noodles volos banner

Ο Γερ. Σαρρής για τον Γλύκο: "Από μικρός έδειξε το ταλέντο του"

Από την Αγία Παρασκευή σε ηλικία 14 ετών (στη φωτογραφία με την κίτρινη φανέλα το 2001) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την εθνική μας ομάδα ο Παναγιώτης Γλύκος Από την Αγία Παρασκευή σε ηλικία 14 ετών (στη φωτογραφία με την κίτρινη φανέλα το 2001) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την εθνική μας ομάδα ο Παναγιώτης Γλύκος

H συμμετοχή του Παναγιώτη Γλύκου στο θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας χαροποίησε τους δικούς του ανθρώπους, έκανε περήφανη όλη τη Μαγνησία, αλλά ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Γεράσιμο Σαρρή, τους αδερφούς Μαλακασιώτη και την ομάδα της Αγίας Παρασκευής από την οποία ο Βολιώτης γκολκίπερ σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία.

Οι προπονητές που είχαν για πρώτη φορά παίκτη τον διεθνή Μουντιαλικό γκολκίπερ μίλησαν στο magnesiasports. Ο Γεράσιμος Σαρρής, πρώτος προπονητής του Παναγιώτη, παλιός τερματοφύλακας και ο ίδιος και νυν πρόεδρος της Σχολής Αγίας Παρασκευής μάς είπε: "Θυμάμαι ότι ο Παναγιώτης είχε έρθει την πρώτη χρονιά της Σχολής το 2000-2001 και έπαιξε δύο χρόνια. Ήταν ψηλό παιδί, είχε μόλις έρθει με τους γονείς του από τη Σκόπελο και έμεναν στην Αγία Παρασκευή. Αμέσως ήρθε στις εγκαταστάσεις μας για να παίξει ποδόσφαιρο. Είχε πολύ όρεξη για δουλειά, σιγά σιγά τον καθιερώσαμε και έπαιξε 2 χρονιές. Είχε τρομερή εξέλιξη στις προπονήσεις, τον είδα που ήταν ταλέντο ακατέργαστο και μου έκανε θετική εντύπωση ότι είχε επαφή με το μοντέρνο ποδόσφαιρο καθώς αν και τερματοφύλακες έπαιζε πολύ καλά και με τα δύο πόδια. Όταν είδα ότι ήταν έτοιμος για να μπορεί να κολυμπήσει πιο βαθιά, τον πρότεινα στον Ολυμπιακό Βόλου που είχε προπονητή τότε τον κ. Βουκατσέλη. Αυτός τον είδε και τον πήρε στην ομάδα και η εξέλιξή του είναι γνωστή".

Ερωτηθείς για το πως ένιωσε ο ίδιος οταν είδε τον Γλύκο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, απάντησε: "Με έπιασε ρίγος συγκίνησης. Θα έλεγα ότι η τύχη χρωστάει σε αυτούς που είναι αδικημένοι χρόνια, αυτούς που προσπαθούν συνεχώς και δουλεύουν σκληρά. Εύχομαι ο Παναγιώτης να είναι υγιής και τυχερός". 
Επίσης ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ο 28χρονος τερματοφύλακας τού θυμίζει δύο πρώην μεγάλους άσους: "Ο Παναγιώτης μού θυμίζει δύο μεγάλους τερματοφύλακες, τον Κωνσταντίνου που ήταν για χρόνια στησκιά του Οικονομόπουλου και τον Νικοπολίδη που ήταν στη σκιά του Βάντσικ. Είχαν όμως υπομονή και κατάφεραν να διακριθούν. Έτσι και ο Παναγιώτης. Τα πρώτα χρόνια στον ΠΑΟΚ δεν έπαιξε, πήγε δανεικός σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας, όμως έμεινε στην ομάδα, δούλεψε και ανταμείφθηκε. Όταν ήταν μικρός του έλεγα να δουλέψει και να έχει υπομονή, να περιμένει την ευκαιρία του και όταν του δοθεί, να είναι πάντα έτοιμος". 
Τέλος, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι μετά το ματς της πρόκρισης για την εθνική μας ομάδα, απέστειλε μήνυμα στον Παναγιώτη Γλύκο δίοντας τα συγχαρητήριά του και λέγοντάς του ότι δικαιώθηκε για την προσπάθεια και την επιμονή του.

Από τη μεριά του, ο Στέλιος Μαλακασιώτης μάς τόνισε: "Ο Γλύκος από μικρός φαινόταν ότι είχε προοπτική, ήταν συγκροτημένος, υπάκουος, πίστευε στον ευατό του, δεν είχε έπαρση. Όλα αυτά τα στοιχεία τον βοήθησαν και τον καταξίωσαν. Είμαστε όλοι περήφανοι στην Αγία Παρασκευή που ένας δικός μας παίκτης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ο μοναδικός που πέτυχε κάτι τέτοιο από τη Μαγνησία. Εύχομαι να πάει ακόμη ψηλότερα με μια μεταγραφή στο εξωτερικό, είναι στην κατάλληλη ποδοσφαιρική ηλικία και έχεοι πλούσιο ταλέντο".

Στη συλλεκτική φωτογραφία της Αγίας Παρασκευής παραπάνω, ο νεαρός τότε Παναγιώτης Γλύκος το 2001 με την κίτρινη φανέλα.

 

 

 

Last modified onThursday, 26 June 2014 13:48