noodles volos banner

Αποκλεισμός με… οφέλη για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε εκτός κυπέλλου και συνέχειας των 16 του θεσμού. Αναμφίβολα έτσι όπως εξελίχθησαν οι δυο αγώνες σε Αγρίνιο και Χανιά, μένει μία πικρή γεύση στους ερυθρόλευκους, που έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση.

Πάντως υπήρχαν και αρκετά θετικά για τον Ολυμπιακό από αυτό το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένα από αυτά είναι ότι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ανέβασε ψηλότερα με μία νίκη επί μίας ομάδας επιπέδου Super League -δεν έχει σημασία που αγωνιζόταν με απουσίες- και την ψυχολογία και τον πήχη των φιλοδοξιών του. Επίσης κέρδισε πόντους στο γόητρο του και στο προφίλ του, κερδίζοντας μία ομάδα, που επιδεικνύει σταθερότητα και είναι από τις πιο εξελίξιμες και σοβαρές ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια στη Super League. 

Από κει και πέρα το γεγονός ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε με νίκη στον πάγκο έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία. Η παρουσία του νέου τεχνικού έδωσε ένα έξτρα κίνητρο σε όλους όσοι αγωνίστηκαν να αποδείξουν την αξία τους, ενώ ένα ντεμπούτο με νίκη κόντρα σε δυνατότερο αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, έχει όπως και να το κάνουμε άλλο πρεστίζ και θετικό αντίκτυπο. 

Σίγουρα με αυτή τη νίκη, άλλαξε και η ψυχολογία του κόσμου του, που θα πρέπει στο επόμενο εντός έδρας ματς να δείξει ξανά «ζεστός». Όχι μόνο λόγω της νίκης, αλλά και των κινήσεων της διοίκησης, με «Ελε» στον πάγκο και τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα, Μπαλντοβαλίεφ και Τριανταφυλλάκο.

Ο Ολυμπιακός χωρίς έξτρα παιχνίδια πλέον μπορεί να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της Football League. Είναι κι αυτό ένα θετικό στοιχείο, ωστόσο σίγουρα, αν πετύχαινε στην κλήρωση έναν εμπορικό αντίπαλο στον επόμενο γύρο, τα έσοδα θα ήταν πολλά από παιχνίδι στην έδρα του για τους οκτώ του θεσμού. Έτσι χάνει κάποια χρήματα που θα μπορούσε να βάλει στο ταμείο του, ενώ του μένει και η κούραση, ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας με τον Εθνικό Σερρών στο ΕΑΚ…