noodles volos banner

Ικανοποίηση για το νικηφόρο ξεκίνημα

Ο χθεσινός αγώνας στα Φάρσαλα ήταν καθρέπτης για το τι θα συναντήσει στη φετινή Γ' Εθνική η Νίκη Βόλου. Κακός αγωνιστικός χώρος, αντίπαλη ομάδα με δύναμη και πάθος, άγχος για το αποτέλεσμα. Οι "κυανόλευκοι" έχουν μπει στο πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο και θέλουν να διεκδικήσουν την αλλαγή κατηγορίας. Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά μπορούν να πετύχουν το στόχο τους.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως το είχε σχεδιάσει ο Λεωνίδας Μπίλης. Η ομάδα του πίεσε ψηλά, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ιβανίδης ήταν εξαιρετικός -για ακόμη μία φορά- στη θέση του ανασταλτικού χαφ, οι Κυπτίου, Μέτσε είχαν πολύ καλή παρουσία, ο Κανελλόπουλος διεμβόλισε από τη δεξιά πτέρυγα σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα του Πυράσου, ο Παπαδόπουλος βοήθησε πολύ επιθετικά με τα ανεβάσματά του, σε αντίθεση με τον Βέργο που αντικατέστησε τον Κοτίτσα στο 18ο λεπτό και περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα (άλλωστε κατ' ανάγκη αγωνίστηκε δεξιός μπακ). Οι "κυανόλευκοι" έπαιξαν με την μπάλα κάτω, όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και τα κατάφεραν περίφημα, μένοντας πιστοί στο πλάνο τους. Μάλιστα, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ νωρίς και να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, ενώ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία πριν το γκολ και μία στο 40ό λεπτό για να "κλειδώσουν" από νωρίς τη νίκη.
Στην επανάληψη, η Νίκη δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση. Η ομάδα φάνηκε κομμένη στο κέντρο, ο Πύρασος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο ισοφάρισε αλλά παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή. Εν τέλει το τελικό 1-2 σημειώθηκε με το πρώτο γκολ του Κρεββατά στο πρωτάθλημα που προήλθε από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο β' μέρος, οι "κυανόλευκοι" είχαν μια καλή ευκαιρία, κλασική, στο 53' όταν ο Κρεββατάς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Χαλάτση αλλά μετά, δεν απείλησαν. Η ένταση που επικράτησε για μερικά λεπτά ύστερα από την ισοφάριση, αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη που έχασαν το καθαρό μυαλό τους και παρασύρθηκαν στο ρυθμό και την τακτική των αντιπάλων τους.
Σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου καινούργια ομάδα που θέλει χρόνο για να "δέσει". Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα και ο χρόνος μετράει υπέρ της. Απαιτείται μεγαλύτερη συγκέντρωση και συνοχή στο αμυντικό κομμάτι, καθώς δεν έλειψαν τα λάθη, όχι μόνο στο γκολ του Πυράσου αλλά και στις τρεις μεγάλες φάσεις που έχασαν οι Αγχιαλίτες. Σίγουρα αυτό που μένει, όπως δήλωσε και ο Θάνος Θεοδώρου μετά τη λήξη, είναι οι τρεις βαθμοί. Κάθε πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις -δείτε τι έπαθε ο ΟΦΗ στον 4ο όμιλο που ξεκίνησε με ήττα- αλλά η Νίκη Βόλου απέφυγε στραβοπάτημα.
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη μαζική παρουσία του κόσμου της. Πέρα από ορισμένα παρατράγουδα με ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι της Νίκης έδωσαν δυναμικό "παρών". Χάρηκαν που είδαν την αγαπημένη τους ομάδα ύστερα από εννιά μήνες να αγωνίζεται σε επίσημο ματς, χάρηκαν με το νικηφόρο αποτέλεσμα και έδωσαν μήνυμα στήριξης. Για την κατηγορία αυτή και ειδικότερα το 2ο όμιλο, ο κόσμος της Νίκης είναι δίχως αμφιβολία στην κορυφή, πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί το ματς έγινε σχετικά κοντά, στα Φάρσαλα, αλλά είναι σίγουρο πως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, οι "κυανόλευκοι" θα αγωνίζονται με δώδεκα παίκτες...