noodles volos banner

Δημοψήφισμα αύριο στον Άρη για Β' ή Γ' Εθνική

Λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ και μετά από επτάωρη γενική συνέλευση της ΚΜΑ αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν κάλπες την Παρασκευή (27/06) στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών Άρη, ώστε να αποφασισθεί η επόμενη μέρα του Άρη. Αναλυτικότερα, αποφασίσθηκε να στηθούν κάλπες από τις 09:00 μέχρι και τις 21:00 με τα μέλη της ΚΜΑ, τακτοποιημένα και μη, να επιλέγουν ανάμεσα σε παραμονή της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ ή την “λύση” της εταιρίας, κάτι που πρακτικά θα σημάνει την πτώση της ομάδας στην Γ’ εθνική.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης μίλησε για τα προσδοκώμενα έσοδα, τόνισε ότι δε θα υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό συμβόλαιο και πιθανές χορηγίες, υπογράμμισε ότι έχει σκοπό να αξιοποιήσει τα μαγαζιά της ΠΑΕ, ενώ έθεσε και στόχο τα 4 εκατ. ευρώ έσοδα. Αναλυτικά, είπε:
"Την επόμενη χρονιά τα έξοδα στην Β’ Εθνική είναι πολύ περιορισμένα. Περίπου 2,2 εκατ. Ευρώ. Αυτά χρειάζεται η ΠΑΕ για τα τρέχοντα έξοδα τη νέα σεζόν. Δεν θα έχουμε μεγάλα συμβόλαια. Γα το τηλεοπτικό συμβόλαιο, οι 300 χιλιάδες είναι λίγες. Μπορεί να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, αλλά δεν θα ξεφτυλίσουμε τον Άρη. Μετά από 15 μέρες άλλη ΠΑΕ έχει κλείσει ένα υπέρογκολ τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν είχα δεχτεί τις 300 χιλιάδες ευρώ, τώρα θα ήμουν υπόλογος απέναντι σας. Προχωράμε σε επαφές με όλα τα κανάλια και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Ολοι μας ζητούν πιστοποίηση ότι θα παίξουμε στη Β’ εθνική. Η σημερινή συνέλευση είναι πολύ σημαντική για να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα. Αύριο είναι πιθανόν να γίνει νέα συνάντηση για το τηλεοπτικό, το οποίο θέλουμε να τελειώσουμε μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Συμβουλευτικά σας λέω να μην αγοράσετε ακόμα κάποιο τηλεοπτικό πακέτο. Δεν μπορώ να σας πω το ποσό που ζητάμε, αλλά είναι αντάξιο του Άρη.
Απο εκεί και πέρα υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για κάποιες άλλες χορηγίες αλλά και για το θέμα της ένδυσης. Εχουμε στα σκαριά ένα μεγάλο φιλικό, αλλά δεν μπορούμε να το κλείσουμε αν δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι στην ΠΑΕ. Μπορεί να χαλάσει. Για αυτό πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σήμερα.
Έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε τα μαγαζιά της ΠΑΕ. Στόχος μας είναι τη νέα σεζόν τα έσοδα να είναι στα 4 εκατ. ευρώ, χωρίς τα διαρκείας. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, όπως και να ανταποκριθούμε στους πιστωτές”.
Ο Γιώργος Γαλανός είπε από την δική του πλευρά:
“Χαίρομαι που με την πρόταση μας αφυπνίσαμε τον κόσμο του Άρη. Η Γ’ εθνική είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλά είναι η μόνη λύση. Πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι. Στεναχωριέμαι με αυτά που βλέπω. Αυτή η εσωστρέφεια πρέπει να σταματήσει στον Άρη.
Εμείς είμαστε μία ομάδα με χρήματα και σχέδιο. Με κατηγόρησαν ότι δεν έχω εγγυητική επιστολή. Έχω στα χέρια μου 70 εγγυητικές επιστολές, τις οποίες χρησιμοποίησα τους τελευταίους δύο μήνες. Είμαστε μια ομάδα με σχέδιο και χρήματα. Θα χτίσω μόνος μου τον Άρη και μετά να έρθετε να πάρετε διαρκείας, βλέποντας στρωμένη ομάδα. Στη Γ` Εθνική χρειάζονται 500-600 χιλιάδες ευρώ για να ανέβεις τρένο. Έχουμε όραμα, έχουμε κλείσει κτίρια για τον Άρη. Ο Άρης δεν μπορεί να σταθεί στη Β’ εθνική με αυτά τα χρήματα. Έχουμε προπονητή. Αυτός είναι ο Σάκης Τσιώλης. Μας έδωσε τον λόγο του. Δεσμεύτηκα να μην πω το όνομα του, αλλά το είπα”.
Οι εκπρόσωποι του Super3 τόνισαν:
“Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε άποψη, αν και έχουμε άποψη. Θέλουμε να ψηφίσει όλος ο κόσμος. Εσείς θα βρείτε τον τρόπο. Δεν θα ψηφίσουμε εμείς. Θέλουμε να το κάνουν όλοι, εκτός από εμάς. Θέλουμε να είμαστε καθαροί στη συνείδηση όλων. Αποφασίστε εσείς. Θα ακολουθήσουμε σαν στρατιώτες την απόφαση του κόσμου. Από την ψυχή μας λέμε ένα μεγάλο συγνώμη στο οποιοδήποτε μερίδιο έχουμε για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος. Δεν θέλαμε ποτέ να γίνει κακό στο σωματείο. Θέλουμε ο κόσμος να σεβαστεί τη φωνή πίσω από το κάγκελο. Μην μας φέρετε το ΑΦΜ και τα λεφτά μιας κοινωνίας την οποία μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Ενωμένο το σωματείο μπορεί να βρει αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι το σωματείο να ανέβει στην Α’ εθνική”.
Ο πρόεδρος της ΚΜΑ Άγγελος Μισιρλής ανέφερε στην εισαγωγή του:
«Ο Αρειανός λαός μπούχτησε με τα ψέμματα, τις μεγάλες μεταγραφές και τους υποβιβασμούς. Για αυτό όλοι οι θεσμικοί παράγοντες είμαστε υπεύθυνοι εκτός από τον φίλαθλο κόσμο. Ο κόσμος είναι ο πρωταθλητής. Είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνες. Υπάρχουν υπέυθυνοι για όλο αυτό που βιώνει ο σύλλογος. Από το 2004 είμαστε καταχρεωμένοι και διαλυμένοι. Ο κόσμος ψήφισε τον κ. Ηλιάδη που ήταν εδώ πριν ακριβώς ένα χρόνο. Δυστυχώς, δημιούργησαν μόνο εχθρούς και χρέη. Φτάσαμε σε ένα σημείο οι πρόεδροι μας να κυκλοφορούν με μπράβους κι εμείς να φυγαδεύουμε τους ποδοσφαιριστές μας από το γήπεδο. Υποσχέσεις… υποσχέσεις… υποσχέσεις. Όραμα κι ελπίδα δεν μας έδωσε κανείς.
Στήριξα με νύχια και με δόντια τον Λάμπρο, τον Σκόρδα. Θεωρητικά δικαιώθηκα, αλλά ίσως αποδείχθηκε ότι αυτή η αφοσίωση μου απέναντι του έκανε μεγάλο κακό. Δεν μετανιώνω γιατί η ομάδα σώθηκε στα χέρια του. Προσπαθεί καθημερινά μέσα από δικαστήρια να πείσει τον κόσμο του Άρη λες κι αυτή η θέση έχει… μέλι. Δοκιμάστηκε ο κ. Σκόρδας. Υπεύθυνοι και μόνο υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε ενεργά. Απαξιώσαμε παράγοντες και ανθρώπους. Το ζητούμενο μας είναι μόνο Β΄Εθνική και να το… παλέψουμε. Δεν ζητάμε χρήματα από τον κόσμο».
Ο Γιώργος Σφυρής, πρώην μέλος της ΕΠΟ και καλεσμένος της ΚΜΑ στην συνέλευση, ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά της πτώσης του Άρη στη Γ΄εθνική μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας. Είπε συγκεκριμένα:
«Είναι καλύτερο για μία ΠΑΕ το να αγωνιστεί στη Β΄Εθνική. Δύο είναι όμως τα βασικά ζητούμενα. Οι χρηματοδοτήσεις και φυσικά η αδειοδότηση της ομάδας. Οι πηγές είναι ελάχιστες και αναφερόμαστε συνήθως μόνο στον ΟΠΑΠ και στον ΟΤΕ που έχουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα και μη του πρωταθλήματος. Η εμπειρία μου μου λέει πως ομάδες σαν τον Άρη όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα τους στη Β΄Εθνική αλλά το διογκώνουν. Οι προσφυγές έρχονται σωρηδόν παρά τα όσα υποστηρίζονται για διακανονισμούς κτλ. Από την άλλη το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής έχει το μείζον θέμα της εκκαθάρισης. Μπορεί αυτή καθ αυτή να επηρεάσει την άνοδο της ομάδας εάν και εφόσον προαχθεί στο τέλος της χρονιάς».

arenafm.gr