noodles volos banner

Ντέρμπι από τα παλιά στο Αχίλλειο

Έχοντας συμπληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος της Α' Τοπικής, το προσεχές Σαββατοκύριακο διεξάγεται η 10η αγωνιστική με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ένα ντέρμπι από τα παλιά...Αναφερόμαστε στον αγώνα Αχιλλέας-Πρωτεσίλαος που θα γίνει την Κυριακή και είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν κοινή πορεία. Οκτώ χιλιόμετρα χωρίζουν τα δύο χωριά, με τους ποδοσφαιριστές της περιοχής να αλλάζουν συχνά τις φανέλες των δύο σωματείων.

Ο Αχιλλέας ιδρύθηκε το 1975 και φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Α' Κατηγορία, δύο χρόνια μετά την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου. Ο Πρωτεσίλαος "γεννήθηκε" νωρίτερα, το 1961. Είχε πρωτοανέβει στη δεκαετία του 1980 στην Α' και το πέτυχε ξανά το 2005 κι από τότε, αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στην κατηγορία. Από το 2007 μέχρι το 2012, τα δύο χωριά, Αχίλλειο και Πτελεός αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Και όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά για δύο συνεχόμενες χρονιές κατέλαβαν τη 2η θέση στην Α' ΕΠΣΘ και το 2011 κατέκτησαν το Κύπελλο.
Ήταν τα χρόνια που ο Πρωτεσίλαος-Αχιλλέας διέθετε μια πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες όπως ήταν ο Αποστόλης Πλασταράς, οι Αλέκος και Γιάννης Παναγιώτου, οι αδερφοί Δημήτρης και Βασίλης Σιαμανίκος, οι Θοδωρής και Κώστας Κόρκος, ο Μαλλιαρός, ο Κωστούλας, ο Γιώργος Ράιος.
Τη σεζόν 2007-08, τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τον Πύρασο και το 2008-09, επίσης στη 2η πίσω από την ΑΕ Διμηνίου, χάνοντας προβάδισμα 11 βαθμών που είχε στον πρώτο γύρο. Ακολούθησε μια σεζόν με δίμηνη τιμωρία αποβολής από το πρωτάθλημα και το 2010-11, η κατάκτηση του Κυπέλλου με δύο γκολ του Κατσαβριά, νυν παίκτη του Αίαντα, στον τελικό που έγινε στο ΕΑΚ με αντίπαλο τον Εθνικό (μάλιστα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Πρωτεσίλαος-Αχιλλέας αποκλείστηκε από την Ελασσόνα του Ανδρέα Πάτση).
Η συνένωση κράτησε άλλη μία αγωνιστική περίοδο και έληξε το καλοκαίρι του 2012, όταν παράγοντες του Αχιλλέα αποφάσισαν να κατεβάσουν ξανά την ομάδα του Αχιλλείου στην τότε Γ' Τοπική.
Έτσι, την τελευταία τριετία τα δύο σωματεία συνεχίζουν τη "μοναχική" τους πορεία, διατηρώντας όμως άριστες σχέσεις συνεργασίας. Και την Κυριακή, θα τεθούν ξανά αντιμέτωπα ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, σε ματς που αναμένεται να αποτελέσει γιορτή για την περιοχή και τα δύο χωριά που βρίσκονται κοντά στα όρια του νομού Μαγνησίας και έχουν βγάλει στο πέρασμα των χρόνων, ποδοσφαιριστές που έκαναν μεγάλη καριέρα σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο...

Φ.Γ.

Last modified onTuesday, 02 December 2014 12:07