noodles volos banner

Τρίποντο παραμονής με υπογραφή Π. Κοντοβά

Πάνω η κεφαλιά-γκολ του Π. Κοντοβά στο 1-0 και κάτω οι πανηγυρισμοί του σκόρερ στα δύο τέρματα που σημείωσε Πάνω η κεφαλιά-γκολ του Π. Κοντοβά στο 1-0 και κάτω οι πανηγυρισμοί του σκόρερ στα δύο τέρματα που σημείωσε

 Τρίποντο παραμονής πήρε σήμερα ο Πύρασος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι. Με δύο γκολ του ...μόνιμου σκόρερ του, Παναγιώτη Κοντοβά, επικράτησε του Θεσπρωτού και έτσι, νοιώθει περισσότερος σίγουρος για τη σωτηρία. Ντεμπούτο για τον Γιώργο Τσάμη στη Γ' Εθνική, που είναι 15,5 ετών και προέρχεται από την ακαδημία του Πυράσου.

 

Το ματς, που έγινε με τσουχτερό κρύο και δυνατό αέρα, ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου καθώς προηγήθηκε στο 10ο λεπτό. Ο Αναστασίου από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Π. Κοντοβάς σκόραρε με ωραία κεφαλιά. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε άλλη μία φάση και ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Λ. Γκάγκας πέρασε ωραία πάσα για τον Π. Κοντοβά, αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είχε κάνει έξοδο εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά σουτάροντας ...με τη μία στη συνέχεια, την έστειλε άουτ.

Στην επανάληψη, ο σκόρερ είχε καλό σουτ από τα όρια της μεγ. περιοχής που έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο και στη συνέχεια ο Θεσπρωτός φάνηκε πιο απειλητικός. Στο 49' ο Λεοντίου πέρασε κάθετη πάσα και ο Γκόμεζ θέλησε να σκοράρει από μακρυά, αλλά ο Χαλάτσης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι διώχνοντας σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Λεοντίου ξανά πέρασε ασίστ και ο Τραγάκης σούταρε από ευνοϊκή θέση, με τον τερματοφύλακα του Πυράσσου να είναι σε ετοιμότητα αποκρούοντας. Η πίεση των φιλοξενούμενων εξαντλήθηκε σε αυτές τις δύο φάσεις.
Στο 63', ο Αναστασίου πάσαρε στον Σφάκα, αυτός κατευθείαν για τον Π. Κοντοβά που μέσα από τη μεγάλη περιοχή είχε σουτ λίγο άουτ και στο 71' από βολέ του Χαλάτση, ο Μυργιώτης επωφελήθηκε, έκανε κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κολιοφούκα να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Το 2-0 που “καθάρισε” την υπόθεση νίκης και απάλλαξε από το άγχος τους Αγχιαλίτες, σημειώθηκε στο 74'. Ο Σφάκας πίεσε κι έκλεψε την μπάλα που έφθασε στον Π. Κοντοβά εκτός μεγάλης περιοχής. Αυτός σούταρε συρτά κι ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας της Ηγουμενίτσας έδειξε ότι θα μπλοκάρει εύκολα, του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια, Μυργιώτης και Αναστασίου έχασαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το γεγονός ότι στο φινάλε μπήκαν αλλαγή ο Κίτσος και ο Τσάμης. Ο πρώτος, “σημαία” του Πυράσου είναι 37 ετών, ενώ ο δεύτερος, γεννηθείς τον Οκτώβριο του 1999, πριν κλείσει τα 16, έκανε ντεμπούτο και έγινε ο νεαρότερος παίκτης της κυανόλευκης ομάδας που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν.

Κακή η διαιτησία του Ψυχούλα από τη Βοιωτία, δύο φορές χαρίστηκε τη δεύτερη κίτρινη παίκτη, στο 40ό λεπτό στον Αγκιούν και στο 50ό στον Π. Πανταζή.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας (83' Κίτσος), Τσιουρέλης (90' Τσάμης), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Στεφανής, Σπ. Γκάγκας, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (80' Π.Θ. Κοντοβάς), Π. Χρ. Κοντοβάς, Αναστασίου.
Θεσπρωτός: Κολιοφούκας, Μώκος, Ασωνίτης (53' Ντόκος), Μπουρδούβαλης, Καρύδης, Αγκιούν (76' Χρ. Πανταζής), Τραγάκης, Ιωάννου, Γκόμεζ, Λεοντίου (83' Κύργιος), Π. Πανταζής.

 

Φ.Γ.

 

 

Last modified onSunday, 19 April 2015 19:25