noodles volos banner

Οι αγώνες της πρεμιέρας του 2ου ομίλου

Δεύτερη χρονιά με τη νέα της μορφή η Γ Εθνική και οι 61 ομάδες της κατηγορίας, ρίχνονται και φέτος στη «μάχη» του πρωταθλήματος εν μέσω μίας γενικευμένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τα σωματεία και δημιουργεί ανυπολόγιστα εμπόδια στην προσπάθεια τους για να παραμείνουν στη…ζωή. Όσον αφορά τον 2ο όμιλο, αποτελεί ίσως τον πιο αμφίρροπο από πλευράς ονομάτων που τον συγκροτούν αλλά και λόγω της εντυπωσιακής ισορροπίας στην ποιότητα των ρόστερ των συλλόγων. Η εκκίνηση δίνεται σήμερα Κυριακή στις 17.00. Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια.

Τρίκαλα-Μακροχώρι: Αναμένεται κοσμοσυρροή στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, στην επιστροφή του ιστορικού ΑΟΤ στη Γ' Εθνική. Θυμίζουμε πως ο «κυανέρυθρος» σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με τον ΑΟΤ 1963 που αγωνίστηκε πέρσι στον 3ο όμιλο, καθώς η ομάδα που θα αντιμετωπίσει αύριο τους «ασπρόμαυρους», προέρχεται από την αντικατάσταση του ΑΟ Φλαμουλίου, που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής. Ερωτηματικό για τους γηπεδούχους η συμμετοχή των Βούλγαρων (Κούντσεφ, Βεσελίνοφ, Μλαντένοφ) για τους οποίους δεν έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής τα δελτία τους, ενώ αντίθετα η νεανική και πλήρως …ανανεωμένη ομάδα του Γιάννη Κερλίδη (επιστρέφει στον «ασπρόμαυρο» πάγκο μετά από 2 χρόνια), δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Θεσπρωτός-ΑΕ Καραϊσκάκης: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στην Ήπειρο, ανάμεσα στην ομάδα της Ηγουμενίτσας και το συγκρότημα από την Άρτα. Οι δύο αντίπαλοι ενισχύθηκαν σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι και θεωρούνται κατά πολλούς εκ των φαβορί για τις πρώτες θέσεις του ομίλου. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα οι δύο προπονητές, προετοίμασαν τους παίκτες τους για την πρώτη από τις πολλές «μονομαχίες» του φετινού πρωταθλήματος.

Βατανιακός-Κοζάνη: Επιστροφή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για την ομάδα της Πιερίας, μετά τον υποβιβασμό της πέρσι από τη Football League. Αντίπαλος του νεανικού συνόλου του Τάσου Ιωαννίδη η Κοζάνη, που δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ανόδου και φέτος ευελπιστεί πως θα κατορθώσει να επιστέψει μετά από χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Χωρίς προβλήματα απουσιών οι γηπεδούχοι, εκτός ο Δημήτρης Ταφαρλής για τους φιλοξενούμενους, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ρήγας Φεραίος: Παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά φέτος. Οι «πράσινοι» του Κώστα Κατσάρα ευελπιστούν σε μία ανάλογη πορεία όπως την περσινή, που κατάφεραν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση και να βάλουν δύσκολα στην ΑΕΛ που ωστόσο πέτυχε την άνοδο στη Football League. Από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι» ταξιδεύουν στην Τσαριτσάνη με μοναδικό απόντα τον Νίκο Βουραζέρης, που θα εκτίσει τη μία αγωνιστική ποινής από την περσινή χρονιά.

Πύρασος-Λευκάδια: Στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας ο Πύρασος κάνει πρεμιέρα με ιστορικό ματςν στην κατηγορία. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Τόλη Τερζή, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μετά από 3 χρόνια, έχει προχωρήσει σε ολοκληρωτικό …λίφτινγκ σε σχέση με την περσινή ομάδα, με κύριο συστατικό τους πολλούς νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ Κουλούρας, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο συλλόγων του νομού. Από την άλλη πλευρά, ο νεοφώτιστος Πύρασος έχοντας τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που πηγάζει μέσα από τη συμπαράσταση του κόσμου, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ Εθνική, χωρίς όμως τους Στεφανή και Λεωνίδα Γκάγκα, οι οποίοι  θα λείψουν λόγω τιμωρίας από τα μπαράζ ανόδου, ενώ Μίλτος και Μακανίκας έχουν ενοχλήσεις στη μέση και στους κοιλιακούς αντίστοιχα.

Δωτιέας Αγιάς-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Το πιο αμφίρροπο αναμφίβολα παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες, που αναμετρήθηκαν και πέρσι στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής, αποτελούν δύο από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Football League και η κληρωτίδα τις φέρνει αντιμέτωπες από πολύ νωρίς. Σωτήρης Αντωνίου και Αποστόλης Στύλος έχουν φέτος τη δυνατότητα να έχουν πολλές επιλογές στο ρόστερ τους και μάλιστα με παίκτες που προέρχονται από επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αναμένεται επίσης πλήθος κόσμου (όπως άλλωστε συμβαίνει όταν ο Δωτιέας αγωνίζεται εντός), ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα ταξιδέψουν από τη γειτονική Πιερία.

Αναγέννηση Άρτας-Εθνικός Φιλιππιάδας: Τοπικό ντέρμπι στην Άρτα, ανάμεσα σε δύο ομάδες της Ηπείρου. Η ιστορική Αναγέννηση επιστρέφει στη Γ' Εθνική φέτος, μετά την εξαιρετική της παρουσία στα μπαράζ ανόδου και θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ενισχυμένο στις μεταγραφές, Εθνικό Φιλιππιάδας. Ο Ηλίας Μαγκάκης για τους γηπεδούχους δεν μπορεί να υπολογίζει τους Βασίλη Μπαντή και Βασίλη Μάρκο, ενώ ο ομόλογος του στον Εθνικό Γιώργος Γιάννος, δεν θα έχει στη διάθεση του τον Γιάννη Τσακανίκα. Μάλιστα στην περίπτωση του Βασίλη Μπαντή, ο πορτιέρο της Αναγέννησης …κουβαλά ποινή των 11 αγωνιστικών από πέρσι, φορώντας μάλιστα τη φανέλα του σημερινού του αντιπάλου!

Οπούντιος Μαρτίνου-Πυρσός Γρεβενών:  Στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας ταξιδεύει ο Πυρσός Γρεβενών, που φέτος φαντάζει ιδιαίτερα ενισχυμένος αλλά και οικονομικά ισχυρός. Οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι, από τους οποίους θα απουσιάσουν οι τραυματίες Βασίλης Νικολόπουλος και Γιάννης Μαλέρδος, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Γ Εθνική και με τον ενθουσιασμό του «πρωτάρη», αναμένεται να αποτελέσει μία υπολογίσιμη ομάδα, ειδικά εντός έδρας. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μάκη Λάλλο, που θα εκτίσει τη μία αγωνιστική από τα περσινά μπαράζ με τη φανέλα των Γρεβενών Αεράτων.

πηγή imathiasportsnews.gr