noodles volos banner

Έκανε τον περίπατο ντέρμπι, αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός

Για τριάντα λεπτά ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στην Βιτόρια απέναντι στη Μπασκόνια στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίχτες του Πασκουάλ πήγαν να… αυτοκτονήσουν, όμως πήραν τη νίκη με 72-63 που τους δίνει δικαίωμα στην ελπίδα στην κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» καθώς προηγήθηκε με 24-6 (!) στο δεκάλεπτο. Οι παίχτες του Πασκουάλ έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, με την οποία περιόρισαν τους γηπεδούχους στους έξι πόντους, ενώ επιθετικά ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί είτε κοντά είτε μακριά από τη ρακέτα.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και εν μέρει τα κατάφεραν, αλλά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και δε χαλάρωσε παρά την πίεση που δέχτηκε. Το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του στο +16 (21-37) βάζοντας γερά θεμέλια για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους παίχτες του Πασκουάλ να εγκλωβίζουν τους αντιπάλους τους και να ανοίγουν τη διαφορά στο +22 (25-47) στο 24’. Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους 17 (37-54).

Ό,τι έχτισε ο Παναθηναϊκός για 30 λεπτά στο παρκέ πήγε να το γκρεμίσει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το… φάντασμα του Κάουνας επανήρθε, με τους «πράσινους» να κάνουν αλλεπάλληλα λάθη και να δίνουν την ευκαιρία στη Μπασκόνια να μειώσει στους έξι πόντους (63-69) ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε. Το ματς έγινε ντέρμπι,οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή χωρίς όμως επιτυχία και ο Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα ακόμα και για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στη κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72