noodles volos banner

ΗΠΑ-Γκάνα 2-1 σε ματς με δραματικό φινάλε

Η ομάδα των Η.Π.Α κρατούσαν από το 29ο δευτερόλεπτο το προβάδισμα που είχαν πάρει με το γκολ του Ντέμπσεϊ, με νύχια και με δόντια, αντιστεκόμενοι στην αφόρητη πίεση της Γκάνας, στο Νατάλ. Ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε στο 82ο λεπτό, ωστόσο ο Μπρουκς που είχε περάσει αλλαγή στην έναρξη του β’ μέρους, είχε τον τελευταίο λόγο και χάρισε με κεφαλιά στο 86ο λεπτό τη νίκη στην ομάδα του Κλίνσμαν.

Η ομάδα των Η.Π.Α κατάφερε να αιφνιδιάσει με ένα γκολ στο 29ο δευτερόλεπτο, μετά από έναν αστραπιαίο συνδυασμό των Μπίσλεϊ, Τζόουνς και Ντέμπσεϊ, με τον τελευταίο να αποφεύγει με έξοχη ντρίπλα τον Μπόι και με διαγώνιο σουτ ν’ ανοίγει το σκορ. Ο Άλντιτορ στο 23’ αποχώρησε τραυματίας. Κάπου εκεί άρχισε και η αφόρητη πίεση της Γκάνας που ειδικά μετά το 30’, άρχισε να βρίσκει πολλούς διαδρόμους από τα άκρα. Ωστόσο ο εκνευρισμός στην τελική προσπάθεια με χαρακτηριστικότερη στιγμή το σουτ που δοκιμάζει ο Τζόρνταν Αγιού, ενώ είναι μόνος του μέσα από το σημείο του πέναλτι, που ήταν άψυχο, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η Γκάνα άρχισε να πιέζει όλο και πιο ασφυκτικά με κλασσική ευκαιρία του Γκιάν στο 56’ και νέα κεφαλιά του ίδιου που θα διώξει σε κόρνερ ο Χάουαρντ. Με την είσοδο και του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, η Γκάνα έγινε ακόμα πιο ορμητική και καρποφόρησε τελικά στο 82ο λεπτό, με τον Αντρέ Αγιού, να παίρνει έξοχη πάσα με το τακούνι από τον Γκιάν και να πλασάρει τον Χάουαρντ για το 1-1. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με κεφαλιά του Μπρουκς, μετά από κόρνερ, επικράτησαν με 2-1, στο 86ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέμπσεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός, που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις
Γκάνα: Κουαρασέι, Ασαμόα, Μπόι, Μενσά, Οπάρε, Μουντάρι, Ραμπιού (71’ Εσιέν), Ατσού (78’ Αντομα), Τζ. Αγιού (59’ Κ. Π. Μπόατενγκ), Α. Αγιού, Γκιάν.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπίσλερ (46΄Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια (77’ λ.τ. Ζούσι), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Αλντιντορ ( 23’ λ.τ Γιόχανσον), Ντέμπσεϊ.

sportfm.gr