noodles volos banner

Ήταν "Ολυμπιακός" στο πρώτο μέρος και κέρδισε 1-0 τον Ρήγα στο Βελεστίνο

Με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα τέρματα, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο, με 1-0 και σκόρερ τον Λούγκο στο 15', στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, παίρνοντας σημαντικό τρίποντο, ενόψει της συνέχειας. Στενεύουν τα βαθμολογικά περιθώρια για τον Ρήγα, ο οποίος πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα τελικά από την αναμέτρηση. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου βράβευσε τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκη Μπακάλη, για την πολυετή προσφορά του στο σωματείο του Βελεστίνου, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Άξια μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός, άτυχος στην αρχή ο Τζοβάρας

Η αναμέτρηση, στα πρώτα της λεπτά, τα είχε όλα. Γρήγορο ρυθμό, πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, εκατέρωθεν "κλασικές" ευκαιρίες και γκολ. Αρχικά, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις πρώτες αξιόλογες "επισκέψεις" στην αντίπαλη περιοχή, με πρωταγωνιστή τον, πρώην ποδοσφαιριστή του Ρήγα, Σέττο. Αρχικά, στο δεύτερο λεπτό, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έγινε αποδέκτης της μπάλας, στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σπαθή να τον ανακόπτει με "σωτήριο" τάκλιν, πριν ο αντίπαλός του σουτάρει προς την εστία του Παπαγιάννη, ενώ στο 5' το σουτ του ίδιου από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Ρήγα.

Οι γηπεδούχοι, στα αμέσως επόμενα λεπτά, απάντησαν στις πρώτες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, με τον Τζοβάρα να "χτυπά" δύο φορές, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 7', ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ρήγα έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, σούταρε ξαφνικά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει, τελικώς, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραγκιολίδη. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ρήγας έφτασε μία "ανάσα" από το 1-0, ξανά με "έμπνευση" του Τζοβάρα. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων "τραβήχτηκε" ξανά μακριά από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, πήρε την μπάλα στα πόδια του και δοκίμασε ξανά ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των ερυθρολεύκων.

Τελικά, το γκολ που φαινόταν θέμα χρόνου να έρθει, βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων, επετεύχθη με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου της αναμέτρησης. Ένα ατομικό λάθος του Τσιώλη στη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στον Διβανέ να κερδίσει την μπάλα από τα αριστερά, να σεντράρει στη μεγάλη περιοχή του Ρήγα, με τον Παπαγιάννη, αρχικά, να απομακρύνει με γροθιές, σε έναν χώρο, όμως, όπου κινείτο ο Λούγκος, ο οποίος με ένα μονοκόμματο ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρήγα, για το 0-1.

Το γκολ του Ολυμπιακού έδωσε "φτερά" στα πόδια των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στα επόμενα οκτώ λεπτά έχασαν ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να θέσουν γερές βάσεις για τη νίκη τους, από πολύ νωρίς. Στο 21', ο Σέττος νίκησε στον αέρα τον Καρλιάμπα, ύστερα από γέμισμα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού προς την περιοχή του Ρήγα, η κεφαλιά του επιθετικού των ερυθρολεύκων έβγαλε τον Θέο σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη, αλλά το πλασέ του μεσοεπιθετικού των ερυθρολεύκων απομακρύνθηκε από τον τερματοφύλακα του Ρήγα με τα πόδια. Δύο λεπτά αργότερα, η όμορφη ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού από τα αριστερά έφερε τον Καμπλιώνη σε θέση βολής εντός περιοχής, με το σουτ που επιχείρησε να είναι εξαιρετικό, αλλά να απομακρύνεται με εντυπωσιακή απόκρουση από τον Παπαγιάννη.

Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αρκετές τελικές στιγμές, οι οποίες, όμως, είτε έβρισκαν σε ετοιμότητα τον Παπαγιάννη, είτε κατέληγαν μακριά από την εστία του Ρήγα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι φάνηκε πως επηρεάστηκαν πολύ από το γεγονός ότι έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ και, για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, δεν έβγαλαν αντίδραση, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Σπαθή στο 38' που πέρασε άουτ, "παρασυρόμενοι" κι από τον ρυθμό που επέβαλε στο ματς ο Ολυμπιακός.

Λίγες οι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, δεν κινδύνευσε και νίκησε ο Ολυμπιακός

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δε διέφεραν πολύ με τα τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας κι έμοιαζε περισσότερο απειλητικός, ενώ από την άλλη ο Ρήγας ακολουθούσε σταθερά τον ρυθμό του αντιπάλου του, περιμένοντας να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, προκειμένου να απειλήσει ουσιαστικά τον Καραγκιολίδη. Η αναμέτρηση είχε αμείωτο ενδιαφέρον, το σκηνικό μεταφερόταν γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη, αλλά για αρκετά λεπτά δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε στο 64' κι ήταν για τον Ρήγα Φεραίο. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Νασιακόπουλο να το εκτελεί με γέμισμα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα, όμως, να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Καραγκιολίδη. Η συγκεκριμένη φάση ήταν το έναυσμα για τον Ρήγα να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσια. Μάλιστα, στο 68', το τεχνικό τιμ του Ρήγα αντικατέστησε τον Χατζησταμάτη με τον Τσελεπή, τοποθετώντας ακόμα έναν ποδοσφαιριστή πλάι στον Τζοβάρα, στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν τρομοκρατήθηκε, κράτησε ψηλά τις γραμμές του, πίεσε τον αντίπαλό του και δεν του επέτρεπε να βρει χώρους προς την ερυθρόλευκη μεγάλη περιοχή.

Με τα λεπτά να κυλούν και τις ισορροπίες στο ματς να είναι "ρευστές", η εικόνα της αναμέτρησης ήταν λογικό να μην είναι κι η καλύτερη. Τα πολλά φάουλ κι οι συνεχόμενες διακοπές "πάγωναν" τον ρυθμό, προς όφελος του Ολυμπιακού και σε βάρος του Ρήγα. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 80' για το 0-2. Ο Σεχολάρι πίεσε τον Γκάγκα, στα όρια του φάουλ, έγινε κάτοχος της μπάλας κοντά στη μεγάλη περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, σήκωσε το κεφάλι κι "έστρωσε" την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Καμπλιώνη, του οποίου το πλασέ απομακρύνθηκε δύσκολα από τον Παπαγιάννη με τα πόδια.

Τα τελευταία δέκα λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, συν τις καθυστερήσεις, δεν έφεραν κάτι το σημαντικό. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Ρήγα μακριά από την εστία του, οι γηπεδούχοι πέταξαν ...στα σκουπίδια όσες ευκαιρίες είχαν από στατικές, κυρίως, φάσεις να απειλήσουν τον Καραγκιολίδη, με το 1-0 υπέρ των ερυθρολεύκων να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θεοχάρη.

Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου - Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Κυριάκος (58' Παπαγεωργίου), Χατζησταμάτης (66' Τσελεπής), Τζοβάρας, Τσιώλης, Νασιακόπουλος (78' Γεωργατζής)

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκκας, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Διβανές (76' Σάββας), Κόλα, Θέος (67' Ευθυμιάδης), Καμπλιώνης (89' Μέμος), Σέττος (59' Σεχολάρι)

Last modified onMonday, 29 January 2018 11:13