noodles volos banner

Σούπερ Π. Κοντοβάς οδήγησε τον Πύρασο σε σπουδαίο διπλό παραμονής

Σούπερ Παναγιώτης Κοντοβάς πέτυχε δύο τέρματα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και οδήγησε τον Πύρασο σε μεγάλο διπλό που του εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Σκόραρε στο 11ο και 49ο λεπτό, το δεύτερο γκολ ήταν "ζωγραφιά" αφού πέρασε τέσσερις αντιπάλους, το 0-3 ο Αναστασίου στο 52', ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν ένα τέταρτο πριν τη λήξη.

 

Το ματς ξεκίνησε με ένα σουτ εκτός περιοχής του Π. Κοντοβά που δεν είχε στόχο και μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στ ο 8’ όταν ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι έφτασε στον Κουλτσιάκη που με το στήθος την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Κι αφού δεν προηγήθηκε ο Οικονόμος, το έκανε ο Πύρασος πέντε λεπτά αργότερα.
Ο Αναστασίου πέρασε μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας και ο Π. Κοντοβάς δεν αστόχησε απέναντι από τον Νούσια γράφοντας το 0-1. Ενδέκατο τέρμα για τον έμπειρο επιθετικό, το ένατο στο δεύτερο γύρο! Στο 16’ ο Σφάκας είχε σουτ από καλή θέση που κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ. Η ομάδα της Λάρισας πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, ειδικά μετά το 25ο λεπτό. Κεφαλιά του Μάντζιου και σουτ του Μπαλή πέρασαν άουτ, ενώ καλή ευκαιρία χάθηκε στο 34’ για τους «πράσινους» όταν ύστερα από πάσα του Χάμου, ο Αγρόδημος μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά έπιασε κακό σουτ δίχως στόχο. Στο 37΄ο Γκάγκας έδιωξε πάνω στη γραμμή ύστερα από κόρνερ και μετά τη δεύτερη εκτέλεση, κεφαλιά του Μάντζιου μπλόκαρε ο Χαλάτσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πύρασος αιφνιδίασε ξανά και μέσα σε δύο λεπτά, πέτυχε δύο γκολ! Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό, ο Π. Κοντοβάς σκόραρε έναν από τα ωραιότερα γκολ της κατηγορίας. Δέχθηκε σέντρα, κατέβασε την μπάλα, πέρασε τέσσερις αμυντικούς και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία, «ζωγράφισε» 0-2. Σε τρίτη συνεχόμενη έξοδο των Αγχιαλιτών, ο Κοντοβάς σκόραρε δύο γκολ, ενώ αυτή την επίδοση την έχει στα τέσσερα τελευταία ματς που βρήκε δίχτυα η ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, δέχθηκαν και τρίτο τέρμα στο 52’. Ο Αναστασίου ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ λίγο εκτός μεγάλης περιοχής, ύστερα από πάσα του Μυργιώτη. Και κάπου εκεί το παιχνίδι έχασε το ενδιαφέρον του…
Ο Οικονόμος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3 με γκολ του Κουλτσιάκη στο 74ο λεπτό, πίεσε με αρκετές σέντρες προς τα καρέ του Πυράσου αλλά δεν μπόρεσε να έχει τη λεγόμενη κλασική ευκαιρία για κάτι καλύτερο.
Στο 89ο λεπτό ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Π.Χρ. Κοντοβάς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, ενώ στις καθυστερήσεις ο συνεπώνυμός του, Π.Θ. Κοντοβά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω τραυματισμού στο γόνατο αντικαταστάθηκε ο Μυργιώτης, με τους ανθρώπους του Πυράσου να εκφράζουν φόβους για σοβαρή ζημιά...
Με το σημερινό τρίποντο, ο Πύρασος ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης, το σημαντικότερο όμως είναι ότι εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, με μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία, νικώντας τον Οικονόμο για πρώτη φορά στις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων (σε Γ’ Εθνική φέτος και Δ’ παλιότερα).


Συνθέσεις:
Οικονόμος: Νούσιας, Καραγιάννης (74’ Μανακούσιος), Καρακώστας (78’ Σενκάι), Μάντζιος, Κουμπούρας, Μπαλής (52’ Τόλλιος), Νάνος, Αγρόδημος, Κουλτσιάκης, Καραγκούνης, Χάμος
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας (75’ Τσιουρέλης), Βέργος, Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (60’ Π.Θ. Κοντοβάς), Π.Χρ. Κοντοβάς (89’ λ.τρ. Λέτσος), Αναστασίου.

 

Last modified onSunday, 26 April 2015 19:22