noodles volos banner

Ο Σαρακηνός έκοψε το δρόμο της Σκιάθου προς την κορυφή

Η Σκιάθος άφησε δύο βαθμούς στο γήπεδο του Σαρακηνού και έτσι, έχασε το προβάδισμα για την πρώτη θέση. Οι νησιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν το γρήγορο γκολ των “ροσονέρι” αλλά δεν δημιούργησαν στην επανάληψη τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Το ματς-λασπομαχία έληξε 1-1 και είχε επεισοδιακό φινάλε με σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών και διαμαρτυρίες εκ μέρους Σκιάθου στη διαιτητική τριάδα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 4ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Από πάσα του Δ. Μιαρίτη, ο Σκέμπι πρόλαβε την έξοδο του Στούκα και πλάσαρε, με τον Καραγγέλη να διώχνει σε κόρνερ λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 13ο λεπτό, ο Σαρακηνός έκανε το 1-0. Ο Καραπλιάγκος εκτέλεσε ωραία μακρινό φάουλ, ο Νικολαΐδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Μπόρας από κοντά προώθησε την μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες της Σκιάθου να διαμαρύρονται για χέρι στον α' βοηθό. Η απάντηση ήταν άμεση και συγκεκριμένα πέντε λεπτά αργότερα. Από σέντρα του Σκέμπι, αφύλακτος μπροστά στο δεύτερο δοκάρι ο προωθημένος Γκίνης δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να σκοράρει για το 1-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λ. Δενελάβας βρέθηκε τετ-α-τετ, η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και πέφτοντας ο Νικολαΐδης απέκρουσε, σε φάση που οι του Σαρακηνού ζήτησαν πέναλτι κι αποβολή του τερματοφύλακα για ανατροπή του έμπειρου επιθετικού. Στο 31ο λεπτό, καλή στιγμή για τους νησιώτες όταν ο Ντερβίσι βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά αντί να σουτάρει, έκανε προσποίηση στον Στεργιόπουλο και έπεσε, δεχόμενος την κίτρινη κάρτα για “θέατρο” από τον διαιτητή Σκουλά.
Ωραίο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής του Κολιαμήτρα εξουδετέρωσε με το ένα χέρι ο γκολκίπερ της Σκιάθου (34'), σουτ του Τσάγγαρη πέρασε δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι (39'), ο Σκέμπι πέρασε τον Στούκα αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει (40'), ενώ η Σκιάθος είχε άλλη μία καλή στιγμή όταν από σέντρα του Σκέμπι, ο Γκίνης βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά περισσότερο αιφνιδιάστηκε παρά σούταρε (45'+1').
Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο σε φάσεις, σε αντίθεση με το δεύτερο όπου οι φιλοξενούμενοι παρασύρθηκαν στο ρυθμό του Σαρακηνού και οι καλές ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Στο 60' ο Νικολαΐδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε επικίνδυνο σουτ του Βαΐτση από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 83' ο Γκάγκας εκτέλεσε φάουλ και ο αμαρκάριστος Ζάνης πήρε άστοχη κεφαλιά. Στο 89ό λεπτό έγινε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ντερβίσι, ενώ το ματς έληξε ύστερα από 8 λεπτά καθυστερήσεων.
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σκουλά, οι ποδοσφαιριστές της Σκιάθου εξέφρασαν σε έντονο ύφος τις διαμαρτυρίες τους προς τη διαιτητική τριάδα και κυρίως προς τον επόπτη Πετρόπουλο για μια υπόδειξη οφσάιντ και ξέφυγαν από τα όρια... Πέρα από τα παράπονα των παικτών για τον Σκουλά, ο ρέφερι προσπάθησε και κράτησε ένα δύσκολο ματς με πολλή ένταση. Στα αξιοσημείωτα ότι λίγο πριν τη λήξη, απέβαλε από τον πάγκο του Σαρακηνού τον γιατρό του αγώνα!

Συνθέσεις:
Σαρακηνός: Στούκας, Ρουκάς, Στεργιόπουλος, Καραγγέλης, Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κόρμπας (84' Ιωάννου), Μπόρας, Λ. Δενελάβας (90'+7' Κατής), Βαΐτσης (75' Δημακόπουλος), Κολιαμήτρας.
Σκιάθος: Νικολαΐδης, Ασλάνογλου, Δ. Μιαρίτης, Κανταράκιας (88' Τουρναβίτης), Καμπουρέλης, Γκίνης (70' Ζάνης), Αραμπατζής, Γκάγκας, Σκέμπι, Τσάγγαρης (70' Ν. Μιαρίτης), Ντερβίσι.