noodles volos banner

Δεν άφησε τις Σερραίες να πάρουν ανάσα ο Ολυμπιακός Β.

Πρώτη σκόρερ η Κυριατζίδου με 16 πόντους Πρώτη σκόρερ η Κυριατζίδου με 16 πόντους

Ονειρεμένη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, που κατατρόπωσε τον ΑΟ Σερρών στη μακεδονική πόλη με 33-75. Κλειδί για την επικράτηση ήταν η τρομερά πιεστική άμυνα, που εξουδετέρωσε πλήρως τα ατού των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πεντάδα, που μπορούσε να κάνει μαν του μαν πρες σε όλο το γήπεδο, δηλαδή τις Σουλτάνη, Ντελή, Παγκαλίδου, Κυριατζίδου και Κοτσιάφτη. Με δύο κλεψίματα της Ντελή και ένα της Παγκαλίδου στο τρίτο λεπτό το σκορ ήδη είχε γίνει 2-10.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και το επόμενο διάστημα οι ερυθρόλευκες, ενώ στο 6ο λεπτό αντικαταστάθηκαν οι Σουλτάνη, Ντελλή και Παγκαλίδου με Αγαγιώτη, Ταντουρόφσκα και Νούλα, με τρεις φρέσκες δηλαδή παίκτριες στην περιφέρεια, για να συνεχιστεί  η πίεση, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε η Σουλτάνη δεν ξανάπαιξε, για να προφυλαχθεί. Ο λόγος είναι ότι ένιωθε ενοχλήσει στα πλευρά και γι’ αυτό άλλωστε δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα την προηγούμενη βδομάδα.

Με αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 6-23, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το τρίτο λεπτό η Παγκαλίδου συνέχισε χωρίς την προστατευτική μάσκα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο αντικαταστάθηκαν οι ψηλές και μπήκαν στο παρκέ Αγκάνη και  Δημητριάδου, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε το ίδιο διάστημα και η Διαμαντοπούλου. Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο δεκάλεπτο στο ημίχρονο το σκορ ήταν 19-45, με τον Ολυμπιακό να είναι ισοπεδωτικός και να καθαρίζει το ματς με το +26 από πολύ νωρίς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί οι 11 από τις 12 αθλήτριες, ενώ στην επανάληψη μπήκε και η Ζήτη, που σκόραρε κι αυτή, όπως και όλες οι υπόλοιπες.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία, ωστόσο αμυντικά το συγκρότημα του Μ. Καπουρνιώτη συνέχισε σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και παρότι δεν είχε την ίδια παραγωγικότητα με το πρώτο 20λεπτο αύξανε συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 33-75.

Τα δεκάλεπτα: 6-23, 19-45, 26-60, 33-75

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ (Δώδος): Νασιάκου 6, Χατζηπαύλου, Μαραγκού 2, Τόγα 5 (1), Μπακιρτζίδου 5, Τσαμπάζη 11 (3), Λαδοπούλου Κ. 1, Λαδοπούλου Ζ. 1, Βλαχβέη 2, Στεφανίδου, Αγγειοπλάστη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 16 (3), Ντελή 4, Παγκαλίδου 2, Ταντουρόφσκα 14 (2), Σουλτάνη 4, Νούλα 6, Αγαγιώτη 5 ( 1), Δημητριάδου 10 (1), Ζήτη 2, Αγκάνη 4, Διαμαντοπούλου 4, Κοτσιάφτη 4

Last modified onTuesday, 18 October 2016 09:38