noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Αίαντα

Μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του πραγματοποίησε ο Αίας Σούρπης. Τερμάτισε στη 2η θέση του 2ου ομίλου συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς. Ο τελικός απολογισμός για τους “κιτριονόμαυρους”, που αποτελούν πλέον παραδοσιακή δύναμη στο τοπικό πρωτάθλημα, ήταν δεκαέξι νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, με τέρματα 50-22. Φυσικά όταν αναφερόμαστε στον Αίαντα, ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό μας είναι ο προπονητής Λουκάς Κατσαμπέκης που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο magnesiasports για τη σεζόν 2014-15.

Σχετικά με την εξαιρετική πορεία είπε: “Εμείς περιμέναμε ότι θα έχουμε αυτή την πολύ καλή πορεία. Το υλικό της ομάδος ήταν πάρα πολύ καλό, μικρό σε αριθμό, μεγάλο σε ποιότητα θα έλεγα. Νομίζω ότι ξεχώρισε η παρουσία μας φέτος, οι ποδοσφαιριστές ήταν πιο συνεπείς στις προπονήσεις από άλλες σεζόν. Ο Αίας έχει μοναδική ομοιογένεια και εμείς το εννοούμε όταν λέμε ότι λειτουργήσαμε σαν οικογένεια. Η χρονιά κρίνεται πολύ πετυχημένη, όχι μόνο γιατί καταλάβαμε τη δεύτερη θέση τον όμιλό μας αλλά γιατί σε όλα τα παιχνίδια παίξαμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, ήμασταν ανταγωνιστικοί με όλους τους αντιπάλους, είτε τις ομάδες που βρέθηκαν χαμηλά είτε με αυτές που διεκδίκησαν την κορυφή. Τα παιχνίδια με τον Αλμυρό τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δύσκολα θα ξεχάσουμε τον αγώνα στην έδρα του ΓΣΑ όταν είχαμε τρία χαμένα πέναλτι, αυτό του δευτέρου γύρου το χάσαμε στις λεπτομέρειες. Η πορεία οφείλεται στα παιδιά που έκαναν υπερπροσπάθεια”.
Αναφορικά με την επίθεση-φωτιά της ομάδος του, ο Λουκάς Κατσαμπέκης θέλησε να επικεντρωθεί στην ομαδική δουλειά: “Δεν ήταν μόνο η επιθετική γραμμή που τα πήγε θαυμάσια, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι το παιχνίδι μας ήταν πολύ καλό. Την επιθετική τριάδα του Αίαντα με τους; Παπαδόπουλο, Κωστούλα και Κατσαβριά την έχουν λίγες ομάδες στο τοπικό. Ωστόσο, αμυντικά η ομάδα είχε σταθερά καλή πορεία και αυτό ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Πάνω από δύο γκολ δεχθήκαμε μόνο από τον Αχιλλέα προς το τέλος της σεζόν”.
Για τα προβλήματα ήταν σαφής: “Εκτιμώ ότι μοναδικό πρόβλημα ήταν το μικρό σε αριθμό παικτών ρόστερ. Η ομάδα συγκροτείται από αμιγώς ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι άφηναν τις δουλειές και τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο γήπεδο για προπόνηση ή αγώνες. Δουλέψαμε πολύ καλά και για αυτό ο Αίας δεν υστέρησε απέναντι σε κανέναν αντίπαλο”.
Τέλος, ερωτηθείς για το πρωτάθλημα, απάντησε: “Έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η Α' Τοπική πρέπει να είναι ένας όμιλος, δεν συμφωνούσα με την αναδιάρθρωση που έγινε και διαφαίνεται ότι εκεί θα πάμε. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι έλειψε ο ανταγωνισμός. Είδαμε ομάδες ανταγωνιστικές, κανένας δεν ήταν εύκολος αντίπαλος και δεν θα χαρακτήριζα κακό το επίπεδο. Παραμένει άποψή μου είναι ότι πρέπει να παίζουν όλες οι ομάδες με όλες, η Α' Τοπική με 14 ή 16 δυνατούς συλλόγους θα ήταν ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Φ.Γ.

apais