noodles volos banner

Ντέρμπι κορυφής στο 2ο όμιλο

Στο 2ο όμιλο εστιάζεται το ενδιαφέρον στην 11η αγωνιστική καθώς παίζουν μεταξύ τους οι τέσσερις πρώτες ομάδες, σε αγώνες που θα κρίνουν πολλά. Ας δούμε τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου στην Α' ΕΠΣΘ, πέντε το Σάββατο και έξι την Κυριακή.

 

Στον 1ο όμιλο, η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι αυτή του Σαββάτου ανάμεσα σε Μαγνησιακό και Θησέα. Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη, ωστόσο διατηρεί πάντα το χαρακτηριστικό στοιχείο ότι δεν χάνει εύκολα από ισχυρούς αντιπάλους. Δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΔ, πήρε ισοπαλία από τον Σαρακηνό. Ο Θησέας θέλει πάση θυσία την εκτός έδρας νίκη για να συνεχίσει να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Την ίδια ημέρα, η πρωτοπόρος ΑΕ Διμηνίου υποδέχεται τη Δημητριάδα και εάν κερδίσει, θα είναι στο +3 από τη δεύτερη Σκιάθο που έχει ρεπό, ενώ αμφίρροπη είναι η συνάντηση της ΑΕ 2002 με τον Ηρακλή στη Γατζέα, ανάμεσα σε δύο ομάδες νεοφώτιστες που προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν τον ίδιο απολογισμό: τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Τα άλλα δύο ματς του ομίλου γίνονται το πρωί της Κυριακής στις 11:00. Η Αγία Παρασκευή παίζει στο γήπεδό της ως φιλοξενούμενη του Άρη. Από τη μία, το σύνολο του Θανάση Βαχόπουλου εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη αν και δεν έχει κερδίσει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” του Στέλιου Μαλακασιώτη μετρούν τέσσερα ματς χωρίς νίκη.

Σημαντικό ματς στη μάχη της παραμονής είναι αυτό ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ιωλκό. Νίκη στην πρεμιέρα αλλά χωρίς άλλο νικηφόρο αποτέλεσμα η ομάδα της Νέας Ιωνίας που είναι στην 11η θέση με 8 βαθμούς, δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ στα τρίποντα η Ιωλκός που είναι προτελευταία με 3 βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες. Νίκη στα χαρτιά σε αυτή την αγωνιστική για τον Σαρακηνό, ρεπό για τη Σκιάθο.

Στο 2ο όμιλο, το μεγάλο ματς είναι αυτό που γίνεται στον Αλμυρό μεταξύ Μυρμιδόνων και ΓΣΑ. Τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί. Οι Μυρμιδόνες την προηγούμενη εβδομάδα έσπασαν το αήττητο της Δήμητρας και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο με αυτό του ΓΣΑ, ώστε να πάρουν έβδομη σερί νίκη και να μειώσουν στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή. Από την άλλη, ο ΓΣΑ, φιλοξενούμενος στο γήπεδό του, θέλει τη νίκη ώστε να συνεχίζει πρώτος και παράλληλα να πάρει διαφορά από ένα βασικό διεκδικητή του τίτλου. Στον Πτελεό, ο Πρωτεσίλαος έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον Αετό, που όμως έχει επιστροφές βασικών παικτών του και αναμένεται να προβάλει σθεναρή αντίσταση.

Τα άλλα τέσσερα παιχνίδια γίνονται την Κυριακή. Ξεχωρίζει η “μάχη” του Αίαντα με τη Δήμητρα. Οκτώ νίκες και μία ήττα σε εννιά ματς είναι ο απολογισμός για τους “κιτρινόμαυρους” του Λουκά Κατσαμπέκη που αθόρυβα αλλά σταθερά κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα αυτός για τους “πράσινους” του Βαγγέλη Βουρούκου.

Ο Διαγόρας φιλοξενεί τη σκληροτράχηλη ομάδα της Ένωσης Μικορθηβών Αϊδινίου, ο Αστέρας που έχει εξαιρετική πορεία παίζει με την πάντα επικίνδυνη Αγχίαλο στο Ριζόμυλο, ενώ “καίγονται” για βαθμούς Άθλος και Αχιλλέας που κοντράρονται στο γήπεδο του Πλατάνου. Χωρίς πόντο ακόμη η ομάδα του Άθλου, μόλις μία νίκη για τον προτελευταίο Αχιλλέα που θέλει διπλό βαθιάς βαθμολογικής ανάσας.