noodles volos banner

Διπλό με Διαμαντόπουλο στην Κατερίνη! (video)

Σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό Βόλου, που «πέρασε» από την Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό με 0-1 χάρη σε ένα γκολ του Διαμαντόπουλου με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να συνεχίσουν με νίκη την 6η αγωνιστική της Football League και να παραμείνουν για τέταρτο σερί παιχνίδι αήττητοι, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο τους διπλό στη φετινή σεζόν. Νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο της Βολιώτικης ομάδας για τον Γιώργο Κούτση, που του βγήκε η έμπνευση με τον Διαμαντόπουλο, που ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός γενικά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά πήγε το παιχνίδι όπως ήθελε και βάσει πλάνου, καταφέρνοντας τελικά να «κλέψει» το πολύτιμο «τρίποντο». Καλύτερη η Βολιώτικη ομάδα στο δεύτερο μέρος, που εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και έπαιξε πολύ έξυπνα στην κόντρα.

Έκπληξη με Διαμαντόπουλο

Ο Γιώργος Κούτσης όπως αναμενόταν παρέταξε τον Μαρτίνεθ στα αμυντικά χαφ ως παρτενέρ του Στάθη Ρόκα. Αυτή ήταν μία κίνηση που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη. Από κει και πέρα όμως, η παρουσία στο βασικό σχήμα του νεαρού Διαμαντόπουλου αντί του Κούτσι στην επίθεση, ήταν η έκπληξη της ενδεκάδας. Μάλιστα η επιλογή αυτή δικαίωσε τον Γιώργο Κούτση, αφού ήταν και ο παίκτης που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Επίσης ο Θέος αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο. Από κει και πέρα η ομάδα του Ολυμπιακού δεν εμπεριείχε κάποιες άλλες εκπλήξεις με τον Κασμερίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη, Γιαλούση, Μακρυδημήτρη και Μαργαρίτη στην τετράδα της άμυνας, τον Μπιτάνγκ αριστερά και Μέζα δεξιά στην επίθεση.

Την πρωτοβουλία ο Ολυμπιακός, δοκάρι ο Πιερικός

Μέτριο ματς χωρίς ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά το ματς στην Κατερίνη. Χωρίς τελικές προσπάθειες, χωρίς οι τερματοφύλακες να χρειαστεί να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Μόνο ένα σουτ του Μέζα που κόντραρε σε σώματα αμυντικών καταγράφηκε. Από μία στημένη φάση στο 21’ απείλησε για πρώτη φορά η γηπεδούχος ομάδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» οκτώ λεπτά μετά με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Μέζα που έφυγε όμως άουτ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο που πέρασε ανεκμετάλλευτο από τις δυο ομάδες, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να πιέζουν. Η Βολιώτικη ομάδα είχε μία ελαφρά υπεροχή και διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ήρεμα και δείχνοντας να πηγαίνει βάσει πλάνου, ωστόσο ο Πιερικός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 39’ ο Μυστακίδης με σέντρα σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιαννούλης σούταρε για να σταματήσει την μπάλα ο Ζέρης. Ο Πιερικός είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 32’ με τον Κασμερίδη να μπλοκάρει κεφαλιά του Ντόση, ενώ ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαρατάξει ένα σουτ του Μέζα στο 29’ που πέρασε άουτ και μία εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνεθ που είχε την ίδια κατάληξη προς το τέλος του πρώτου μέρους.

Κακό σε θέαμα το πρώτο μέρος και δίκαιο το 0-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δυνατό ξεκίνημα με γκολ

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα, ο Μπιτάνγκ με συρτή σέντρα βρήκε τον Διαμαντόπουλο, που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πατσιογεώργο να αντιδράσει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.  Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά με τον Διαμαντόπουλο στο 64’. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος «ζύγισε» το πόδι του και έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για να φύγει η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Πιερικού. Τρία λεπτά μετά συρτό σουτ του Μπιτάνγκ, που προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και δεν τροφοδότησε τον Θέο, κατέληξε άουτ. Στο 71’ ο Κούτσι που πέρασε στο ματς στη θέση του Θέου, έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς. Απέναντι όμως από τον Πατσιογεώργο, κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Ο Πιερικός για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος έκανε αισθητή την παρουσία του στο 74’. Ο Μυστακίδης βρήκε χώρο και σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό για να μπλοκάρει σταθερά ο Κασμερίδης. Στο 81’ ο Κούτσι σούταρε για να αποκρούσει δύσκολα ο Πατσιογεώργος. Στις καθυστερήσεις σουτ του Ντόση απέκρουσε ο Κασμερίδης, κρατώντας το διπλό για την ομάδα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

Οι συνθέσεις: 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Λαμπάκης (70' Μπουζούκης), Σεντεμέντες. Ντόικιτς, Τσιάρας, Σίλβα (46' Κρουσταλέλης), Σταματής (55' Mανίκας), Γιαννούλης, Μυστακίδης, Σπάσιτς, Ντόσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Μαρτίνεθ, Θέος (68' Κούτσι), Μπιτάνγκ, Μέζα (82' Χιντζίδης), Διαμαντόπουλος (89' Κορνελάτος)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Καραλής (ΕΠΣ Ηπείρου), Βαφειάδης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

 

Media

Last modified onSunday, 30 November 2014 23:08