noodles volos banner

Το Σάββατο αποφασίζει για την ενδεκάδα με Βοσνία ο Σκίμπε

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα της Βοσνίας την Κυριακή (13/11 - 21:45) στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η αναμέτρηση αποτελεί το πρώτο πολύ δυνατό τεστ για το συγκρότημα του Σκίμπε. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ως τώρα, η Ελλάδα κοντράρεται με έναν από τους βασικούς της αντιπάλους στη μάχη για την πρόκριση και με νίκη θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών και να γίνει φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καταλήξει στα οκτώ ενδέκατα του βασικού σχήματος και ψάχνει να βρει λύσεις σε τρεις θέσεις. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται ο Καρνέζης στο τέρμα με τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο στην άμυνα.

Στο αριστερό άκρο της ελληνικής άμυνας προβάδισμα έχει ο Τζαβέλλας. Στα χαφ ακλόνητο φαβορί για να ξεκινήσει είναι ο Σάμαρης με τον Γερμανό τεχνικό να αναζητά τον παρτενέρ του. Στην περίπτωση που δεν προλάβει ο Μανιάτης, θέση δίπλα στον μέσο της Μπενφίκα θα πάρει ο Σταφυλίδης.

Η τριάδα πίσω από τον Μήτρογλου θα είναι σίγουρα οι Μάνταλος - Φορτούνης, με τον Καρέλη να είναι φαβορί έναντι του ανέτοιμου Μπακασέτα.  Όλα θα ξεκαθαριστούν στην τελευταία σαββατιάτικη προπόνηση της Εθνικής.

Οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μίκαελ Σκίμπε είναι οι: Καπίνο, Καρνέζης, Γλύκος, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέτσος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Καρέλης, Μήτρογλου και Βέλλιος.

Ο προπονητής της Βοσνίας Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας τον χαφ του ΠΑΟΚ Γκόικο Τσίμιροτ και τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Μπέγκοβιτς, Σέχιτς, Πίριτς, Σούνιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπίτσαξιτς, Κότσαλιτς, Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Μεντούνιανιν, Γιάγιαλο, Βίστσα, Κρούνιτς, Σούσιτς, Χαΐροβιτς, Λούλιτς, Μιλίτσεβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς, Τζούριτς.

O Σουηδός Γιόνας Έρικσον θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Βοηθοί του θα είναι ο Ματίας Κλασένιους και Ντάνιελ Βάρνμαρκ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αντρέας Έκμπεργκ. Τελευταίο σπουδαίο παιχνίδι που "σφύριξε", ήταν ο τελικός του Europa League μεταξύ της Σεβίλλης και της Λίβερπουλ.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο Σουηδός έχει σφυρίξει μία φορά την Εθνική Ελλάδας, στη νίκη επί της Ρωσίας για το Euro 2012.

H τηλεοπτική μετάδοση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα του μεγάλου παιχνιδιού θα αρχίσει στις 21:00, με την εκπομπή «Στο δρόμο για το Μουντιάλ» από τον ΣΚΑΪ. Η Χριστίνα Βραχάλη και ο Γιώργος Τσαντάκης θα φιλοξενήσουν στο στούντιο τον Ακη Ζήκο. Πριν από τη σέντρα θα μεταδοθεί αποκλειστική συνέντευξη του Ανδρέα Σάμαρη.

Στις 21:45 είναι η ώρα για τη σέντρα. Ο Μανώλης Σφακάκης θα είναι στην περιγραφή του σπουδαίου ματς, με τον Νίκο Σταματέλο και τον Αρη Τσιάρα στο ρεπορτάζ των δύο ομάδων.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα όλοι οι πρωταγωνιστές θα παρελάσουν από την κάμερα του ΣΚΑΪ, στη συνέχεια της εκπομπής «Στο δρόμο για το Μουντιάλ». Ο Ακης Ζήκος θα σχολιάσει το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας, θα προβληθούν στιγμιότυπα από τα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου της Ελλάδας, καθώς και τα γκολ από όλους τους αγώνες της βραδιάς για τα European Qualifiers.