noodles volos banner

Aγχίαλος-Ηρακλής 2-2 (4-3 στα πέναλτι)

Πολύ ωραίο ματς στην Ν. Αγχίαλο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν την έκπληξη και έβγαλαν εκτός συνέχειας τον Ηρακλή Βόλου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούσα Σούμα που σκόραρε στις καθυστερήσεις! Πρώτα έστειλε το ματς στην παράταση και έπειτα στη διαδικασία των πέναλτι! Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1, η παράταση 2-2 και τα πέναλτι 4-3.

Ο Τσουκάλης στο 53ο λεπτό έκανε το 0-1 με ψύχραιμο τελείωμα από κάθετη πάσα του Νούσια και ο Μούσα ισοφάρισε στο φινάλε το ματς. Στην παράταση, στο 8ο λεπτό ο Τσατσαρώνης βρήκε δίχτυα με πλάγιο σουτ, αλλά ο μέσος από την Ισημερινή Γουινέα -που έκανε την επανεμφάνισή του στο τοπικό ποδόσφαιρο ύστερα από τρία χρόνια- πέτυχε εξαιρετικό τέρμα στο 120' με διαγώνιο σουτ στο "παραθυράκι". Στα πέναλτι, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα τέσσερα, την εκτέλεση του Μαυρόπουλου απέκρουσε ο Ανατολής, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Κοντοβάς είχε δοκάρι και ο Τσατσαρώνης άουτ.
Οι Αγχιαλίτες διαμαρτυρήθηκαν για δύο περιτπτώσεις πέναλτι στον Καραγιώργο, στο 20ό και 65ο λεπτό και για ένα χέρι αμυντικού στην περιοχή στην παράταση. Είχαν καλές στγιμές με τετ-α-τετ του Ρούλη στο 10ο λεπτό, σουτ του Καραγιώργου στο 30ό και 78ο λεπτό που απέκρουσε ο γκολκίπερ του Ηρακλή. Αναφορικά με τους "κυανόλευκους" του Βόλου, στο πρώτο ημίχρονο ο Ρωμανός σταμάτησε σουτ των Τσελεπή, Τσουκάλη, ενώ στην επανάληψη δύο φορές ο Τσελεπής δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ, από μία καλή ευκαιρία έχασαν οι Νούσιας, Τσουκάλης, Τσατσαρώνης.

Η σειρά των πέναλτι (πρώτα εκτέλεσε ο Ηρακλής): Κοντοβάς (δοκάρι), Καραγιώργος (0-1), Τσάγγαρης (1-1), Μαυρόπουλος (απόκρουση), Τσουκάλης (2-1), Μούσα (2-2), Τσατσαρώνης (άουτ), Τσαρδακάς (2-3), Μοράλες (3-3), Βέτσικας (3-4).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αγχίαλος στην επόμενη φάση παίζει εκτός έδρας με το νικητή του ζευγαριού Σαρακηνός-Νίκη Βόλου.

Συνθέσεις:
Αγχίαλος: Ρωμανός, Τσαρδακάς, Μαυρόπουλος, Μηδειάτης, Τσακόγιας, Φούκης (60' Βέτσικας), Σίμος, Ρούλης (70' Πύλος), Μούσα, Καραγιώργος, Κολώνης (90' Σγατζής).
Ηρακλής Βόλου: Ανατολής, Τσαντόπουλος, Κοντοβάς, Ψαρόμπας, Μοράλες, Καλλιακούδας (75' Πολυχρόνου), Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (82' Τσάγγαρης), Τσουκάλης, Αραμπατζής (70' Τσατσαρώνης).