noodles volos banner

Ισχύει το -6 για τη Νίκη Βόλου, πάει στο Διαιτητικό δικαστήριο για άρση της ποινής

Μέχρι χθες, από τη διοίκηση της Νίκης Βόλου δεν είχε γίνει κάποια αναφορά για βαθμολογική ποινής της ομάδας από τη Σούπερ Λιγκ. Το θέμα αναδείχθηκε όταν αναγράφτηκε η ποινή -6 βαθμών στη βαθμολογία του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής από την ΕΠΟ. Το magnesiasports επικοινώνησε με το αγωνιστικό τμήμα της Ομοσπονδίας και επιβεβαιώθηκε ότι ισχύει κανονικά η ποινή, όπως άλλωστε είναι η ίδια για τον Πιερικό και τον ΟΦΗ, που πέρυσι δεν συμμετείχαν σε τρεις αγώνες του πρωταθλήματος κι αποχώρησαν από Φούτμπολ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ αντιστοίχως.
Στην ιστοσελίδα μας magnesiasports μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΓΣΒ Νίκη, Στέργιος Φάτσης ο οποίος ήταν καθησυχαστικός και έδωσε διευκρινίσεις. Όπως ανέφερε η ποινή ισχύει, αλλά υπάρχει δεδικασμένο με τον Βύζαντα Μεγάρων ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία στη Γ' Εθνική να μην κληρονομούν τιμωρίες των ΠΑΕ (ή και τα χρέη σε ένα άλλο θέμα). Όπως σχολίασε ο κ. Φάτσης, θα γίνει παράσταση στην ΕΠΟ από τον δικηγόρο της Νίκης Βόλου, θα ζητηθεί η απόφαση της Σούπερ Λιγκ και κατόπιν η Νίκη θα πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να γίνει άρση της ποινής.
Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι η περίπτωση του Βύζαντα δεν είναι ακριβώς ίδια. Η ερασιτεχνική ομάδα δικαιώθηκε στο δικαστήριο μετά από έφεση και δεν ίσχυσε η ποινή των -5 βαθμών αλλά η τιμωρία είχε επιβληθεί για χρέη της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και όχι για αποχώρηση από πρωτάθλημα. Πάντως, το σημαντικό ήταν πως ο ερασιτέχνης δεν πήρε βαθμολογική τιμωρία της ΠΑΕ, όπως ισχύει και για τη Νίκη Βόλου, οπότε στην κυανόλευκη ομάδα είναι σίγουροι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα κι αυτό το -6 που αναγράφεται στη βαθμολογία της ΕΠΟ, εν τέλει δεν θα εφαρμοστεί.

Last modified onMonday, 28 September 2015 12:57