noodles volos banner

Νίκη της παράταξης Μπατζιάκα: τα σωματεία αποφάσισαν Α' ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους από το 2014-15

Με μικρή παρουσία σωματείων διεξήχθη η σημερινή γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ η οποία αποφάσισε υπέρ της πρότασης του κ. Κανάβα και κατ’ επέκταση της επιτροπής πρωταθλήματος, δηλαδή τα πρωταθλήματα για το 2013-14 να μείνουν ως έχουν και από τη σεζόν 2014-15 -ανάλογα με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς- η Α’ ΕΠΣΘ να γίνει με δύο ομίλους των 13 ομάδων έκαστος. Η απόφαση πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήττα για την πλευρά Θεοδώρου, καθώς η δική της πρόταση, αυτή του κ. Τζοβάρα -παρ' ότι συνέπιπτε με τις άλλες-, δεν έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, δεν πήρε ούτε μία ψήφο!!! Με λίγα λόγια, τα σωματεία –όσα ήταν στη συνέλευση- αποφάσισαν να στηρίξουν την πλευρά του προέδρου της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκα για την αναδιάρθρωση, να ισχύσει ξανά μία μορφή πρωταθλημάτων όπως παλιά, παρά το γεγονός ότι είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις πριν είκοσι ημέρες. Η απόφαση δεν αμφισβητείται αφού η επιλογή των ομάδων ήταν ξεκάθαρη: Α' ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους από το 2014 και Β' ΕΠΣΘ με έναν όμιλο. Δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα του διαχωρισμού των ομίλων της Β' ΕΠΣΘ για το 2013-14.

Όταν ξεκίνησε η γενική συνέλευση, το «παρών» έδωσαν 22 σωματεία της ΕΠΣΘ, δηλαδή λίγα περισσότερα από τα μισά, καθώς η αποχή ήταν μεγάλη σε σχέση με την προηγούμενη φορά που υπήρχε απαρτία. Στο ξεκίνημα, υπήρχε διαφωνία για το εάν η γενική συνέλευση θα αποφασίσει την αναδιάρθρωση ή μη. Ο κ. Μπατζιάκας ανέφερε ότι η απόφαση θα παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΘ, ενώ ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι τα σωματεία από τη συνέλευση θα έπρεπε σήμερα να ψηφίσουν. Ύστερα από την τοποθέτηση του κ. Θεοδώρου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ ανέφερε ότι όλοι θέλουν το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα και η συνέλευση μπορεί να αποφασίσει, όπως κι έγινε εν τέλει.

Έγιναν διάφορες τοποθετήσεις, ενώ δεν έλειψε για ακόμη μία φορά η ένταση και οι φωνές. Ας δούμε τις ομιλίες των παραγόντων. Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Εμμανουήλ (Νέοι Αθλητές), ο οποίος ανέφερε: «Διάβασα όλες τις προτάσεις και καλύτερη κατά τη δική μας άποψη είναι αυτή της Ιωλκού. Όσον αφορά στη Β’ ΕΠΣΘ, εμείς λέμε ότι οι όμιλοι πρέπει να γίνουν με κλήρωση, όχι με γεωγραφικά κριτήρια».
Ο κ. Κουτσιμπός (Αργοναύτες): «Προτείνω ο διαχωρισμός της Β’ Κατηγορίας να γίνει σε δύο ομίλους με 11 ομάδες ο ένας και 12 ο άλλος. Στον έναν να παίζουν οι επτά του Αλμυρού, οι τρεις από την Κάρλα και μία από το Βόλο. Εύχομαι οι παράγοντες να μην έχουν φανατισμό και να επικρατεί το ευ αγωνίζεσθαι».
Ο κ. Θεοδώρου: «Το θέμα της αναδιάρθρωσης μας έχει απασχολήσει από καιρό. Φθάνουμε στις 19 Αυγούστου κι ακόμη έχετε άγχος πίεσης για το τι θα γίνει. Βγάλαμε μία επιτροπή και ξαναερχόμαστε για να πάρει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο. Αυτό είναι φοβερό. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να είναι ότι καλύτερο προκύψει. Εγώ είπα ότι ο συνάδελφός μου, ο κ. Τζοβάρας έχει κάνει μία πρόταση με θετική κατεύθυνση, κάνει ένα ηλεκτροσόκ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που το έχει ανάγκη. Το λόγο τον έχετε εσείς. Είναι κρίμα όμως να φύγουμε από εδώ μέσα και την απόφαση να την πάρει το διοικητικό συμβούλιο. Πρέπει εσείς οι πρόεδροι να αποφασίσετε. Να έχετε λόγο σήμερα στη συνέλευση».
Ο κ. Διάκος (ΑΕ Διμηνίου): «Η Α’ ΕΠΣΘ πρέπει να μην αλλάξει. Για να γίνει αλλαγή, πρέπει να υπάρχουν γήπεδα. Δεν γίνεται στην Α’ οι δέκα ομάδες να πηγαίνουν στη Σκιάθο και οι άλλοι όχι. Προτείνω να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν, η Α’ να παραμείνει ως έχει για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».
Ο κ. Τζοβάρας (μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ): «Τα τρία από τα τέσσερα σχέδια συμφωνούν το 2014-2015 να υπάρχουν τρεις κατηγορίες, με 14 ομάδες σε Α’, 14 στη Β’ και τις υπόλοιπες στη Γ’. Το άλλο σχέδιο καταλήγει σε δύο ομίλους στην Α’ με 13 ομάδες σε κάθε όμιλο. Να αποφασίσει λοιπόν η γενική συνέλευση ποιο θέλει. Για να είμαστε αρεστοί σε όλα τα σωματεία, μπορούμε να κάνουμε τρεις ομίλους στην Α’…».
Ο κ. Χριστογιαννούλας (Άνθιμος Γαζής): «Τι συμβαίνει με το σωματείο Ελευθεριακός; Εάν η ομάδα αυτή παίξει, με οκτώ ομάδες η Γ’ μπορεί να γίνει».
Ο κ. Παπαϊωάννου (Διαγόρας): «Ποιος ο λόγος να γίνει αναδιάρθρωση κατηγοριών; Γιατί να γίνουν δύο κατηγορίες τη νέα σεζόν; Γιατί κάνατε την πρόταση για αλλαγή στα πρωταθλήματα; Κανονικά πρέπει να γίνουν τρεις κατηγορίες».
Ο κ. Πάσχος (αντιπρόεδρος δ.σ. ΕΠΣΘ): «Ο κ. Τζοβάρας θέλει να κάνουμε μία διαδρομή τριών ετών για να καταλήξουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, με Α’, Β’, Γ’. Αυτό όμως δεν είναι αναδιάρθρωση.
Ο κ. Καρταπάνης (Άρης): «Μελέτησα τις τέσσερις αποφάσεις για να ψηφίσουμε αυτή που προτιμούμε, την καλύτερη, αν και έχω τις ενστάσεις μου για όλα τα σχέδια. Θεωρώ ότι στην Α΄ πρέπει να υπάρχουν δύο όμιλοι. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να γίνουν ριζικές αλλαγές από φέτος όπως προτείνει ο κ. Τζοβάρας. Η Γ’ φέτος να γίνει με οκτώ ομάδες σε δύο γύρους και όχι σε τέσσερις.»
Ο κ. Παπακωνστανίνου (ΓΣ Αλμυρού): «Θα μας βόλευε η πρόταση της επιτροπής για δύο ομίλους στην Α’ ΕΠΣΘ για να μειώσουμε το κοστολόγιο».
Ο κ. Κανάβας: «Οι αντεγκλήσεις μόνο σύγχυση προκαλούν. Η αναδιάρθρωση ήταν το ζητούμενο της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων εδώ και 2 χρόνια. Το σχέδιο που επεξεργαστήκαμε εμείς ήταν να εξυπηρετούμε τις αγωνίες των σωματείων. Προτείνουμε φέτος η Α’ Κατηγορία με έναν όμιλο φέτος και η Β’ με δύο ομίλους των 23 ομάδων κι άνοδο 12. Έτσι το 2014-15 θα έχουμε δύο ομίλους στην Α’ και έναν όμιλο στη Β’. Τα άλλα σχέδια λένε ότι φέτος από την Α΄ θα πέσουν έξι, συγκλίνουν σε τρεις κατηγορίες όπως ήταν πέρυσι. Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να παρθεί απόφαση από τη γενική συνέλευση».
Ο κ. Παππής: «Αρκετοί παράγοντες λένε ότι το σχέδιο το δικό μας θα είναι το ίδιο με το σχέδιο Παπαγιάννη. Δεν θα είναι έτσι. Το 2010 είχαμε πει για αναδιάρθρωση αλλά πέρασε ένα σχέδιο που απλώς μείωσε τις ομάδες στις τρεις κατηγορίες. Το ίδιο κάνουν και τα άλλα τρία σχέδια που προτάθηκαν. Φέτος δεν μπορεί να γίνει η Α’ με δύο ομίλους των δέκα ομάδων, δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση το 2013-2014».
Ο κ. Καλαϊτζίδης (ΑΕ 2002): «Εκπλήσσομαι ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, να επικοινωνήσουμε. Έπρεπε η επιτροπή να φέρει μία απόφαση, άντε δύο. Η Γ’ Τοπική είναι ταλαιπωρία και καλά είναι να μην υπάρχει. Είναι μικρά χωριά, λίγα παιδιά και οι ομάδες χάνονται. Ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου δεν στηρίζουν τις τοπικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε παίκτες από τα Λεχώνια αλλά δεν έδωσε τίποτα. Στα Χανιά ο ΑΟ Χανίων βοηθάει το ερασιτεχνικό. Η πρόταση του κ. Τζοβάρα είναι καλύτερη και βλέπει μπροστά. Η πρόταση του κ. Κανάβα βολεύει τα σωματεία».

Η ψηφοφορία:
ΑΕ Διμηνίου: όχι σε όλα
Αστέρας: υπέρ της πρότασης του κ. Σιφνιώτη
Αίας: αποχώρησε
Αγχίαλος: ΕΠΣΘ
Άρης: ΕΠΣΘ
Αλμυρός: ΕΠΣΘ
Αετός: ΕΠΣΘ
Άθλος: ΕΠΣΘ
Ακρόπολη: ΕΠΣΘ
Αργοναύτες: ΕΠΣΘ
Άνθ. Γαζής: υπέρ της πρότασης του κ. Σιφνιώτη
Αχιλλέας: αποχώρησε
Δάφνη: ΕΠΣΘ
Διαγόρας: «παρών»
Ηρακλής: λευκό
Ιωλκός: υπέρ της πρότασης του κ. Μαρμαρά
Μαγνησιακός: ΕΠΣΘ
Νέοι Αθλητές: ναι στην ΕΠΣΘ με προϋποθέσεις
Μακρινίτσα: ΕΠΣΘ
Πύρασος: ΕΠΣΘ
Πανιώνιος: ΕΠΣΘ
Ρήγας Φεραίος: ΕΠΣΘ

Last modified onMonday, 19 August 2013 21:43