noodles volos banner

Απευθείας στο Europa League ο κυπελλούχος

Σε μια άκρως θετική, για την χώρα μας, απόφαση προχώρησε η UEFA από την σεζόν 2015-2016 σχετικά με την συμπλήρωση των ομάδων στην διοργάνωση του Europa League.

Συγκεκριμένα, η UEFA μέσω της TEAM (εταιρεία που εμπορεύεται το προϊόν) έχει επιβεβαιώσει στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πως μία ομάδα και δη η Κυπελλούχος από τις 12 πρώτες χώρες στην ειδική κατάταξη θα πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Goal, Ανδρέας Δημάτος, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν, απλά απέμεναν λεπτομέρειες για να προχωρήσει το πλάνο.

Με την εξέλιξη αυτή, η UEFA, θέλει να προσδώσει περισσότερο κύρος στην διοργάνωση με ομάδες που θα έχουν κατακτήσει ένα τρόπαιο την σεζόν που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Σαν να λέμε κάτι από την παλαιά διοργάνωση της UEFA, το Κύπελλο Κυπελλούχων. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα και δη η κάτοχος του Κυπέλλου από τη σεζόν 2015-16 θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Για αυτό τον λόγο, η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα οι ομάδες της, θα πρέπει να κρατήσουν την 12η θέση προκειμένου να βγουν κερδισμένες.