noodles volos banner

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕ Διμηνίου (Video)

Στιγμιότυπο από το σημερινό ματς με τους Βαΐτση και Φαρασόπουλο Στιγμιότυπο από το σημερινό ματς με τους Βαΐτση και Φαρασόπουλο

Έπιασε κορυφή η ΑΕ Διμηνίου κερδίζοντας 2-1 στο ντέρμπι τον Σαρακηνό που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος ομάδα πήρε προβάδισμα νίκης στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι ροσονέρι πίεσαν στην επανάληψη και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, με την ΑΕΔ να προηγείται 2-0 με δύο εξαιρετικά γκολ. Στο 18ο λεπτό, ο Τανάγιας έγινε κάτοχος της μπάλας από αράουτ συμπαίκτη του, γύρισε το σώμα του και σούταρε, περίπου πέντε μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πήγε στην αριστερή γωνία του Πλακαρού που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι, γράφτηκε το 1-0 από τον Τανάγια, που είχε προαίσθημα ότι σήμερα θα σκοράρει όπως είχε πριν στους συμπαίκτες του πριν το ματς...
Στο 23' φαλτσαριστό σουτ του Σπ. Καραπλιάγκου έφυγε άουτ, ενώ στο 29' ο Σαρακηνός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο προαναφερθείς εκτέλεσε φάουλ, ο Ν. Δενελάβας πήρε την κεφαλιά αλλά ενστικτωδώς ο Κοντογιάννης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 39ο λεπτό, σουτ του Νούσια από πλάγια δεξιά έφυγε λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τανάγιας δοκίμασε και πάλι το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τον Πλακαρό να κάνει εντυπωσιακή και δύσκολη απόκρουση χαμηλά με το ένα χέρι. Στο 45' ο Ζάγκας έβαλε την κόντρα στον Βαϊτση κι αλλοίωσε τη δύναμη της μπάλας για να μπλοκάρει ο Κοντογιάννης, ενώ το 2-0 έγινε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Νούσιας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας Σαμαράς, με ωραίο άλμα και φοβερή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη, ο Σαρακηνός προσπάθησε να μειώσει, έχοντας μεγάλη βοήθεια από τον Ακτσιαλή που μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό του γηπεδου της ΑΕΔ. Στο 70ό λεπτό σουτ του Κατή με κατεύθυνση προς την εστία σταμάτησε στα πόδια του Μοράλες, στο 72' ο Κατής έκανε ωραία ντρίμπλα αλλά ο Βητόπουλος τον ανέκοψε σε κόρνερ με τάκλιν πριν προλάβει να σουτάρει, για να ακολουθήσει μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕ Διμηνίου με κοντινή κεφαλιά του Ανατολή που έφυγε λίγο άουτ.
Στο 82' ο τελευταίος έβγαλε ωραία τον Τσεκούρα σε φάση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και μπλόκαρε ο Πλακαρός. Το τελικό 2-1 γράφτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, από τα επτά συνολικά που κράτησε ο Δημ. Κρητικός, με συρτό σουτ σε φάουλ του Ακτσιαλή.
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Σαρακηνός έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 80ό λεπτό όταν ο Σπ. Καραπλιάγκος χτύπησε στο μέτωπο, μάτωσε και παρά τη θέλησή του να συνεχίσει το ματς, έφυγε για το Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν ράμματα στην πληγή, ύστερα από εντολή του προπονητή του Κ. Μπράτσου. Στο σημείο εκείνο είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές για τους “ροσονέρι”.
Εκατέρωθεν διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Από την ΑΕΔ για μια κάρτα που δεν δόθηκε στο 43' στον Καραπλιάγκο και θα ήταν η δεύτερη, από τον Σαρακηνό για πέναλτι στον Κόρμπα στο 60'.

Συνθέσεις:
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Βητόπουλος, Μοράλες, Φαρτασόπουλος, Σαμαράς, Αποστολίδης, Ανατολής (85' Χρυσανθόπουλος), Τανάγιας (72' Μαυρίδης), Νούσιας (72' Τσεκούρας).
Σαρακηνός  Πλακαρός, Μπόρας, Ιωάννου, Τσιγιάννης, Ν. Δενελάβας, Σπ. Καραπλιάγκος, Κόρμπας, Κολιαμήτρας (67' Κατής), Λ. Δενελάβας (58' Ρουκάς), Αντωνίου (46'΄Ακτσιαλής), Βαΐτσης.

Media

Last modified onThursday, 20 November 2014 11:50