noodles volos banner

«Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, πρόβλημα τα νεκρά διαστήματα»

Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει κάνει μέχρι στιγμής το 4 στα 4 στον βόρειο όμιλο της Α2 γυναικών, αλλά ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Καπουρνιώτης πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να εξαλειφθούν τα νεκρά διαστήματα, που υπάρχουν. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων μίλησε στο magnesiasports:

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα:

«Έχουμε καλές μονάδες φέτος, έχουμε βάθος στο ρόστερ, αλλά ακόμα δεν έχει αποδώσει η ομάδα αυτά που περιμένουμε και αμυντικά και επιθετικά, παρότι έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Ωστόσο, μέσα στο παιχνίδι έχουμε κάποια νεκρά διαστήματα.

Για παράδειγμα την περασμένη Κυριακή ήταν πολύ προβληματικό το δεύτερο δεκάλεπτο, που βάλαμε μόνο πέντε πόντους. Στην άμυνα δείχνουμε μία προσήλωση, αλλά στην επίθεση έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Θέλουμε να εξαλείψουμε τα νεκρά διαστήματα και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας.

Ίσως αυτά τα διαστήματα να οφείλονται στην ανομοιογένεια που υπάρχει και στο μεγάλο rotation που γίνεται, αλλά και στο σύντομο διάστημα που είναι μαζί η ομάδα. Ακόμη είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος. Όπως φαίνεται, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής δείχνουν ένα προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, οπότε το μεγάλο άγχος είναι κάποια κακή μέρα. Και ένα στραβοπάτημα να γίνει, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μπορεί να είναι αρχή ακόμη, αλλά είναι τελικός το κάθε παιχνίδι, αφού ανεβαίνει απευθείας μόνο ένας. Όλα τα παιχνίδια δίνουν δύο βαθμούς».

Για τη μεγάλη διαφορά της νίκης στη Δράμα (37-63 τους Τιτάνες):

«Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να τις δείχνει μέσα στο γήπεδο. Και μέσα στη Λάρισα ήμασταν στο +15 στο ημίχρονο, αλλά μετά το κάναμε ντέρμπι, γιατί ήταν “νεκρή” η τρίτη περίοδος. Με το που σοβαρευτήκαμε, πάλι ξεφύγαμε. Έχουμε καλές παίκτριες, αλλά το πρόβλημά μας είναι στη διάρκεια και στην ομοιογένεια. Αυτά τα δουλεύουμε και το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, με βάση τον φετινό σχεδιασμό του πρωταθλήματος. Όλοι οι αγώνες είναι δύο βαθμοί. Την ίδια κρισιμότητα που είχε το ματς στη Δράμα, έχει κι αυτό με τον Ηρακλή».

Για το αν ξεχώρισε ιδιαίτερα κάποια παίκτρια στο ματς με τους Τιτάνες:

«Όχι, αλλά η Ζέρβα και η Ζήτη φέτος, μόλις μπαίνουν μέσα, την εμπειρία τους και το πάθος τους τα μεταδίδουν και στις υπόλοιπες παίκτριες. Είναι πολύ σημαντικές, καθώς το βλέπουμε ότι με την είσοδό τους αλλάζει όλη η εικόνα και σε άμυνα και σε επίθεση. Έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε rotation και το κενό της Κοτσιάφτη δε φάνηκε αυτή τη βδομάδα».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Πυλαία:

«Η Πυλαία είναι πολύ δυνατή ομάδα. Την προηγούμενη βδομάδα νίκησε τη Σταυρούπολη, ενώ στο Κύπελλο απέκλεισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που είναι πολύ δυνατός. Παίζει πολύ δυνατά και σε άμυνα και σε επίθεση και το ματς κρύβει παγίδες. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τεσσαρακοστό λεπτό. Θέλουμε από το πρώτο λεπτό να μπαίνουμε δυνατά, για να μη δίνουμε δικαίωμα στον αντίπαλο».

Χωρίς Αγαγιώτου για 15 μέρες

Λόγω κάκωσης στο γόνατο που υπέστη στην αναμέτρηση με τους Τιτάνες στη Δράμα η Αγαγιώτου, θα αναγκαστεί να μείνει 15 μέρες εκτός. Στην αρχή υπήρχε φόβος για κάτι σοβαρότερο, αλλά ευτυχώς οι ανησυχίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Παράλληλα, η Κοτσιάφτη επιστρέφει μετά την ίωση που την ταλαιπώρησε την περασμένη βδομάδα.