noodles volos banner

H δράση συνεχίζεται στην Αγγλία...

Κάθε χρόνο παίζουν μπάλα στις γιορτές. Κάθε χρόνο προσφέρουν ποδοσφαιρική… απόδραση από μελομακάρονα, γαλοπούλες και ψώνια. Αυτό που γίνεται φέτος όμως στην Premier League είναι σχεδόν ανεπανάληπτο. Πέντε (!) ομάδες στριμώχνονται σε απόσταση ισάριθμων πόντων στην κορυφή. Και με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει -φαινομενικά- τη δική της ευκαιρία σ’ αυτή την αγωνιστική να της κάνει κατάληψη. 

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, οι «πολίτες» έχουν την ευκολότερη αποστολή, φιλοξενώντας την Κρίσταλ Πάλας. Με κίνδυνο αν την υποτιμήσουν (έχει τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς), αλλά και τη δυνατότητα αν όλα πάνε καλά, να περάσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και μετά να… περιμένουν! 

 

Καταρχάς απώλεια της Άρσεναλ (την Κυριακή) σε μια απ’ τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Και απέναντι σε μια Νιούκαστλ… αγριεμένη, που μετράει επτά νίκες σε εννέα παιχνίδια και προέρχεται από πεντάρα στη Στόουκ. 

Μπορούν να ποντάρουν όμως και στις (αναπόφευκτες) απώλειες που θα προκύψουν απ’ το Τσέλσι-Λίβερπουλ. Εκεί όπου η ομάδα του Μουρίνιο θα προσπαθήσει να δείξει ότι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν σηκώνει αστεία (έχει μια ισοπαλία και οκτώ νίκες). Κι εκεί όπου οι «κόκκινοι» θα δείξουν αν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στην πίεση του πρωταθλητισμού με δεύτερο σερί ντέρμπι (έπειτα απ’ αυτό που έχασαν άδοξα απ’ τη Σίτι). 

Αποδείξεις δε -ότι μπορεί να συνέλθει από στραπάτσο- πρέπει να μοιράσει νωρίτερα και η Έβερτον. Έχοντας χάσει αήττητο δέκα αγώνων απ’ την ουραγό Σάντερλαντ και φιλοξενώντας την ποιοτική Σαουθάμπτον. Πριν απ’ όλα αυτά όμως θα ‘χει φανεί κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει την αντεπίθεση. Διότι άντε να της πεις ότι δεν μπορεί (και λόγω φανέλας) ν’ αντιστρέψει την κατάσταση, εφόσον έχει πετύχει σήμερα στο Νόριτς την έκτη σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις πρώτες θέσεις. 

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής 

Σάββατο, 28/12 
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ (14:45) 
Άστον Βίλα-Σουόνσι (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)
Χαλ-Φούλαμ (17:00)
Κάρντιφ-Σάντερλαντ (19:30) 

Κυριακή, 29/12 
Έβερτον-Σαουθάμπτον (15:30) 
Νιουκάστλ-Άρσεναλ (15:30) 
Τότεναμ-Στόουκ (18:00) 
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)