noodles volos banner

Χρονιά δοκιμασία για τη Νίκη το 2014

Μία δύσκολη χρονιά φεύγει για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν το δεύτερο διαδοχικό τους υποβιβασμό το 2014, που αναμφίβολα «δοκίμασε» τις αντοχές της διοίκησης αλλά και των παικτών…

Η χρονιά στη Β’ Εθνική δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού οι κυανόλευκοι με πέντε νίκες και 21 ήττες, τερμάτισαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πήραν τον δρόμο για τη Γ’ Εθνική την Άνοιξη… Ανάμεσα σε 14 ομάδες του πρωταθλήματος η Νίκη αποδείχθηκε η πιο αδύναμη, ενώ τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν, για λίγο δεν στοίχησαν και τη διάλυση της. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι φίλαθλοι ακόμα του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης, που από το υστέρημα τους, έδωσαν χρήματα για να κρατηθεί η ομάδα και μετά τα Χριστούγεννα.

Το καλοκαίρι τα πολλά οικονομικά προβλήματα έκαναν τους διοικούντες να σκέφτονται ακόμη και το τοπικό πρωτάθλημα, αφού οι «πληγές» από τα τρία χρόνια συνεχόμενου πρωταθλητισμού μέχρι την άνοδο στην Α2 πριν από δύο σεζόν, δεν είχαν κλείσει… Και εκεί που η Γ’ Εθνική φάνταζε μικρή για τη Νίκη, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε παραδοσιακά να είναι από τα φαβορί, με ριζική ανανέωση στο ρόστερ και κρατώντας μόνο όσους παίκτες ήθελαν πραγματικά να φορούν τη φανέλα της, έγινε το ξεκίνημα για την τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία.

Πριν καλά, καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπήρξε και η πρώτη «απώλεια» αφού αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία ο Θανάσης Μπουλιάκης. Η ομάδα γρήγορα βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Βασίλη Καραϊσκου. Με ηγέτες τους Παναγιώτη Τσώλη και Φώτη Τάσσο, τον έμπειρο Λευτέρη Κατσαλή να επιστρέφει στο παρκέ μετά από χρόνια για να βοηθήσει και μία νέα φουρνιά νεαρών αθλητών που έρχεται από πίσω, οι κυανόλευκοι προσπαθούν να «κερδίσουν» τουλάχιστον το φετινό στοίχημα με την παραμονή τους στη Γ’ Εθνική και να έχουν θέσει έτσι τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει στραβοπατήματα εκτός προγράμματος. Βρίσκονται μέσα στους στόχους τους, αφού ισοβαθμούν στην 8η θέση της κατάταξης με τέσσερις νίκες και επτά ήττες απολογισμό, με Διόσκουρους Κοζάνης και ΑΣ Καρδίτσας. Οι λίγες εναλλακτικές λύσεις, αποτελούν μέχρι στιγμής το νούμερο ένα πρόβλημα της ομάδας, αλλά από κει και πέρα ο Βασίλης Καραϊσκος και οι καλαθοσφαιριστές του το παλεύουν και αν συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους και να βαδίζουν παιχνίδι με παιχνίδι βάσει… σχεδίου, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν.

Το θέμα είναι να αντέξει και οικονομικά η ομάδα και να μην έχει στη μέση της σεζόν τα προβλήματα που είχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο και της στέρησαν την παραμονή της…  Από το 2015 λοιπόν που ξεκινά σε λίγα 24ωρα η Νίκη περιμένει την παραμονή της και από κει και πέρα το νέο ξεκίνημα θα είναι γεγονός.