noodles volos banner

Η ΟΠΑΠ ΑΕ χρηματοδοτεί 125 ακαδημίες

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσίασαν σήμερα τη νέα χορηγική συμφωνία τους, που θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών και θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές με την ανάπτυξη των ακαδημιών. Περισσότερες από 125 ακαδημίες που σταδιακά θα αυξηθούν, για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών σε όλη την Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν από την ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ.

«Πρόκειται για την κορυφαία χορηγική συνεργασία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρωτίστως αφορά τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και τις υπόλοιπες. Για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές. Πιστεύουμε πως με αυτή τη χορηγία του ΟΠΑΠ θα μπορέσουμε και σε θέματα λειτουργίας και τεχνογνωσίας να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής

Ο κ. Ζίγκλερ θύμισε ότι «η Εθνική έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές μέσα από τις νίκες και τις επιτυχίες της και πολλές φορές έχει κάνει το ακατόρθωτο, κάνοντας υπερήφανη όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη σημασία έχει πως δείχνει πάντα αγωνιστικό χαρακτήρα. Με χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι μία επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αξίες».

Ως προς το πρόγραμμα για τις υποδομές δήλωσε ότι «αναπτύσσουμε και θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας μας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 αθλητικές ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι όμως τελικός αυτός ο αριθμός, στις επόμενες χρονιές θα αυξηθεί».

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Κλάουντιο Ρανιέρι, πρόσθεσε ότι «πήγα στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσω άτομα από την ΟΥΕΦΑ και όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικές είναι οι ακαδημίες. Είναι σημαντικό να χτίσουμε και τη νέα γενιά. Η ΟΠΑΠ είναι κοντά μας και μας βοηθάει». Όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε για τους δύο αγώνες με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία. «Ελπίζω να νικήσουμε. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλές ομάδες που παλεύουν αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τα παιχνίδια» απάντησε.

Ο διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Γιώργος Καραγκούνης, τόνισε πως «όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο, που δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι από αλλού, να έχουμε μεγάλες χορηγίες, όπως αυτή του ΟΠΑΠ. Είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να είμαστε πάντα μαζί στον ίδιο δρόμο, ειδικά τώρα που με αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο μέλλον για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σχολίασε πως «θα έλεγα στους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά, γιατί πραγματικά το χρειάζονται στο ξεκίνημα. Η συμβουλή στους νέους είναι πως ο δρόμος είναι μεγάλος και χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αν αγαπάνε αυτό που κάνουν μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο και να πετύχουν πράγματα που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ».

Ο Χάρης Μαυρίας, που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε πως «μέσα από την ακαδημία μπορείς να φτάσεις ψηλά και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.  Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται τώρα με τον ΟΠΑΠ», ενώ ο Κώστας Φορτούνης συμπλήρωσε ότι το χορηγικό πρόγραμμα «είναι σημαντικό για τις ακαδημίες. Όλα τα νέα παιδιά θέλουν δουλειά και υπομονή για το στόχο τους και μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν ψηλά».