noodles volos banner

Σε ρόλο Άγιου Βασίλη ο Ολυμπιακός έκανε δώρο στον Τύρναβο διπλό…

Με άμυνα «παιδική χαρά» και με πολλά ατομικά λάθη, ο Ολυμπιακός Βόλου φόρεσε και κόκκινο «σκουφάκι» στο ΕΑΚ και υποδυόμενος τον Άγιο Βασίλη έκανε ένα πρώτης τάξεως Χριστουγεννιάτικο δώρο στον ουραγό Τύρναβο… Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-3 της Βολιώτικης ομάδας στο στάδιο της Νέας Δημητριάδας και πέτυχαν στην 8η αγωνιστική χάρη στον Ολυμπιακό, την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Football League. Όλο κι όλο ένα γκολ είχε πετύχει ο Τύρναβος στις επτά προηγούμενες αγωνιστικές και στο ΕΑΚ πέτυχε τρία…

Αυτό από μόνο του λέει πολλά, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει οδυνηρή ήττα και να έχει μείνει 12 πόντους πίσω από την κορυφή του ομίλου.

Το σκορ άνοιξε στο 21’ ο Κισκαμπάνης, ενώ ο Γεωργίου έκανε το 0-2 στο 59’. Ο Μακρυδημήτρης μείωσε σε 1-2 στο 63’ για να έρθει ο Οτα και να γράψει το 1-3 στο 77’. Απλά ο Ολυμπιακός έσωσε τα προσχήματα και μείωσε σε 2-3 με τον Κούτσι δέκα λεπτά αργότερα…

Με Νικολιά στο βασικό σχήμα και τον Ζέρη δεξί χαφ

Ο Γιώργος Κούτσης προτίμησε τον Νικολιά αντί του Μπιτάνγκ στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ωστόσο η έκπληξη ήταν ότι ο Ζέρης αγωνίστηκε στην αντίστοιχη θέση από τα δεξιά. Έτσι ο Γιαλούσης πήρε θέση ως δεξί μπακ και ο Μαργαρίτης στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπάρμπας και Μαργαρίτης, ενώ στα αμυντικά χαφ, Ρόκας και Μαρτίνεθ. Ο Διαμαντόπουλος ήταν στην κορυφή της επίθεσης του και από πίσω του σε ρόλο δημιουργού ο Μέζα.

Πάντως αυτό το σχήμα έμεινε μέχρι το 34’ για τους ερυθρόλευκους. Ο τραυματισμός του Στάθη Ρόκα έφερε στο παιχνίδι από νωρίς τον Κούτσι, με τον Ζέρη να γυρίζει δεξί μπακ, τον Γιαλούσης να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον Μακρυδημήτρη στα αμυντικά χαφ.

Κακό ημίχρονο από τον Ολυμπιακό

Άσχημη αγωνιστική εικόνα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να καταγράψουν μία ευκαιρία… Είχαν την κατοχή, αλλά ήταν «φλύαροι» και χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους. Αντίθετα ο Τύρναβος κατάφερε να σκοράρει στο 21’ και κράτησε με ευκολία το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς συγκινήσεις για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ. Ο Τύρναβος στην πρώτη του φάση στα καρέ του Κασμερίδη, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 21’ ο Μιλουτίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ για να σηκωθεί πιο ψηλά απ’ όλους ο Κισκαμπάνης και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αυτό επηρέασε τους γηπεδούχους. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Στάθη Ρόκα για να χαλάσει ακόμη περισσότερο τα σχέδια του Κούτση.

Πριν την αλλαγή πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δυο καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Στο 24’ ο Γιαλούσης απομάκρυνε την τελευταία στιγμή πριν κάποιος παίκτης την σπρώξει στα δίχτυα, μετά από επικίνδυνη σέντρα σουτ του Μιλουτίνοβιτς, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ζυγκερίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αρχικά ο Κασμερίδης απέκρουσε και στη συνέχεια μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια πριν ο παίκτης των φιλοξενουμένων μπει ξανά στη φάση και σκοράρει. Στο 37’ ο Μέζα «πέταξε» μία στημένη μπάλα από καλό σημείο σημαδεύονται το τείχος, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νικολιάς σούταρε και ο Διαμαντόπουλος σκόραρε, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει οφσάιντ ακυρώνοντας το γκολ…

Έτσι ο Ολυμπιακός πήγε με το εις βάρος του σκορ στα αποδυτήρια και με τον κόσμο να είναι «παγωμένος» στις κερκίδες.

Σημαντικά τα ατομικά λάθη

Με μία μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό Βόλου, όμως ο Κούτσι μόνος του έκανε το γύρισμα και έστειλε την μπάλα άουτ… Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε αυτή τη σημαντική τους στιγμή στο 49’ και ο Τύρναβος στη συνέχεια προσπάθησε να πάει το ματς στον ρυθμό του. Εν μέρει το κατάφερε περιορίζοντας σε ένα αργό παιχνίδι τους γηπεδούχους. Και αφού κοίμισε τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, πέτυχε το 0-2 με τον Γεωργίου στο 59’, μετά από προσπάθεια του Μιλουτίνοβιτς… Μάλλον το γκολ αυτό σήμανε συναγερμό στις τάξεις των ερυθρολεύκων που ανασυγκροτήθηκαν και απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα τέσσερα λεπτά μετά ο Μακρυδημήτρης με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέζα μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά τους Βολιώτες στο παιχνίδι.

Η ατυχία για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε, αφού ο Γιώργος Κούτσης είδε τον Νικολιά να φεύγει από το παιχνίδι τραυματίας στο 73’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τύρναβος λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Γιαλούσης έκανε το λάθος, ο Οτα το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε στον Σολφερίνο που μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ για να απομακρύνει τελευταία στιγμή ο Μακρυδημήτρης και να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Δύο λεπτά όμως αργότερα σε μία φάση καρμπόν, ο Οτα δεν λάθεψε και έκανε το 1-3… Ο Γιαλούσης και πάλι, γλίστρησε, ο Οτα μπήκε στην περιοχή, αρχικά κόπηκε, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασμερίδη…

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει την ώρα που οι φίλαθλοι άρχισαν να αντιδρούν από την κερκίδα και κάποιοι από αυτούς μάλιστα να αποχωρούν. Ο Ζέρης με δύο σουτ  στο 82’ και στο 84’ απείλησε τον Πρίφτη, που στο πρώτο είδε την μπάλα να φεύγει άουτ και το δεύτερο απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Διαμαντόπουλος στο 85’ με πλασέ δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του Τυρνάβου, για να έρθει στο 87’ τελικά ο Κούτσι και να μειώνει εκ νέου σε 2-3, δίνοντας ξανά ελπίδα, έστω για τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας, Μαρτίνεθ (62' Θέος), Ρόκας (34' Κούτσι), Νικολιάς (73' Χιντζίδης), Ζέρης, Μέζα, Διαμαντόπουλος

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρίφτης, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σαμαράς, Ζυγκερίδης, Πεχλιβανόπουλος, Ντατίδης, Παληγεώργος, Γεωργίου, Σολφερίνο (81' Σουλιώτης), Μιλουτίνοβιτς (60' Τσούκαλος, 74' Οτα)

 

Last modified onSunday, 14 December 2014 17:33