noodles volos banner

Διπλό για τον Ίωνα κόντρα στα Σουφλάρια

Με διπλό συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Ίωνας για το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα του Άγη Τζούμα κέρδισε εκτός έδρας τα Σουφλάρια με 46-55. Καθαρό μυαλό σε κρίσιμες στιγμές, η καλή άμυνα και η ευστοχία στις βολές έδωσαν τη νίκη στο Βολιώτικο συγκρότημα. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ίωνα μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν από νωρίς με εννιά πόντους. Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και η δεύτερη περίοδος, με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν διαφορά 16 πόντων και να φαίνεται ότι το ματς εξελίσσεται σε εύκολη υπόθεση γι αυτούς. Με την επιστροφή όμως στο παρκέ από τα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι με σκληρή άμυνα και πολλά φάουλ, που άφησαν ατιμώρητα οι διαιτητές κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής. Σε αυτό πάντως ρόλο έπαιξε και η κακή άμυνα του Ίωνα, που επαναπαύτηκε στη διαφορά και χαλάρωσε.

Τελικά στο τέλος, πιο ψύχραιμοι οι φιλοξενούμενοι και εύστοχοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, πήραν το ροζ φύλλο. Κορυφαίος από τους νικητές ο Τζικόπουλος με 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Παλιόπουλος με 10.

Τα δεκάλεπτα: 6-15, 12-28, 38-41, 46-55

ΣΟΥΦΛΑΡΙΑ (Κυρατζής): Νιάβης 3, Δράκος 9, Παπαδούλης 8 (1), Κωστάκης 11, Καστώρης 2, Ναβροζίδης 8, Γιαννακόπουλος 5.

ΊΩΝΑΣ (Τζούμας): Ζαφείρης, Δημόπουλος 4, Μεϊκόπουλος 6 (1), Τσαρούχας 6, Παναγιώτου 4, Τζικόπουλος 16 (2), Ρουμπέας 3, Παλιόπουλος 10, Φαρμάκης Θ. 2, Σαδίκης 4, Φαρμάκης Σ.