noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Πανιώνιο Ν. Ιωνίας

Στην 9η θέση του 1ου ομίλου της Α' ΕΠΣΘ κατετάγη ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας με επτά νίκες, επτά ισοπαλίες και δέκα ήττες, τέρματα 27 υπέρ και 36 κατά. Η ομάδα του Σπύρου Φώτου είχε καλύτερο δεύτερο γύρο, διάστημα στο οποίο παρέμεινε αήττητη στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ενώ έκλεισε με θετικό πρόσημο τη σεζόν στην τελευταία πεντάδα αγώνων.

Ο έμπειρος προπονητής, που έχει συνδέσει το όνομά του με το σύλλογο, μίλησε στο magnesiasports κάνοντας τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου. Αρχικά ανέφερε: “Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία και το πέτυχε σχετικά άνετα με τα θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές. Θεωρώ ότι είχαμε τα φόντα για να τα καταφέρουμε. Στα τρία τέταρτα της περιόδου, έλειπαν για διάφορους λόγους παίκτες που λογίζονταν για τη βασική ενδεκάδα. Όταν γύρισαν όλοι στο τέλος, η ομάδα ηρέμησε και άξιζε να πάρει τα αποτελέσματα” και συνέχισε αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε: “Σίγουρα στα περισσότερα παιχνίδια παίζαμε χωρίς κάποιους βασικούς. Είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγο δουλειάς, κάποια παιδιά δεν μας βοήθησαν όσο περιμέναμε. Αυτά βέβαια συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα μεγάλο πρόβλημα για εμάς το γηπεδικό για τις προπονήσεις. Το χειμώνα κάναμε νωρίς προπόνηση γιατί το γήπεδο δεν έχει φώτα, ενώ ο κακός αγωνιστικός χώρος οφείλεται για κάποιος από τους τραυματισμούς”.
Για το πρωτάθλημα ανέφερε: “Εγώ έχω επαναλάβει την άποψή μου ότι η Α' ΕΠΣΘ πρέπει να διεξάγεται σε έναν όμιλο και να υπάρχουν τρεις κατηγορίες στο τοπικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να έχουν όλες οι ομάδες κίνητρο είτε να αποφύγουν τον υποβιβασμό είτε να προβιβαστούν. Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΓΣ Αλμυρού για την κατάκτηση του τίτλου και την ΑΕ Διμηνίου που ήταν άξια φιναλίστ. Στο δικό μας όμιλο, οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλά δικαίως είχαν αυτή την πορεία, συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες, τους παίκτες, τους προπονητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να κρατήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ζωντανό σε δύσκολες οικονομικά εποχές”.
Σχετικά με τα ταλέντα, ήταν κατηγορηματικός: “Βλέποντας όχι μόνο τους αγώνες του Πανιωνίου αλλά γενικότερα τα παιχνίδια του Τοπικού, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ταλέντα υπάρχουν και είναι αρκετά στο νομό. Κρίμα που δεν προωθούνται για να αξιοποιηθούν από ομάδες σε παραπάνω κατηγορίες. Στον Πανιώνιο έχουμε τέσσερις παίκτες που φέτος πήραν χρόνο συμμετοχής. Είναι οι Βαΐτσης, Γ. Αθν. Μπασδάνης, Δαμάσκος και Μακρής, ενώ ακολουθούν τρία-τέσσερα παιδιά ακόμη που σιγά σιγά θα παίξουν στην ομάδα. Είναι σημαντικό να υπάρχει το νέο αίμα σε κάθε σύλλογο”.
Τέλος, αναφέρθηκε στο σύλλογο της Ν. Ιωνίας που τη νέα χρονιά κλείνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του λέγοντας: “Ο Πανιώνιος αντλεί παίκτες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας. Δεν έχει μόνιμη έδρα, στηρίζεται όμως από παράγοντες που αγαπούν το σύλλογο και μπράβο τους γιατί η ομάδα κάνει σταθερά βήματα. Πατάει σταθερά με μοναδικό στόχο τον αθλητισμό και την προώθηση των παιδιών. Σε εμάς δεν υπάρχει σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα αλλά προσπαθούμε πάντα με καθαρό τρόπο. Θεωρώ ότι δεδομένων των προβλημάτων με τις απουσίες παικτών που δύσκολα αντικαθίστανται στην ομάδα, η φετινή σεζόν ήταν ακόμη μία πετυχημένη για το σύλλογο κι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές”.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

APPAN