noodles volos banner

Ανέτοιμη η Νίκη στην πρόβα τζενεράλε

Δεν είχε καλή παρουσία η Νίκη Βόλου στο φιλικό με αντίπαλο την ΑΕΚ που αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε ενόψει Σούπερ Λιγκ. Οι "κυανόλευκοι" ηττήθηκαν με 1-2 στο Πανθεσσαλικό, έχοντας πολλά αμυντικά προβλήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και επιθετικά ξανά οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Έξι ημέρες πριν την πρεμιέρα στο "Καραϊσκάκη", η ομάδα του Φλουτ προβλημάτισε με την εικόνα της, κόντρα στην Ένωση που ...πετούσε μεσοεπιθετικά.

Η αρχική διάταξη των δύο ομάδων
Για τη Νίκη Βόλου, ο Βίλιαν Φλουτ, έχει επιλέξει στο αρχικό σχήμα τον Ταμπάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Παπουτσογιαννόπουλο, Καρασαλίδη, Ίβενς, Σωτηράκο. Στη μεσαία γραμμή τετράδα οι Μουζακίτης στα αριστερά, Γιαννιτσάνης, Λάουξ (κινούνταν λίγο πιο πίσω, μπροστά από την άμυνα), Κοτσαρίδης στα δεξιά, σε ρόλο κρυφού κυνηγού ο Ροτζέριο και προωθημένος επιθετικός ο Τζιώρας. Ο Γιαννιτσάνης φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Για την ΑΕΚ, τερματοφύλακας ο Ανέστης, με τους Μπακάκη και Πεταυράκη στα δύο άκρα της άμυνας και τους Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.Οι Κορδέρο και Ανάκογλου είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, Πλατέλλας, Μάνταλος και Μπαρμπόσα (από δεξιά προς τα αριστερά) να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Αραβίδης στην κορυφή.

Γκολ ...από τα αποδυτήρια
Στο 54ο δευτερόλεπτο η ΑΕΚ πέτυχε γκολ ...από τα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι διέσπασαν την άμυνας της Νίκης από τα δεξιά, ο Μπακάκης έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Αραβίδης, αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, σκόραρε σαν σε προπόνηση. Και στο προηγούμενο φιλικό με τη Βέροια, η Νίκη βρέθηκε να χάνει στα πρώτα λεπτά.

Στο 5ο λεπτό, ο Τζιώρας έγινε κάτοχος της μπάλας, έφθασε στη μεγάλη περιοχή κι έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ που απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Ανέστης στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους "κυανόλευκους". Η απάντηση από πλευράς ΑΕΚ στο 8' με σουτ του Πλατέλλα από καλή θέση, μέσα στην περιοχή, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 14' ευκαιρία για την Ένωση όταν ο Πλατέλλας από δεξιά έκανε σέντρα με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα έφθασε στον Μπαρμπόσα που προσπάθησε να σκοράρει με κοντινή προβολή, αλλά χωρίς δύναμη μπλόκαρε ο Ταμπάκης. Εκτεθειμένη για ακόμη μία φορά η άμυνα της Νίκης στην αριστερή μεριά της, ο Μπακάκης πάσαρε στον Αραβίδη και ο Ίβενς έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ πριν ο επιθετικός της ΑΕΚ σκοράρει με παρόμοιο τρόπο όπως στο 1ο λεπτό.

Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ που όμως δεν είχε τελική προσπάθεια. Ύστερα από γρήγορη κι έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Μάνταλος βγήκε σε θέση για γκολ απέναντι από τον Ταμπάκη, αλλά υπό την πίεση του Καρασαλίδη έπεσε στο έδαφος και δεν μπόρεσε να απειλήσει... Στο 28' από κάθετη του Πλατέλλα, ο Μάνταλος εκτέλεσε αυτή τη φορά σε θέση τετ-α-τετ, με τον Ταμπάκη σωστά τοποθετημένο, να αποκρούει.

Δύο λεπτά αργότερα, νέα φάση για γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπαρμπόσα βρήκε τον Αραβίδη, που έκανε την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα πήρε φάλτσο καταλήγοντας άουτ.

0-2 από την άσπρη βούλα
Στο 34ο λεπτό, ο Πλατέλλας κέρδισε πέναλτι από τον Γιαννιτσάνη που βρέθηκε σε αμυντικό ρόλο στην περιοχή της Νίκης κι ανέτρεψε τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ. Από την άσπρη βούλα, ο Μάνταλος έκανε το 0-2. Στο 1ο λεπτό ων καθυστερήσεων, από κάθετη του Κορδέρο, ο Ανάκογλου με προβολή, από δύσκολη πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα προς το τέρμα και μπλόκαρε εύκολα ο Ταμπάκης.

Ίδια συμπτώματα για την ομάδα του Φλουτ
Στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη παρουσίασε τα συμπτώματα που είχε και στο προηγούμενο φιλικό με τη Βέροια. Δέχθηκε νωρίς γκολ, βρέθηκε να χάνει 0-2, δεν έκανε ευκαιρίες με εξαίρεση αυτή του Τζιώρα στο 5' που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, ενώ αμυντικά η συνοχή της είναι κακή. Οι Μπακάκης και Πλατέλλας στο αριστερό άκρο της Νίκης έκαναν ό,τι ήθελαν και αποτέλεσαν μόνιμη πηγή κινδύνων. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει αρκετά γκολ σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά κόντρα στους "κυανόλευκους" που δεν μπόρεσαν σε καμία φάση του αγώνα να κρατήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν παιχνίδι. Και όσο η ομάδα του Φλουτ περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, δεν μπορεί να φανεί η ποιότητα των Λάουξ, Ροτζέριο και Τζιώρα από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το δημιουργικό κομμάτι.

Σε ετοιμότητα ο Ταμπάκης
Στην επανάληψη, στο 47ο λεπτό, ο Μπαρμπόσα έπιασε δυνατό σουτ όμως ο Ταμπάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 57' ο Ντούνης μπήκε στην περιοχή, πέρασε σαν σε προπόνηση τον Σωτηράκο, το σουτ όμως από κοντά δεν ήταν καλό. Μακρινό σουτ του Ροτζέριο δύο λεπτά αργότερα, δεν ανησύχησε τον Ανέστη που είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Γκολ στην πρώτη επαφή για Σκούρτη
Στο 73ο λεπτό μπήκε στη θέση του Τζιώρα ο Βασίλης Σκούρτης και στην πρώτη του επαφή, σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ καθώς ο Καραγκιολίδης ήταν εκτός θέσης. Στο 87' μακρινό συρτό σουτ του Ντάρκο Ζόριτς έφυγε λίγο άουτ, με την ΑΕΚ να ρίχνει ...στροφές στο δεύτερο 45λεπτο και τη Νίκη να έχει καλύτερη παρουσία. Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ντακόλ πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταμπάκη, με το ματς να λήγει 1-2.

Η Νίκη Βόλου του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακή και με ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στη Σούπερ Λιγκ με αντιπάλους ισχυρότερους. Το 0-2 στο 45' ήτυαν μάλλον τιμητικό για τους "κυανόλευκους". Στην επανάληψη, οι παίκτες του Φλουτ είχαν καλύτερη παρουσία εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν φόρτσαρε με τις πολλές της αλλαγές, κατάφεραν στη μοναδική τους καλή φάση να σκοράρουν με τον Σκούρτη και να κλείσουν το φιλικό με 1-2.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Μαρινάκης), Ίβενς (46' Μαχλελής), Καρασαλίδης, Σωτηράκος, Λάουξ, Γιαννιτσάνης (62’ Μέτσε), Κοτσαρίδης (82' Κορέτα), Μουζακίτης (62’ Νικλητσιώτης), Ροτζέριο, Τζιώρας (73' Σκούρτης).
ΑΕΚ: Ανέστης (63’ Καραγκιολίδης), Αραβίδης (46' Ντακόλ), Ανάκογλου (55' Γροντής), Κολοβέτσιος (63’ Μπρέτσεβιτς), Λαμπρόπουλος (63’ Σαρρής), Μάνταλος (63’ Ζόριτς), Μπακάκης (55' Ρόβας), Πεταυράκης (55' Γεωργέας), Πλατέλλας (46' Ντούνης), Κορδέρο (46' Φαγέ), Μπαρμπόσα (63’ Σβαρνας).

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σκουλάς, με βοηθούς τους Πετρόπουλο, Κόκκαλη και 4ος διαιτητής ο Ρούσης

Last modified onSunday, 17 August 2014 22:02