noodles volos banner

Βλιώρας: «Έργα σε όλα τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου»

Στο «Ράδιο Ένα» 102,5 και την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη μίλησε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, σχετικά με τα έργα στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Δήμου, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της περιοχής και την βελτίωσή τους, καθώς και το Βασδέκειο, ζήτημα το οποίο έγινε και αφορμή επερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική τοποθέτησή του ήταν η εξής:

«Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο γήπεδο (σ.σ. Λαμπράκη), έχει προγραμματιστεί να γίνει η ίδια δουλειά σε όλα τα ανοιχτά γήπεδα, σε όλον το Δήμο Βόλου. Μιλάμε για περίπου 34 τέτοια γήπεδα. Δοκιμαστικά, κάναμε εργασίες πρώτα σε δύο γήπεδα, στο γήπεδο της Πλατείας Γρηγορίου Λαμπράκη και στο περιφραγμένο ανοιχτό γήπεδο του πάρκου Ασύλου. Είδαμε και εμείς και ο κόσμος που αθλείται εκεί, αν ανταποκρίνεται η δουλειά στα «στάνταρ» μας και πιστεύω πως έχει καλές εντυπώσεις. Σε έναν χρόνο περίπου θα έχουμε παραδώσει τα περισσότερα από τα 34 του Δήμου μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως θα γίνουν έργα μόνο στα γήπεδα, τα οποία όντως υπάρχει κόσμος που πάει και αθλείται, καθώς υπάρχουν και κάποια άλλα «ξεχασμένα», για τα οποία δεν υπάρχει λόγος να δαπανήσει χρήματα ο Δήμος. Όσον αφορά αυτά, θα φροντίσουμε να γίνουν κάποιες άλλες εργασίες, προκειμένου να γίνουν παιδικές χαρές ή πάρκα».

Για το αν αυτές οι εργασίες ενδέχεται να αλλοιωθούν από τα καιρικά φαινόμενα:

«Όχι, πρόκειται για ειδική κατασκευή για εξωτερικούς χώρους. Όλα τα γήπεδα, τα οποία θα φτιαχτούν, έχουν εγγύηση πέντε ετών, οπότε σε περίπτωση που υπάρξουν φθορές, οι ιθύνοντες θα παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να τις διορθώσουν».

Για την κατασκευή κι αν είναι ασφαλής για τους αθλητές:

«Είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για υλικό, το οποίο είναι ενδεδειγμένο και πιστοποιημένο για ανοιχτούς χώρους. Φυσικά, δεν μιλάμε για παρκέ ή πλαστικό, το οποίο τοποθετείται στα κλειστά γυμναστήρια, θεωρώ πως είναι κατανοητό από όλους. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για εξωτερικούς χώρους και πολύ ασφαλές για εκείνους που αθλούνται, καθώς απορροφά τους κραδασμούς».

Για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα κι αν θα πραγματοποιηθούν ανάλογα έργα και σε αυτά:

«Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα με τα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, είναι πάρα πολλά, στο ευρύτερο φάσμα του Δήμου και τις πρώην Κοινότητες και τα προβλήματα σε αυτά είναι τεράστια. Είναι δύσκολο να φτιαχτούν και να συντηρηθούν, κυρίως, γιατί δεν υπάρχει το νερό. Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα δεν είχαν τις δικές τους γεωτρήσεις και παίρνανε νερό από αλλού. Τα τελευταία χρόνια διορθώσαμε πολλά πράγματα, ξέρω ότι δεν έχει γίνει το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε πως τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τις ομάδες που τα χρησιμοποιούν, προκειμένου να βοηθήσουν κι αυτές στην βελτίωση και την συντήρηση των γηπέδων, καθώς δεν νοείται, ειδικά για τους συλλόγους που έχουν Ακαδημίες και παίρνουν λεφτά από τον κόσμο, να μην βοηθάνε κι αυτές.

Το καλύτερο που θα γίνει και θα λύσει πολλά προβλήματα είναι το πλαστικό γήπεδο στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Η μελέτη που πήραμε τώρα από την τεχνική υπηρεσία κοστολογεί αυτό το έργο περίπου στις 170.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε πως πρόκειται για ακριβή κατασκευή, δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν δέκα τέτοια γήπεδα, αλλά θεωρώ πως είναι σημαντικό να φτιαχτεί ακόμη κι αυτό το ένα, καθώς το πλαστικό, σε αντίθεση με τον φυσικό χλοοτάπητα, δεν «κουράζεται», οπότε θα είναι εύκολο να πραγματοποιούνται σε ένα τέτοιο γήπεδο πέντε προπονήσεις την ημέρα και άλλοι πέντε αγώνες το Σαββατοκύριακο. Θα λυθούν πολλά ζητήματα, όπως ακριβώς έχει γίνει και με το γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στο Αλιβέρι».

Για το Βασδέκειο και την άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στο Βασδέκειο, σε συνεργασία με τον Ηρακλή Βόλου. Έχουμε ξηλώσει τα σπασμένα καθίσματα και θα προβούμε στον εξωραϊσμό του χώρου. Θα κλαδευτεί το «πράσινο» και μαζί με το σύστημα του φωτισμού, το οποίο θα τοποθετηθεί, το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε περίπου 15 μέρες. Παράλληλα, σκεφτόμαστε να πέσει κοκκινόχωμα στον στίβο, προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες που αθλούνται, περπατάνε ή τρέχουν εκεί. Απ ‘ ό,τι γνωρίζω, και ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση, λόγω της επανασποράς που πραγματοποίησαν οι ιθύνοντες του Ηρακλή. Ο Ηρακλής δεν έχει παίξει ακόμα στο Βασδέκειο, ελπίζω να συμβεί γρήγορα, αν και θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας. Τέλος, για το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει εκεί, να πούμε, πως το επόμενο ελαστικομερές ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης θα είναι του Βασδεκείου».

Last modified onTuesday, 18 October 2016 11:12