάδισμα. Δεν καθάρισε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και το πλήρωσε, καθώς οι γηπεδούχοι έφθασαν στο φινάλε στην ολική ανατροπή.
Πρώτη καλή στιγμή ένα σουτ του Μέτσε στο 7ο λεπτό που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι και αμέσως η απάντηση από πλευράς Καραϊσκάκη με σουτ του Καρακώστα που δεν βρήκε στόχο. Στο 18’ ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Χολέβας στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, δεν έβαλε όμως καλά το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα να φύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 19’ ο Κρεββατάς θέλησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ με μακρινό σουτ που έφυγε άουτ. Στο 21ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ. Ο Μπουσινάκης σέντραρε από δεξιά, ο Κεμάλλι έδιωξε με το κεφάλι και ο Καπετάνος σούταρε, για να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία ο Σταυράκης σε κόρνερ. Δεν σημειώθηκαν άλλες φάσεις καθώς στην τελική πάσα οι δύο μονομάχοι υστέρησαν, όμως στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου, οι παίκτες της Νίκης ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφθασαν στο 0-1. Στο 43ο λεπτό, ο Ναουμίδης κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμά του από τον Δημητρίου. Ο Κρεββατάς από την άσπρη βούλα ήταν εύστοχος και έδωσε προβάδισμα στους «κυανόλευκους».

Το β’ μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη κι αμέσως μετά την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 47΄ ο Κανελλόπουλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε πάσαρε στον Ταουσιάνη ο οποίος έδωσε στον αμαρκάριστο Κρεββατά. Ο σκόρερ της Νίκης από το ύψος της μικρής περιοχής, ανενόχλητος, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Καραϊσκάκης τέσσερα λεπτά αργότερα, σημείωσε το 1-1. Από φάουλ του Χούσου, ο Γυφτοκώστας πήρε μακρινή κεφαλιά και ο Μπουσινάκης –με το κεφάλι- από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Σταυράκη. Ο ρυθμός έπεσε εν συνεχεία καθώς Αρτινοί και Βολιώτες κοίταξαν περισσότερο να μην δεχθούν τέρμα. Σουτ του Χούσου στο 63’ πέρασε ελάχιστα άουτ και ενώ το ματς έδειχνε να οδηγείται στην ισοπαλία, το 2-1 έγινε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καραϊσκάκης είχε φάουλ σε πλεονεκτική θέση, στο ημικύκλιο. Ο Παπανίκου το εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, ο Χούσος σέντραρε και με προβολή, ο αμυντικός Δημητρίου την έστειλε στα δίχτυα. 
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές, ανάμεσα στους οποίους 35-40 εκδρομείς από τον Βόλο.

Συνθέσεις:
ΑΕ Καραϊσκάκης: Καραγκούνης, Παπανίκου, Λάμπρου, Τζημογιάννης, Χούσος, Κόλλινς, Μπουσινάκης (76΄ Μάλλιος), Δημητρίου, Γυφτοκώστας (71΄ Καβαλλάρης), Καπετάνος (62΄ Βασίλιεβιτς), Ευαγγέλου.
Νίκη Βόλου: Σταυράκης, Κεμάλλι, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ταουσιάνης (77’ Κοτίτσας), Μέτσε (64’ Βέργος), Κανελλόπουλος, Κόλα (71’ Αποστολίδης), Κρεββατάς.

Last modified onSunday, 25 October 2015 19:50