noodles volos banner

Πειθαρχική δίωξη στον Εργοτέλη

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Εργοτέλης για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ομάδα του Ηρακλείου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Γιώργου Λιαχούδη στον αγώνα με τη Βέροια.

Στην ανακοίνωση ο σύλλογος της Κρήτης έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος», καθώς όπως υποστηρίζει «ο διαιτητής κ. Λιαχούδης ήταν ο μόνος που είδε (;) χέρι στη φάση του 60ού λεπτού και καταλόγισε το πέναλτι (...) παρότι βρισκόταν πίσω από τον ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι υπέπεσε σε αυτήν!».

Η ΠΑΕ Εργοτέλης ζητούσε επίσης την επιβολή κυρώσεων στον Μακεδόνα διαιτητή, αναφέροντας πως «είναι αυτονόητο ότι διαιτητές που με τις αποφάσεις τους καταδικάζουν ομάδες, καθορίζουν αποτελέσματα και εν τέλει πλήττουν την αξιοπιστία του ίδιου του πρωταθλήματος, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Ταυτόχρονα, επέκρινε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέροντας ότι «απορούμε με την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει διαιτητή από γειτονικό (και φιλικό...) με την αντίπαλη ομάδα σύνδεσμο. Με το ίδιο σκεπτικό, αναμένουμε να ορίσει σε κάποιον προσεχή αγώνα μας διαιτητή από το Ρέθυμνο, για παράδειγμα».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ανακοίνωση στις 9/11).»