noodles volos banner

Ολοκλήρωσαν τη σεζόν στη Β' Εθνική ΟΕΑΝΑΒ και Νίκη Βόλου

  • Published in Πόλο

O OEANAB δεν κατάφερε να μπει στην εξάδα ανόδου στα πλέι οφ, ενώ η Νίκη κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια της β' φάσης των πλέι άουτ, πανηγύρισε εύκολα την εξασφάλιση της παραμονής στη Β' Εθνική Κατηγορία των Ανδρών.

Ο ιστορικός Άρης Θεσσαλονίκης υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Ομίλων Καθόδου (πλέι άουτ) της β' φάσης του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Ανδρών και συγκεκριμένα επειδή βρέθηκε στην τελευταία θέση του Ομίλου Θεσσαλονίκης των πλέι άουτ. Από τον Όμιλο Αττικής των πλέι άουτ υποβιβάστηκε ο ΟΠΑΘΑ. Θυμίζουμε ότι στη Γ' Εθνική έχουν υποβιβαστεί ήδη, επειδή αποχώρησαν από το πρωτάθλημα της Β', και οι Ναυσίθοος και ΝΟ Αργοστολίου. 
Οι έξι ομάδες, εξάλλου, που πήραν την πρόκριση για την Τελική φάση Ανόδου (φάιναλ σιξ, 24-26/7) και οι οποίες θα παλέψουν για την Άνοδο στην Α2 Ανδρών -μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των τριών ομίλων Ανόδου της Β' φάσης (πλέι οφ)- είναι οι: Απόλλων Σμύρνης, ΓΣ Περιστερίου (από τον Όμιλο Αττικής), ΑΣ Απόλλο, Ηρακλής (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης) και ΝΟ Λάρισας, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων (από τον Όμιλο Λάρισας).

Στον όμιλο της Θεσσαλονίκης για τα πλέι οφ, ο ΟΕΑΝΑΒ με δύο νίκες (17-10 τον Πανσερραϊκό, 13-8 τη ΧΑΝΘ) και δύο ήττες, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον όμιλο Ανόδου.
Στον όμιλο της Θεσσαλονίκης για τα πλέι άουτ, η Νίκη Βόλου εξασφάλισε πολύ εύκολα την παραμονή στην κατηγορία σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κατά σειρά κέρδισε 17-10 το ΝΟ Καβάλας, 13-5 το Οξυγόνο και 16-11 τον Άρη.
Μάλιστα το ματς με τον Άρη ήταν επεισοδιακό. Όπως αναφέρτεαι σε ανακοίνωση του τμήματος πόλο της Νίκης "το αποτέλεσμα του αγώνα περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού με την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ με αποτέλεσμα να χτυπήσουν παίχτη της ομάδας μας και να του ανοίξουν το φρύδι. Ο αθλητής μας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο αγώνας διακόπηκε για 15 λεπτά. Στη διάρκεια της διακοπής υπήρξαν προπυλακισμοί στο πάγκο της ομάδας μας από Αρειανούς φιλάθλους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υδατοσφαιριστές τους προπονητές και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το πόλο της Νίκης γιατί σε μία δύσκολη χρονιά για το σύλλογό μας κράτησαν ψηλά τη σημαία της Νίκης μας".