noodles volos banner

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-3

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ηρακλή. 3-1 την προηγούμενη εβδομάδα τον Μαγνησιακό, 3-1 σήμερα το πρωί τον Πανιώνιο, στο ίδιο γήπεδο, αυτό της Ι.Μ. Δημητριάδος, σε επεισοδιακό αγώνα που είχε πολλή ένταση και δύο αποβολές.

Στο 11ο λεπτό ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ όταν ο Τσατσαρώνης έδωσε ασίστ και ο Βουρδάκης δεν αστόχησε σε τετ-α-τετ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μοσχούδης δεν μπόρεσε από κοντά να πιάσει κεφαλιά, για να γίνει η ισοφάριση στο 21'. Ο Μπασδάνης έκλεψε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και τροφοδότησε τον Βούλγαρη που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Στο 26' ο Καραμπίνης απέκρουσε σε τετ-α-τετ σουτ του Βουρδάκη, στο 40' ο γκολκίπερ του Πανιωνίου εξουδετέρωσε με τα πόδια σουτ του Γεωργιάδη, ενώ στο 45' σουτ του Ανγκόλι από δύσκολη θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Κορέντη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ψαρόμπας για χτύπημα εκτός φάσης στον Βούλγαρη, ύστερα από συνεννόηση του διαιτητή Κρητικού με τον α' βοηθό Πετρόπουλο. Στο σημείο εκείνο επικράτησε ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Στο 46', ο Βούλγαρης έβγαλε με φοβερή πάσα τον Λυρίτση τετ-α-τετ, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Κορέντη, αλλά το σουτ του εκτός μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, το 1-2 . Ο Οικονόμου πάσαρε στον Γεωργιάδη κι αυτός με σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Παπαδόπουλος λίγο πριν τη γραμμή προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ.

Στο 50' ο Βουρδάκης σε τετ-α-τετ άνοιξε το κοντρόλ και μπλόκαρε ο Καραμπίνης, για να ακολουθήσει μεγάλη ευκαιρία για τους “ερυθρόλευκους” του Σπύρου Φώτου. Στο 62ο λεπτό και ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Λυρίτσης κατέβασε την μπάλα με το στήθος και ο επερχόμενος Σκουφογιάννης σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ψηλά άουτ.

Στο 70' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπασδάνης, οπότε αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, ενώ στο 75' δυνατό σουτ του Ζαμάνη δεν είχε στόχο. Οι του Ηρακλή ζήτησαν δύο πέναλτι στη συνέχεια, ο Πανιώνιος είχε ξανά την κλασική ευκαιρία. Από εξαιρετική μπαλιά του Μοσχούδη, ο Πέτσης σούταρε από κοντά, από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Πέτσης απείλησε και λίγο αργότερα, έδιωξε όμως ο Κορέντης με τα πόδια, γκολ του Παπαδόπουλου ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από έγκαιρη υπόδειξη του βοηθού Αναστασίου, ενώ στο 90' ο Βουρδάκης αστόχησε σε τετ-α-τετ. Τελικά, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γεωργιάδης, από τους καλύτερους παίκτες των “κυανόλευκων” στο σημερινό παιχνίδι, με πλασέ έγραψε το 1-3 και έτρεξε προς τη σήτα για να πανηγυρίσει με τα μέλη της διοίκησης του Ηρακλή.

Συνθέσεις:
Πανιώνιος: Καραμπίνης, Ν. Νικούδης, Γ. Φώτου, Παπαδόπουλος, Σκουφογιάννης (72' Πέτσης), Δ. Φώτου, Βούλγαρης, Κ. Μπασδάνης, Λυρίτσης (62' Καραγιώργος), Μοσχούδης, Ανγκόλι (72' Βαΐτσης).
Ηρακλής: Κορέντης, Σαμαράς, Ζαμάνης, Τζόλας, Μόκιας, Ψαρόμπας, Βουρδάκης, Κίτσος (85' Μαραγκός), Τσατσαρώνης (67' Λεβέντης), Γεωργιάδης, Γιαννούκος (46' Οικονόμου).

 

Φ.Γ.