noodles volos banner

Ξεχώρισε ο Βασίλης Πέτσης και είναι έτοιμος για το άλμα σε υψηλότερο επίπεδο

Δεν είναι πολλοί οι νεαροί παίκτες που διακρίθηκαν στη φετινή Α' Τοπική. Ένας όμως σίγουρα που ακούστηκε και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του είναι ο Βασίλης Πέτσης. Ο 18χρονος (ενηλικιώθηκε πριν οκτώ ημέρες) αποτελεί εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής πορείας του Απόλλωνα Καναλίων. Βασικός και δεύτερος σκόρερ με οκτώ γκολ, τα μισά τα πέτυχε με εκτελέσεις φάουλ! Κι όλα αυτά αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών καθώς τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε σε πρωταθλήματα Νέων.

Ξεκίνησε από την ακαδημία του Ερμή, έπαιξε στην ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου, πέρασε την περσινή περίοδο στην κατηγορία Κ19 της Σούπερ Λιγκ, στο πρώτο μισό με την Νίκη Βόλου και στο δεύτερο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τον οποίον στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος! Το καλοκαίρι έβγαλε την προετοιμασία με τον Ρήγα Φεραίο, όμως πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα. Εκεί, ο προπονητής Κώστας Ρέππος τον εμπιστεύτηκε από την αρχή και του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο νεαρός παίκτης φρόντισε με τις εμφανίσεις του, να τον δικαιώσει. Με υψηλή τεχνική κατάρτιση, διεισδυτικός, με καλό σουτ, ώριμος για την ηλικία του, παίζει σαν να έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στους αγωνιστικούς χώρους. Και ξεχώρισε ειδικότερα στο δεύτερο γύρο που άρχισε να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα.
Μιλώντας στο magnesiasports, o Βασίλης Πέτσης αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά: “Η ομάδα με βοήθησε πολύ. Όταν πήγα στον Απόλλωνα, ήμουν άγνωστος αλλά όλοι με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, η διοίκηση, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό ώστε να προσαρμοστώ γρήγορα. Το κλίμα είναι φοβερό σε αυτή την ομάδα κι αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για να έχουμε την πολύ καλή πορεία. Θεωρώ πως βαθμολογικά ο Απόλλων αδικείται καθώς για διάφορους αστάθμητους παράγοντες χάσαμε αρκετούς βαθμούς. Θα μπορούσαμε να είμαστε στη δεύτερη θέση. Κάναμε την προσπάθειά μας και είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα και το κλίμα που διατηρήσαμε στα αποδυτήρια”, ενώ για την προσωπική του επίδοση και τις φιλοδοξίες, σχολίασε: “Προσπάθησα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στα Κανάλια και να βοηθήσω όσο μπορούσα τους συμπαίκτες μου. Αναφορικά με τις φιλοδοξίες μου, θα ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο, εκτός Βόλου, να μπω στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Είμαι ακόμη στο ξεκίνημα και εκτιμώ ότι η φετινή σεζόν θα με βοηθήσει πολύ γιατί πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.