noodles volos banner

Κακέτσης: «Αχιλλέα πες ποιανού μαριονέτα είναι ο Σαρρής»

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό για τη Super League στο Πανθεσσαλικό βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Δίκη στον Σκάϊ και ο δήμαρχος Βόλου και παράγοντας τότε του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή, μιλώντας από το Δημαρχείο της πόλης. Μάλιστα στην εκπομπή έκανε παρέμβαση ο επιχειρηματίας Σ. Κακέτσης και παρότρυνε τον Μπέο να πει ονόματα για την υπόθεση του 2014 γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος του Βόλου γνωρίζει πάρα πολύ καλά. 

Ξεκινώντας ο κ. Μπέος είπε: «Δεν σημαίνει ότι επειδή η δικαιοσύνη έκανε ένα τεράστιο λάθος με την ανακοίνωση του ονόματος μου, πρέπει να το κάνει και για άλλους. Δεν θεωρώ σωστό ένας κατηγορούμενος τα όνομα του να διασύρεται. Θεωρώ ότι η εισαγγελία τώρα κάνει σωστά τη δουλειά της. Γιατί όμως μόνο τώρα; Γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο αποκλεισμός μου από το ποδόσφαιρο είναι από την ΕΠΟ και θεωρώ ότι έχει γίνει παρανομία. Θεωρώ όμως ότι πλέον υπάρχει ένα δεδικασμένο. Τότε με την άσκηση της ποινικής δικογραφίας, ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον δια βίου αποκλεισμό μου από το ποδόσφαιρο. Η διαφορά ποια είναι; Ότι ο σημερινός ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι υπάλληλος αυτού που τον διόρισε στην ΕΠΟ. Διορίστηκε από τους ανθρώπους που ελέγχουν  την ΕΠΟ. Ο τωρινός ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Πετρόπουλος είναι μαριονέτα όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο κ. Σαρρής. Από τη στιγμή που σήμερα υπάρχει μία δικαστική εξέλιξη, θα μου επιτρέψετε να τη σεβαστώ. Η δικαιοσύνη θα αποκαλύψει και θα δώσει στη δημοσιότητα αν είναι υπάλληλος. Δεν μου επιτρέπετε να δημοσιοποιήσω ονόματα. Ο κ. Σαρρής είναι υπάλληλος και μία διφορούμενη προσωπικότητα. Είναι υπάλληλος σε αυτούς που ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή να συνεχίζει αυτός ο άνθρωπος να έχει αυτό το αξίωμα και να συνεχίζουν αυτοί οι αθλητικοί ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς και δικαστές να συμμετέχουν σε επιτροπές και να ασκούν διώξεις όπου θέλουν κι όπως θέλουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό και τη δική του συνομιλία: «Εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός είχε παίξει με τον Παναθηναϊκό τέσσερις φορές και τον κέρδισε τις τρεις και όχι με τον κ. Μάνταλο διαιτητή, κι αν παίζαμε δέκα φορές θα κερδίζαμε τις οκτώ. Αυτή ήταν η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω για τη συνομιλία του κ. Μαρινάκη και του κ. Σαρρή, όμως για να είναι αξιόπιστη αυτή η συνομιλία, πείτε μου πως γίνεται να συνδεθεί η Παναχαϊκή με την Καλλονή… Δεν μπορώ να έχω εικόνα δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει ειπωθεί. Είπατε προηγουμένως ότι ο κ. Κορέας εικάζει ότι είναι ο κ. Σαρρής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δικαστήριο στον κόσμο που με εικασίες να δικάσει. Για τη δική μου συνομιλία με τον κ. Μαρινάκη, είναι μια συνομιλία που δεν είναι ολοκληρωμένη, όπως όλες οι συνομιλίες του 2011, όμως αυτά που είπατε και καταγράφονται, ειπώθηκαν και δεν αμφισβητούνται. Όπως έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που έχουν αποκρυφτεί. Τι λέω εγώ λοιπόν σε εκείνη τη συζήτηση. Λέω ότι ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατά την άποψη μου δεν έπαιξε, ότι δεν σε αδίκησε ο διαιτητής, είναι μία συζήτηση ποδοσφαιρικών παραγόντων και έχω κάνει παρέμβαση στον κ. Ζαγοράκη γιατί  σε εκείνο το παιχνίδι αν θυμάστε τότε είχε γίνει μία μήνυση στον κ. Μαρινάκη από οπαδούς τους ΠΑΟΚ, γιατί ήταν κεκλεισμένων των θυρών και έγιναν επεισόδια στις σουίτες και κρατήθηκε ο κ. Μαρινάκης για λίγη ώρα στο αεροδρόμιο. Τηλεφώνησα στον κ. Ζαγοράκη. Εμείς οι παράγοντες ότι διαφορές και να έχουμε δεν επιτρέπουμε σε τρίτους να επεμβαίνουν μεταξύ μας.

Για τη συνομιλία με τον διαιτητή κ. Μάνταλο: «Αν και εφόσον έχω κάνει τη συνομιλία με τον κ. Μάνταλο, γιατί αυτή τη στιγμή αμφισβητούνται πολλές συνομιλίες μου, με τον κ. Μάνταλο είχα μιλήσει στο παρελθόν προ του 2011 για φιλικά και τίποτα άλλο. Αν του έχω τηλεφωνήσει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι ξεκάθαρη η κουβέντα μας».

Για το ότι λέει στον κ. Μαρινάκη ότι σας είπε ο κ. Μάνταλος ότι δεν μπορούσε να κάνει έγκλημα: «Το είπε ο κ. Μάνταλος. Εγώ δεν είπα τίποτα. Εξάλλου το λέω και ξεκάθαρα. Δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός και δεν δικαιούταν να κερδίσει. Έχει σημασία πότε τον πήρα τον κ. Μάνταλο. Τον πήρα μετά τη λήξη του αγώνα και τίποτα παραπάνω».

Για το αν είχε επιρροή να συμμετέχει σε επιλογές διαιτητών: «Ποτέ. Από πού να προκύψει αυτό; Μία φορά πήγα στον κ. Πιλάβιο και του ζήτησα να μην διαιτητεύσει ο Ζαχαριάδης γιατί παίζαμε ένα παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και επειδή είναι κοντά με τη Θεσσαλονίκη ο νομός, του είπα να μην παίξει διαιτητής γειτονικού νομού. Και αντί να το τηρήσει αυτό, ο κ. Πιλάβιος έβαλε τον Ζαχαριάδη. Αποδεικνύεται ότι εγώ δεν είχα επιρροή και ότι δεν περνούσε ο λόγος μου».

Για τη συνομιλία του με τον Μαρινάκη για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στην Τούμπα: «Πραγματικά θέλω να παραδεχτώ ότι έχετε μία εμμονή με αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες έχουν αμφισβητηθεί για τη νομιμότητα τους. Έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση στο σύνολο της συνομιλίας, που θα μπορούσε κανείς να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Οι συγκεκριμένες συνομιλίες του 2011  είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Επειδή έχετε και συνήγορο εκεί. Με ρωτάτε τέσσερα χρόνια… Είναι μία τηλεφωνική συνομιλία αποδεικτικό στοιχεία, αν δεν συνοδεύεται με άλλα αποδεικτικά στοιχεία; Είναι μία αστεία υπόθεση. Προφανώς αυτός που μιλούσα να ήταν ο κ. Πιλάβιος. Δεν θυμάμαι όμως. Μετά από τέσσερα χρόνια να θυμάμαι με ποιον μιλούσα εκείνη τη στιγμή; Έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση και προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Υπάρχουν διαφορές στις απομαγνητοφωνήσεις του 2011 με το 2014. Η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι δεν μπορούν να στηθούν αγώνες χωρίς τους φυσικούς πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές. Έγινε ένα δικαστήριο όμως χωρίς τους φυσικούς πρωταγωνιστές τότε. Προκαλώ τη δικαιοσύνη. Να γίνουν όλες οι απομαγνητοφωνήσεις. Αν είμαι ένοχος να οδηγηθώ πίσω στη φυλακή. Να απομαγνητοφωνήσει όλες τις συνομιλίες. Για ποιο λόγο η δικαιοσύνη δεν θέλει να δει την αλήθεια; Αυτό θέλουμε εμείς. Να λάμψει η αλήθεια. Να καλέσει τους ποδοσφαιριστές να μας πουν αν ο Αχιλλέας Μπέος τους ζήτησε ποτέ να στήσουν παιχνίδι. Σε ότι αφορά τις 300 κασέτες, που έχουν απομαγνητοφωνήσει μόνο τις 80, υπήρχαν πιέσεις για να αποκρυφτούν στοιχεία. Εκεί αποδεικνύεται η αθωότητα μου και φαίνονται ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι».

Σε ερώτηση για το αν ξέρει τους ενόχους ο κ. Μπέος απέφυγε να απαντήσει.

Αν είναι το ίδιο κέντρο αποφάσεων το 2014 με το 2011: «Οσο και να με πιέζετε τα παντελόνια τα φοράω γιατί είμαι άντρας. Εγώ δεν πρόκειται να πω ονόματα γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ήθος μου. Για το 2014 δεν με αφορά. Είναι κάτι που δεν με συνδέει εμένα και δεν θέλω να αναμειχθώ. Δεν ξέρω γιατί δεν σας κινεί το ενδιαφέρον ότι αλλάζει ο πρόεδρος, αλλά ο περιβάλλον χώρος παραμένει ο ίδιος. Το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπάλληλος ο κ. Σαρρής, η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά της. Η δουλειά του κ. Κορέα είναι αντικειμενική άξια και αξίζει τα συγχαρητήρια».

Για το αν ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καθαρό: «Σε πολλά πράγματα ότι γίνεται στο εξωτερικό γίνεται και στην Ελλάδα. Την περασμένη Τρίτη ξέρετε πόσοι έξυπνοι που είχαν δυνατότητα οικονόμησαν στο παιχνίδι Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους; Σημαίνει ότι ήταν στημένο; Απλά βόλευε και τις δύο ομάδες. Το περιβόητο 2-2 Δανία – Σουηδία ήταν στημένο; Βόλευε και τις δυο ομάδες».

Για το αν έτυχαν στον ίδιο τέτοια παιχνίδια: «Δεν έτυχε στην περίοδο που ήμουν πρόεδρος σε ομάδες».

Για τον κ. Σαρρή και τον κ. Πετρόπουλο: «Και οι δυο αλλά κι άλλα μέλη της ΕΠΟ έχουν επιρροή από τον άνθρωπο που τους βοήθησε άρα είναι υποχρεωμένοι απέναντι του, αλλά και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να βάλει σε αυτό το παραμύθι ένα τέλος. Ο κ. Ανδριανός πρέπει να πάρει μία απόφαση. Δεν μπορεί να εκβιάζονται πολιτικοί παράγοντες και θεσμικά όργανα με τον φόβο του αποκλεισμού από τη FIFA. Τι είναι σημαντικότερο; Να φτιάξει το ποδόσφαιρο; Ή να οικονομάνε μία δύο ομάδες. Για να μην έχουμε στη συνέχεια, άλλους Σαρρήδες, άλλες μαριονέτες. Αν χρειαστεί να αποκλειστούμε από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να φτιάξει το ποδόσφαιρο, ας αποκλειστούμε».

Για τον Χιου Ντάλας: «Του αρέσει ο ήλιος και η Ελλάδα και παίρνει τα 400.000 για να κάνουν τους ορισμούς άλλο. Άρα λοιπόν παίζει τον ρόλο του μπροστινού».

Για το αν υπάρχουν στημένα παιχνίδια: «Δεν είπα για θέμα διαφθοράς. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Κακέτση που κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο ότι σήκωσε το χέρι να τον χτυπήσει όταν ήταν στο πάτωμα, τον ρώτησε γιατί πήγε να τον σταματήσει, ώστε να μη μιλήσει και να μην μπει στη μέση σε Πατέρα, Μαρινάκη και Αλαφούζο, αφού δεν έχει σχέση και δηλώνει αθώος. Ο κ. Κακέτσης εννοούσε οτι ο κ. Μπέος ουσιαστικά κάποιον προστάτευε. Ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε ότι το έκανε λόγω μίας φιλίας 25 χρόνων.

Ο Κακέτσης του απάντησε: «Ηθελα να είσαι μάγκας και να πεις ότι ξέρεις ποιος είναι αυτός που κάνει μαριονέτα τον Σαρρή. Αυτή ήταν η ευκαιρία της ζωής σου. Να πεις ότι ξέρεις. Και να έχεις δικαιωθεί σε όλο τον κόσμο. Πες Αχιλλέα ποιανού μαριονέτα είναι ο Σαρρής. Αφού υπάρχει ένα τέτοιο θέμα πρέπει να ακούγονται τα ονόματα».

Απομαγνητοφώνηση: Magnesiasports 

Last modified onTuesday, 16 December 2014 23:33