noodles volos banner

Ήττα από τη Ρεάλ και τέλος στο όνειρο της πρώτης θέσης

Αν και τα έδωσε όλα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντέξει ως το τέλος απέναντι στη σαφώς πιο «γεμάτη» Ρεάλ, χάνοντας (73-79) από τη «βασίλισσα» στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Σα να μην έφτανε η ήττα, αγωνία υπάρχει για τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι προς το φινάλε του ματς που φάνηκε να είναι αρκετά σοβαρός, αφού δεν μπορούσε καν να πατήσει το πόδι του.

Μετά απ' αυτό το αποτέεσμα, οι ερυθρόλευκοι είδαν τις ελπίδες τους για κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο να εκμηδενίζονται, με τον Ολυμπιακό να...  βολεύεται πλέον με την τρίτη θέση. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του, αλλά και την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Παράλληλα αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Κεμ Μπιρτς, με τον Καναδό σέντερ να μένει στο παρκέ για μόλις 5:28 λεπτά, ύστερα από το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Με ηγέτη τον Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έβγαλε ενέργεια και «χτυπούσε» συνεχώς στη ρακέτα της Ρεάλ που ήταν ιδιαιτέρως ευάλωτη. Οι ερυθρόλευκοι τάιζαν συνεχώς τον εξαιρετικά αποτελεσματικό Μιλουτίνοφ που τελείωσε το 20λεπτο με 11π. Από κοντά ο Δημήτρης Αγραβάνης, που έδινε επίσης πολύτιμες επιθετικές λύσεις, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου, που έκανε σπουδαία δουλειά σε πολλούς τομείς.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ και χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο «κατέβασε» 10 τέτοια και 8 αμυντικά! Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να «εξαργυρώσει» αυτή του την υπεροχή σε ένα προβάδισμα ασφαλείας στο ημίχρονο (σκορ 37-37). Κι αυτό γιατί οι Πειραιώτες δεν είχαν «αντίδοτο» για τον εντυπωσιακό Ράντολφ (11π. στο α’ μέρος) που κράτησε τη βασίλισσα στις δύσκολες στιγμές.

 

Κακό τρίτο δεκάλεπτο

Μετά το 25’ ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Παρουσιάστηκε στατικός, χωρίς αποτελεσματικό passing game και με τους ηγέτες του (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Γκριν) να μην μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις.

Αντιθέτως σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ είχε επιβάλει τον ρυθμό της. Αποτέλεσμα ήταν οι Μαδριλένοι να μετατρέψουν το 48-42 στο 25' σε 63-72 του 37'. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με 5άδα γεμάτη Ελληνες (Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, με τον 5ο να είναι ο Λοτζέσκι) έκανε παλικαρίσια προσπάθεια να γυρίσει το ματς, όμως δεν κατάφερε πέραν του να μειώσει στο 70-73 στο 38.30’.

Ο Γιουλ με ένα λέι απ και ο Ραντολφ με βολές έκαναν το 71-77 με 28'' για το φινάλε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα...

Tα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 9 (2), Ουότερς 2, Αγραβάνης 10 (1), Μιλουτίνοβ (18ρ.), Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 3 (1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π. Λάσο): Ράντολφ 21 (1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς 4, Ματσιούλις 7 (1), Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χάντερ 10, Γιουλ 21 (2), Τόμπκινς 3 (1), Τέιλορ 5 (1).