noodles volos banner

Κρίτσαλος: Ο Γ.Σ. Σκιάθου θα στηριχθεί και στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε γηγενείς παίκτες

Ο Γ.Σ. Σκιάθου πανηγύρισε πριν λίγες μέρες την άνοδο για δεύτερη φορά στην ιστορία του στην Α1 ΕΣΚΑΘ, νικώντας στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Μύτικα με 62-50 στο μπαράζ ανάμεσα στις τρίτες ομάδες των δύο ομίλων της Α2 ΕΣΚΑΘ. Τον ρόλο του παίκτη-ηγέτη, αλλά κι αυτόν του προπονητή είχε, όπως εξάλλου συμβαίνει τα τελευταία 12 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Κρίτσαλος. Ο 36χρονος αθλητής παραχώρησε συνέντευξη στο Magnesiasports, στην οποία αναφέρεται στα οφέλη της επιτυχίας, που είναι ότι θα ακουστεί περισσότερα μπασκετικά το νησί και θα βελτιωθούν όλοι τους μέσα στην ομάδα, η οποία ξεκαθαρίζει ότι θα στηριχθεί και στη μεγαλύτερη κατηγορία σε γηγενείς παίκτες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κρίτσαλου στο Magnesiasports:

 Τι σημαίνει η άνοδος για τον Γ.Σ. Σκιάθου και για το νησί γενικότερα;

«Η  άνοδος σημαίνει μεγαλύτερο κίνητρο για τους παίκτες, μια και θα παίζουν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού μπάσκετ στη Θεσσαλία. Θα παίζουν απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους και καλύτερες ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο μόνο καλύτεροι θα γίνουμε όλοι μας. Αυτόματα θα ακουστεί και η ομάδα και το νησί περισσότερο, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία να μάθουν όλο και πιο πολλοί  τον τρόπο δουλειάς μας. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό στην όλη υπόθεση, μόνο θετικά μπορούμε να αποκομίσουμε  από τη συμμετοχή μας στην  Α1 ΕΣΚΑΘ».

Μίλησέ μας για όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας και τι πρόσφερε ο καθένας από την πλευρά του.

«Καταρχάς, υπάρχει ένα όμορφο μοντέλο διοίκηση-προπονητές-παίκτες-κόσμος, πάνω στο οποίο όλοι δουλεύουν αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο να έχουν τα μικρά παιδιά του νησιού μας τα ίδια δεδομένα που έχουν τα παιδιά των πόλεων. Ο πρόεδρος, Σκούρας Απόστολος, και όλα τα μέλη του Δ.Σ. δίνουν καθημερινό αγώνα, ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν, από τον πιο μικρό αθλητή της ακαδημίας μας μέχρι και το ανδρικό τμήμα. Οι παίκτες  παίζουν μόνο για τη φανέλα και το νησί τους, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Και τέλος οι φίλαθλοι που σε κάθε παιχνίδι γεμίζουν το κλειστό και θα μας χειροκροτήσουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος . Ο καθένας λοιπόν βάζει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη του συλλόγου μας, άλλος μικρότερο, άλλος μεγαλύτερο, δεν έχει και τόση σημασία».
Πώς κρίνεις την απόφαση της ΕΣΚΑΘ για αναδιάρθρωση;

«Θεωρώ ότι με τη φετινή αναδιάρθρωση θα γίνουν όλες οι κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος πιο ανταγωνιστικές και οι ομάδες θα αποκτήσουν μεγαλύτερα οφέλη σε σχέση με πριν. Ο δικός μας  στόχος  θα είναι η παραμονή στην κατηγορία με καθαρά γηγενείς παίχτες». 

Αν το όνειρο τόσων ετών ήταν η κατασκευή του κλειστού της Σκιάθου, το επόμενο όνειρο που θέλετε να υλοποιηθεί στην ομάδα ποιο είναι;

«Το αρχικό μας όνειρο, που ήταν η δημιουργία του κλειστού, πραγματοποιήθηκε, οπότε τώρα βαδίζουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε σε λίγα χρόνια η ομάδα να καθιερωθεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ολοκληρώσουν  τις σπουδές τους και να επιστρέψουν τα παιδιά που είχαν κατακτήσει το παιδικό πρωτάθλημα Μαγνησίας το 2013. Μαζί με το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό, που συνεχώς βελτιώνεται  καθώς και με τη συνεχή παραγωγή νέων παικτών από την ακαδημία μας, θέλω να πιστεύω ότι η εδραίωση στη μεγαλύτερη κατηγορία του τοπικό θα είναι γεγονός σε λίγα χρόνια».

Δεν πιστεύεις ότι πρέπει να επενδυθούν περισσότερα χρήματα και ν' ανέβει το μπάτζετ, ώστε να έρθουν παίκτες  με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώστες της κατηγορίας;

«Η τακτική μας ως σύλλογος είναι οι παίκτες να μην πληρώνονται. Προτιμούμε, αν έχουμε παραπάνω χρήματα, να τα διαθέσουμε στην ακαδημία μας, παρά σε μεταγραφές παικτών. Κάθε φορά θα παίζουμε με το ντόπιο υλικό που θα έχουμε στη διάθεσή μας και σε όποια κατηγορία είμαστε αντάξιοι να σταθούμε βάσει αυτού.

Από εκεί και μετά βλέψεις για παραπάνω κατηγορίες θα βάλουμε μόνο αν βρεθεί ένας επενδυτής, ο οποίος μπορεί να διαθέσει για μια πενταετία τριακόσιες χιλιάδες ευρώ!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάθε χρόνο θέλουμε είκοσι χιλιάδες ευρώ μόνο για τα ταξίδια των αγωνιστικών τμημάτων».

Θα εξακολουθήσεις να έχεις τον ρόλο του παίκτη-προπονητή και τη νέα σεζόν;

«Ναι, και τη νέα χρονιά θα είμαι παίκτης-προπονητής στην ανδρική ομάδα. Μόνο που υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, μαζί με εμένα, έχουμε την τύχη να έχουμε στο σύλλογό μας τον Δημήτρη  Χαρανά. Μαζί είμαστε στο ανδρικό ως παίκτες-προπονητές, αλλά είμαστε μαζί και σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Δεν υπάρχει πρώτος προπονητής και βοηθός, είμαστε και οι δύο μαζί. Υπάρχει πλάνο για όλη την ακαδημία και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Είμαστε τυχεροί σαν Σκιαθίτες, που έχουμε τον coach Χαρανά στο νησί, αλλά θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω και σχεδόν όλους τους Βολιώτες αφελείς που δεν τον έχουν. Δε θα μιλήσω για τις μπασκετικές του αρετές και για το τι έχει καταφέρει, είμαι πολύ “μικρός”. Θα πω όμως ότι το ήθος του, ο χαρακτήρας του και το πάθος για δουλειά δεν τα συναντάς εύκολα σε έναν άνθρωπο. Μακάρι να μπορέσουμε να πορευτούμε παρέα με τον Δημήτρη για πολλά ακόμη χρόνια και θα δείτε το τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Την παρουσία της Σκιάθου πώς πιστεύεις ότι θα την αντιμετωπίσουν οι άλλες ομάδες; Και το ερώτημα τίθεται, επειδή διαβάζοντας και τις ανακοινώσεις σας καταλαβαίνει κανείς ότι έχετε διαπιστώσει μία αρνητική διάθεση από την πλευρά κάποιων εκ των υπολοίπων ομάδων. Από την άλλη πλευρά εσείς σκέπτεστε να απαντήσετε με την καλύτερη δυνατή φιλοξενία;

«Οι περισσότερες ομάδες  της  Α1 είμαι σίγουρος ότι δε θα χάρηκαν που θα μας έχουν αντιπάλους και ο λόγος είναι καθαρά το οικονομικό και η μετακίνηση. Δεν πειράζει όμως. Ίσως έτσι αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία η προσπάθεια που κάνουμε στο νησί για την ανάπτυξη του μπάσκετ. Διότι οι περισσότερες ομάδες θα κάνουν μία φορά το ταξίδι, εμείς όμως θα κάνουμε έντεκα!

Οι ανακοινώσεις μας είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι κάποιες ομάδες, χωρίς να προκαλέσουμε, ζητούσαν την παρουσία αστυνομικής δύναμης για τη διεξαγωγή του αγώνα. Δεν κάναμε κάποιο έγκλημα, δεν είμαστε χούλιγκαν. Ως  επί το πλείστον, η κερκίδα μας αποτελείται κατά 70% από παιδιά της ακαδημίας. Κι εμείς όταν πηγαίνουμε εκτός έδρας, δε μας περιμένουν με κόκκινα χαλιά! Ποτέ όμως δε ζητήσαμε αστυνομία για να παίξουμε μπάσκετ. Θα πρέπει να χαίρονται όλοι που σε κάθε αγώνα έχουμε 150 φιλάθλους και υπάρχει μπασκετική ατμόσφαιρα. Θα φωνάξουμε για την ομάδα μας, θα διαμαρτυρηθούμε, αλλά στο τέλος θα χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ζητάω λοιπόν οι αντίπαλες ομάδες να μην κάνουν βιαστικές και ανούσιες κινήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος, διότι έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις και υπάρχει τεταμένη ατμόσφαιρα από το πουθενά. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία σε όλους, έχοντας ως απώτερο σκοπό να θέλουν όλοι να αγωνιστούν στο νησί και να απολαύσουν την ατμόσφαιρα που προσφέρουμε σε έναν αγώνα μπάσκετ τοπικού επιπέδου».

Last modified onFriday, 27 April 2018 10:32