noodles volos banner

Νίκησε και ξεπέρασε τρεις ομάδες ο Πύρασος

Το γκολ της νίκης από τον Αποστόλη Σφάκα στο σημερινό αγώνα για τον Πύρασο Το γκολ της νίκης από τον Αποστόλη Σφάκα στο σημερινό αγώνα για τον Πύρασο

Πήρε πολύ σημαντικό τρίποντο ο Πύρασος, το δεύτερο στη σειρά στο γήπεδό του και έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, προσπερνώντας στην κατάταξη τρεις ομάδες. Οι “κυανόλευκοι” βρέθηκαν να χάνουν από την Κοζάνη, πέτυχαν την ανατροπή πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη δέχθηκαν μεγάλη πίεση, οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

 

Στο 15' έγινε το 0-1. Ο Τσικόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Χαματάι, ξεχασμένος και αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Στο 23' η ισοφάριση με ωραίο τέρμα του Τσιουρέλη που έκανε κίνηση και σούταρε 3-4 μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βίδρα για το 1-1. Στο 35' σημειώθηκε το δεύτερο γκολ για τους Αγχιαλίτες. Ύστερα από κυκλοφορία της μπάλας από την αριστερή πλευρά, ο Γιάννης Κοντοβάς έκανε το γύρισμα και ο Σφάκας πέτυχε το γκολ, για να ακολουθήσουν δύο κωλοτούμπες στον αέρα από τον σκόρερ!!! Ένα δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής του Βέργου που έφυγε λίγο άουτ στο 43' και ένα φάουλ του Σφάκα που πήγε πάνω στον Βίδρα στο 45' ήταν οι άλλες δύο τελικές του Πυράσου στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο, έχασαν το κέντρο και δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Η Κοζάνη έφθασε πολλές φορές κοντά στο γκολ: στο 55' ο Χαλάτσης απέκρουσε σε τετ-α-τετ σουτ του Χαματάι και έπειτα απομάκρυνε την μπάλα ο Σπ. Γκάγκας, στο 60' σε παράλληλη σέντρα του Δρόσου δεν βρήκε την μπάλα ο Ζυγκερίδης μπροστά στην εστία, ενώ στο 65' η ομάδα της Μακεδονίας είχε τριπλή φάση. Σέντρα του Τσικόπουλου ανέκοψε ο Χαλάτσης, σουτ του Χαματάι από τη μικρή περιοχή κόντραρε πάνω στον Λ. Γκάγκα που έβαλε την κόντρα, ενώ νέο σουτ του Δρόσου απέκρουσε ο γκολκίπερ του Πυράσοι. Οι φάσεις συνεχίστηκαν και ήταν όλες στα καρέ των Αγχιαλιτών. Κεφαλιά του Δούμα εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Χαλάτσης στο 67', σουτ του Δρόσου απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή ο Σπ. Γκάγκας στο 77', ενώ ο Χαλάτσης είπε “όχι” στον Δρόσο σε τετ-α-τετ στο 82ο λεπτό.

Ο Πύρασος πήρε μεγάλη νίκη, έστω και με αγχωτικό τρόπο. Το ματς θα λέγαμε ότι είχε παραπλήσια μορφή με αυτό του πρώτου γύρου όταν οι “κυανόλευκοι” είχαν χάσει παίζοντας τότε ...μονότερμα στο β' ημίχρονο. Το σημαντικό όμως για την ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου -που ήταν πίσω από τον πάγκο όντας τιμωρημένος- είναι ότι ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη ύστερα από αρκετό καιρό και μπορεί πλέον να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια καθώςε άρχισε να εκμεταλλεύεται την έδρα της.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας, Κοτζαθανάσης (86' Βαγγελάκος), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Στεφανής, Σπ. Γκάγκας, Βέργος, Μυργιώτης (68' Αναστασίου), Π. Κοντοβάς, Τσιουρέλης (81' Μαλακσιώτης).
Κοζάνη: Βίδρας, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Καραμπατζάκης (46' Τραυλός), Τσικόπουλος, Χαματάι, Ζυγκερίδης (63' Δούμας), Ταφαρλής, Δρόσος.

 

Last modified onSunday, 08 February 2015 18:37